Anyósom nagyon diktatórikus, nem lehet neki soha ellentmondani, mert akkor borul minden. Hogy mondanád meg neki? Bővebben lent.
Igazat adok nektek.
Ha én mennék a szüleimhez a kicsivel, akkor az lenne, hogy ők láthatják az unokát, ő meg nem, ő messze lakik csak ilyenkor tud jönni, miért visezm el, stb. Mert ő unokázni jön ahogy mondtam, nem a fiához... Unoka wellness. Teljes ellátás 3 napig!
Próbáld meg magadhoz venni az irányítást. Először beszélj a férjeddel. Mondd el neki, te hogy képzelted el az idei anyák napját, és egyezzetek meg egy másik napban, amikor meghívjátok anyóst. Nem fontos 3 napra jönniük. Lehet 2 nap is. Akár rögtön a megbeszélés után fel is hívhatjátok anyóst. Ha ő 2 felnőttel jön, nyugodtan megkérheted őket, hogy segítsenek be a főzésbe, mosogatásba, asztalterítésbe. (Ha anyukám vagy a tesóim hozzánk jönnek ebédre, mindig megkérdik, mit segítsenek.) Nem várhatják el, hogy a pici mellett te főzz, teríts, mosogass 5 életerős felnőttre.
A férjed meg nem mer az a
bocs elküldte a gép
Szóval, ha a férjed nem mer az anyjának ellentmondani semmiben és csak veled ellenkezik az nem jó jel. Ezt a meccset még vele is le kell játszani. Vendégségbe hívásra megy normális ember, nem váratlanul állít be, és nem meghívatja magát.
Nálunk is így csinált anyósom. Jött, amikor eszébe jutott. Volt hogy üzent, a második lakásunkhoz nem volt kulcsa, így kénytelen volt jelezni, hogy legyen aki beengedi. Akkorra már nálam is betelt a pohár. Sokat veszekedtünk emiatt a férjemmel, mert ő se nagyon mert ellentmondani az anyjának. Ott tartottam, hiába a 2 gyerek, nekem ebből elég. Na akkor kicsit helyretette az anyját. Ezután már csak így hangzott el anyós részéről az igény: a hétvégén AKAROK hozzátok menni, melyik nap jó? Azóta tovább finomítottuk a helyzetet. Úgy döntöttem én hívom meg anyóst karácsonyra, ballagásra vagy csak egy látogatásra. Sajnos nem működött, addig cserélgette az időpontokat, hogy az őrületbe kergetett. Végül egy alkalommal képes volt akkor beállítani, amikor kórházban voltam.
Tulajdonképpen egy közeli rokonom oldotta meg a problémát: elbeszélgetett anyósommal arról, hogy szerinte anyós utál engem, de ha szeret is azt jól titkolja. Ezen úgy megsértődött, hogy csak nagyon ritkán, jeles napokon jön hívásra. De ez 25 évbe tellett. Hab a tortán, hogy a férjemet is az őrületbe kergeti a saját anyja a panaszaival meg az okoskodásaival.
Te ne akarj így járni. Jobb minél előbb túljutni a balhékon, megsértődéseken. Ha valakivel nem lehet szépen beszélni akkor muszáj nyersen fogalmazni.
Anyák napjára küld át a férjedet hozzá... ne már, hogy az ünnepet utazzon.
Te egy anya vagy, védd meg a gyerekedet az ilyen letámadásoktól.
Ne foglalkozz semmiféel patáliával. Akkor se, ha a játszótéren elverik a nagyobbak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!