Ha apósodékkal egy városban, faluban élnél, örülnél neki, ha megbeszélés nélkül, meglepetésszerüen csak úgy megjelenne a játszótéren, a gyerek edzésén?
Ha a ferjed szerint ez normális, akkor megszívtad.
Nem tudsz mit tenni. Én megbolondulnék, ha mindennap anyóssal vagy akár az én azüleimmel kellene együtt töltenem a szabadidőmet.
Abból meg hatalmas veszekedés lenne, ha megmondanák, hogy neveljem, etessem, altassam a gyerekeimet.
Kulönbség, hogy a férjem mellettem állna.
Amúgy értem az indulataidat. Olyan, mintha az apóssal élnétek.
Ok, amennyiben igaz a történet :
Leulsz a fejedelem és közöd, hogy kész, elég, ennyi volt nagypapa állandó jelenléte. Vagy ő beszél vele, vagy te, de ez így nem mehet tovább. Ha a férjed ellenkezik, akkor még közlod, hogy elvalsz és akkor majd a lathatasi időben lehet apos az unokakkal
Hát menjetek máshová!
Borítsd a napirendet is. Játszótér helyett menjetek néha vendégségbe, pl a te szüleidhez. Sunnyogjál egy kicsit, változtass ahol tudsz és sürgősen keress valami elfoglaltságot az öregnek. A férjeddel beszélj, hogy állítsa le az apját. Legyen nagypapás idő is, de azt ne veled, hanem a férjeddel és a gyerekekkel töltse, mondjuk heti 2-szer. Te addig töltődj fel valamivel. Ne is lásd, hogy ott van, persze csak ha nem ártalmas a gyerekre a nagypapa.
A többi időben pedig távozzatok, akár kocsival is másik településre.
"Sokkal jobb volt így felnőni."
Arról nem beszélve, hogy honnan tudod. Csak egyféleképpen nőttél fel. Nincs összehasonlítási alapod. Ez olyan, mint mikor a testvérrel és anélkül felnövők veszekednek, hogy melyik a jobb. Csak egy életed van, csak egyfélét próbálhatsz ki, így nem lehet kijelenteni, hogy hát úgy jobb volt. Nem is tudod milyen lett volna másként.
Kedves Kérdező!
Amit leírtál az alapján egyáltalán nem normális, amit
csinált/csinál az apósod! Elsősorban a TI feladatotok
a férjeddel a gyerekek nevelése, egy segítség nem árt
persze ha van mondjuk így legalább ki tudtok kapcsolódni, de ha ennyire át akarja venni mindig a
nevelő szerepet, akkor az már több mint irritáló...
Remélem megoldódott az óta ez a helyzet (1 éve, hozzászólás dátumokból ítélve), de ha mégsem, akkor
beszélj a Férjeddel, illetve az Apósoddal erről.
Amennyiben nagyon nem vezet eredményre, akkor készítsd
elő a válást, még ha évekbe is telik, szerintem jobban
jársz vele, meg talán a gyerek is ( habár nem tudom, hogy az após tevékenységét hogyan érzékeli, pozitívan, vagy negatívan)!
A komentelőkön meg alapvetően meglepődtem... ennyire a kérdező ellen fordulni, amikor napnál is világosabb a helyzet, hogy egy alapvető jogában akarja az apósa korlátozni, nevetséges egy hozzáállás!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!