Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Ha apósodékkal egy városban,...

Ha apósodékkal egy városban, faluban élnél, örülnél neki, ha megbeszélés nélkül, meglepetésszerüen csak úgy megjelenne a játszótéren, a gyerek edzésén?

Figyelt kérdés
2017. ápr. 10. 18:30
1 2 3 4 5
 41/50 anonim ***** válasza:
70%

Ha a ferjed szerint ez normális, akkor megszívtad.

Nem tudsz mit tenni. Én megbolondulnék, ha mindennap anyóssal vagy akár az én azüleimmel kellene együtt töltenem a szabadidőmet.

Abból meg hatalmas veszekedés lenne, ha megmondanák, hogy neveljem, etessem, altassam a gyerekeimet.

Kulönbség, hogy a férjem mellettem állna.

Amúgy értem az indulataidat. Olyan, mintha az apóssal élnétek.

2017. ápr. 11. 07:04
 42/50 anonim ***** válasza:
63%

Ok, amennyiben igaz a történet :

Leulsz a fejedelem és közöd, hogy kész, elég, ennyi volt nagypapa állandó jelenléte. Vagy ő beszél vele, vagy te, de ez így nem mehet tovább. Ha a férjed ellenkezik, akkor még közlod, hogy elvalsz és akkor majd a lathatasi időben lehet apos az unokakkal

2017. ápr. 11. 07:50
 43/50 anonim ***** válasza:
50%

Hát menjetek máshová!

Borítsd a napirendet is. Játszótér helyett menjetek néha vendégségbe, pl a te szüleidhez. Sunnyogjál egy kicsit, változtass ahol tudsz és sürgősen keress valami elfoglaltságot az öregnek. A férjeddel beszélj, hogy állítsa le az apját. Legyen nagypapás idő is, de azt ne veled, hanem a férjeddel és a gyerekekkel töltse, mondjuk heti 2-szer. Te addig töltődj fel valamivel. Ne is lásd, hogy ott van, persze csak ha nem ártalmas a gyerekre a nagypapa.

A többi időben pedig távozzatok, akár kocsival is másik településre.

2017. ápr. 11. 09:00
 44/50 anonim ***** válasza:
65%
Miért nem válaszolsz arra, hogy miért gyakorizással töltöd az estét, ha állítólag csak akkor lehetsz végre a családoddal nyugiban? :)
2017. ápr. 11. 11:24
 45/50 anonim ***** válasza:
26%
Mondd meg neki, hogy menj a ferde fäszba, te vén gechi senki se kíváncsi itt rád, nem tűnik fel? Alig várjuk, hogy felfordulj. Ne legyél gyáva a legrosszabb, ami történhet az az, hogy úgy megsértődik, hogy a környékedre se megy. Te meg pont ezt akarod elérni.
2017. ápr. 11. 13:06
 46/50 anonim ***** válasza:
56%
Én 13 éves koromig a nagyszülőkkel laktam, mármint a szüleim is. Akkor még nem is volt jellemző nagyon falunk, hogy a fiatalok külön menjenek, valamelyikük szüleinél laktak, hogy az idősek se maradjanak majd egyedül. Most elég idő fejjel látom mennyire jó volt úgy gyereknek lenni, hogy velünk voltak nap, mint napa nagyszülők. Meséltek, mentünk velük a kertbe, állatokat etetni stb. Aztán sokat jöttek az uncsitesókmikor a mama vigyázott rájuk. Sokkal jobb volt így felnőni.
2017. ápr. 21. 12:12
 47/50 anonim ***** válasza:
60%
46 ez tök jó, de a gyereknek külön is jó, és nem mindegy, hogy esetleg a szülei mennyire kapnak idegösszeroppanást a nagy közelségtől. Asszem az kicsit fontosabb, hogy kiegyensúlyozott szüleid legyenek, mint az, hogy nagyanyád a szomszéd szobában lakjon.
2017. ápr. 22. 00:21
 48/50 anonim ***** válasza:
60%

"Sokkal jobb volt így felnőni."

Arról nem beszélve, hogy honnan tudod. Csak egyféleképpen nőttél fel. Nincs összehasonlítási alapod. Ez olyan, mint mikor a testvérrel és anélkül felnövők veszekednek, hogy melyik a jobb. Csak egy életed van, csak egyfélét próbálhatsz ki, így nem lehet kijelenteni, hogy hát úgy jobb volt. Nem is tudod milyen lett volna másként.

2017. ápr. 22. 00:23
 49/50 A kérdező kommentje:
Egyik nap én szemét dög egy olyan héten, amikor már 4 délutánt töltöttek vele a gyerekek, megszöktünk. Mikor előkerültünk jajveszékelt, hogy el van tiltva és szidott a gyerekeknek.
2017. ápr. 30. 02:38
 50/50 at__us ***** válasza:
0%

Kedves Kérdező!

Amit leírtál az alapján egyáltalán nem normális, amit

csinált/csinál az apósod! Elsősorban a TI feladatotok

a férjeddel a gyerekek nevelése, egy segítség nem árt

persze ha van mondjuk így legalább ki tudtok kapcsolódni, de ha ennyire át akarja venni mindig a

nevelő szerepet, akkor az már több mint irritáló...

Remélem megoldódott az óta ez a helyzet (1 éve, hozzászólás dátumokból ítélve), de ha mégsem, akkor

beszélj a Férjeddel, illetve az Apósoddal erről.

Amennyiben nagyon nem vezet eredményre, akkor készítsd

elő a válást, még ha évekbe is telik, szerintem jobban

jársz vele, meg talán a gyerek is ( habár nem tudom, hogy az após tevékenységét hogyan érzékeli, pozitívan, vagy negatívan)!

A komentelőkön meg alapvetően meglepődtem... ennyire a kérdező ellen fordulni, amikor napnál is világosabb a helyzet, hogy egy alapvető jogában akarja az apósa korlátozni, nevetséges egy hozzáállás!

2018. jún. 6. 10:48
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!