Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Nektek mennyire fontos, hogy...

Nektek mennyire fontos, hogy jó kapcsolatban legyetek a párotok szüleivel?

Figyelt kérdés
A párom szülei elég konzervatívak, engem ezzel szemben liberálisan neveltek, nincs semmi közös témánk, nem tudunk beszèlgetni. Ők a "nő legyen igazi családanya és háztartásvezető" modellben hisznek, én meg nem főzök, imádom a munkámat, és egy darabig még nem szeretnék gyereket. Kedvelnek engem, de bizonyos dolgokat nem néznek jó szemmel: nem vagyok vallásos, dohányzom, szeretek bulizni, van 2 pici tetoválásom stb. Nekem az a fontos, hogy ezeket a párom elfogadja, de ő szeretné, ha közelebbi kapcsolatban lennék a szüleivel. Elég sok közös programot szervez emiatt, de én ilyenkor inkább csak szorongok a társaságukban: nem tudok hozzászólni a témákhoz, ha igen, akkor nem értek velük egyet. Eléggé úgy tűnik, hogy ők lesznek a leendő anyósom és apósom, szerintetek is nagy baj, ha csak felszínes a kapcsolatom velük?
2017. febr. 8. 20:16
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
#9: Én egyáltalán nem vitatkozom velük, és nem próbálom rájuk erőltetni a véleményem, pont az a baj, hogy emiatt meg sem szólok a családi összejöveteleken.
2017. febr. 9. 08:26
 12/15 anonim ***** válasza:
52%

Nekem sem egyezik veluk a velemenyem szinte semmiben, en olyankor mosolygok, bologatok kettot es temat valtok, pl megkerdezem hogy telt a hetuk, vagy hogy van a dedmama stb. Apossal nehezebb ot nehez eltantoritani de neki annyit mondom hogy en maskent latom, nem megyek bele. Pedig vele aztan mindent maskent latunk :)

Nem kell ezen agyalni, minden kozossegben van olyan aki el nem ertesz egyet, ha te sem vagy "megmondoember" tipus akkor tudod kezelni: mosoly, bologat, temat valt.

2017. febr. 9. 08:42
 13/15 anonim ***** válasza:
51%

Szerintem tartsátok tiszteletben a másik nézeteit. Magyarul ők se baszogassanak téged azzal kapcsolatban,hogy miért nem akarsz még gyereket, ne járj bulizni, ne legyen több tetkód stb..

De te se állj le velük veszekedni vagy ilyesmi.

Ha valamiben nem értetek egyet,akkor lapozzatok, beszélgessetek inkább másról.

És igen,az sem ártana,ha a párod melletted is kiállna,ha neked van igazad.

2017. febr. 9. 09:02
 14/15 anonim ***** válasza:
79%

Nekem nagyon fontos. Nálunk pont fordítva, én jövök vallásos háttérből, főleg apósom szeret néha beszólogatni, de én csak mulatok rajta, nem veszem föl, amúgy jó emberek mindketten.

Nem is vitatkozom, mert tudom, nincs értelme, rossz emlékei vannak a papokról.

Más fontos dolgokban együtt tudunk érteni, és végülis a párom szülei,

2017. febr. 9. 15:24
 15/15 anonim ***** válasza:

Nagyon fontos.

Szerintem kár ennyire másféle családdal összekötni az ember életét. Csak konfliktus lesz belőle, akár külső, akár belső. Vagy megosztottság.

És az unokák is csak a hátrányt fogják érezni. Jobb olyan párt találni -azaz eleve keresni-, aki beillik a családba.

2017. febr. 9. 17:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!