Baba bejelentése gonosz anyósnak?
Férjemmel öt éve élünk együtt, a házasságkötés három éve volt. Sajnos több nőgyógyászati műtétem volt, már lemondtunk a babáról is :( aztán megtörtént a csoda! Pozitív lett a tesztem, egyből veszélyeztetett terhesnek nyilvánítottak. Férjem anyja többször is kijelentette, hogy mivel nem lehet gyerekünk, váljunk el, adjam meg a fiának a lehetőséget, hogy apa legyen. Természetesen szeretjük egymást, és úgy voltunk vele, hogy ha nem lehet babánk, attól mi még szeretjük és nem hagyjuk el egymást.
Anyósom a kapcsolatunk elejétől nem kedvelt, célozgatott, beszólt, egyszerűen nem bírt elviselni, az okát csak sejtem : más társadalmi rétegből származom. Vidéki egyszerű munkás szülők gyermeke vagyok, de a fővárosba mentem tanulni, küzdöttem, hogy elérjek valamit az életben.
Most, hogy babát várok, félek anyóssal közölni, mivel ő már bele élte magát, hogy semmi sem fog minket összekötni "csak" a házasság. Ami őszerinte bármikor véget érhet. Hogyan fogalmazzam meg, és közöljük a hírt. Nyilván úgy, hogy elé állunk de már látom magam előtt a reakcióját. Ki fog akadni.
Én valami poénnal/beszólással jelenteném be. Pl Na Mama magának hátulra nekem meg előre nő a púp.
Vagy ha ott esztek: Legközelebb a túl sok só helyett inkább vegyen babaruhát.
Ez talán már kicsit durva: Remélem hogy a Józsit (neked: párod neve) csak örökbe fogadták mert ha 9 hónap múlva azt látom hogy magára ütött a gyerek, én is magára ütök.
Ha ígyis-úgyis kiakad akkor már alaposan készítsd ki, ne hiába jöjjön a mentő
A többiekkel vagyok, szerintem túl sok az az évi 2 látogatás, én sose mennék, nem minden a vér. Én az egyik legközelebbi felmenőmmel sem álltam szóba, amikor megbocsáthatatlant tett, a lelkivilágomnak csak jót tett ez.
Nem igazán érdekelne, megtudja-e vagy kitől, de ha a férjed kommunikál vele, akkor ő mondja el, én inkább nem idegesíteném magam, főleg a fejlődő kicsivel a hasamban.
Mivel veszélyeztetett terhes vagy én várnék a baba bejelentéssel pár hónapot. Ha úgysem bírod az anyóst akkor ne találkozz vele. Ilyenkor nyugalom kell a kismamának és persze a baba a legfontosabb.
A többiek előttem már leírták, hogy ne találkozz az anyóssal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!