Anyósom nagyon diktatórikus, nem lehet neki soha ellentmondani, mert akkor borul minden. Hogy mondanád meg neki? Bővebben lent.
Ha a férjed ennyire nyámnyila, és semmi esélyt nem látsz rá, hogy a várható érkezés előtt megemberli magát, akkor itt neked kell lépned.
Mikor anyósod telefonál, bejelenti, mikor jön, vedd el a telefont, és mondd meg neki egyenesen, hogy ne jöjjön, mert más tervetek van, nem alkalmas nektek az időpont. Esetleg ha kedvesebb akarsz lenni, hozzáteheted, hogy majd megbeszéltek máskor egy időpontot, de most sajna semmiképp nem jó.
Ha nem a férjed mondja, őrá nem is fog haragudni, szóval nem kell kiengesztelnie, ahogy írtad. Ha meg rád haragszik, azt hiszem, te avval együtt tudsz élni. Lesz legalább pár nyugodt hónapotok.
Én tudom, hogy egyesek szerint bunkóság így viselkedni, de az a valódi bunkóság, amit ő csinál. Ezen csak te változtathatsz, ha a férjed ilyen.
Tollászkodik??? Biztos ezt a szót kerested?
Amúgy...
1. Ha valami nem tetszik, kinyitod a szádat és megmondod az illetékeseknek.
2. Ha eddig sosem jeleztétek, hogy ez gond lenne, és minden évben ilyenkor elutazott a fiához, akkor szemétség lenne elvárni tőle, hogy ezután ne tegye többé. Az ő napjuk is, nem csak a tiéd. Ha a férjed szeretné, hogy ott legyen, akkor joga van hozzá.
3. Anyósodék is a családhoz tartoznak, nem rekesztheted teljesen ki őket. Mégiscsak a párod anyukája.
4. Hogyan szeretnéd az 1 éveseddel kiélvezni az anyák napját? Veszel ajándékot magadnak és nézed a Barátok köztöt?
Ahogy már írták, ha neked ez ekkora probléma, akkor beszéljétek meg, hogy a férjed az ő anyukájával tölti ezt a napot, te meg a gyerekeddel. Ennyire egyszerű. Vagy az se tetszene, ha ő a saját anyjával foglalkozna helyetted ezen a csodálatos, hatalmas ünnepen?
Anyák napján nem az anya szokott vendégségbe menni, hanem hozzá mennek általában a gyerekek, hogy felköszöntsék.
Nem is értem ezt a szituációt...
"nem lehet neki soha ellentmondani"
Helyesen így hangzik: nem merünk neki ellentmondani, így tehetetlenül tűrjük, hogy rángasson minket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!