Tényleg jogos volt, hogy menyasszonyom kiakadt rám?
": csitt te! Ne lődd le a poént!"
Ebben az a szomorú, hogy bár ez egy szépen felépített kérdés, van rá a való életben is számtalan példa.
Villanyszerelőként dolgozok állami cégnél, msgyarul közalkalmazott. A lakás az enyém, én kaptam apámtól.
Anyukám már nehezen mozog, nem tudna bevásárolni stb... mégis csak ő nevelt fel, hogy dobhatnám ki?
Azért gondoltam, hogy így jó lesz, mert ezt láttam otthon is. Apa jóval többet keresett és szinte mindent állt. Nem gongoltam, hogy ha a nő keres többet akkor nem igy megy.
Nagyon elszúrtam, az biztos. Nem veszi fel a telefont, üzenetekre se válaszol, a barátnője be se engedett, hogy beszélhessek vele. Valószínüleg meglesz a többség akarata, látni se akar...
"Azért gondoltam, hogy így jó lesz, mert ezt láttam otthon is. Apa jóval többet keresett és szinte mindent állt."
Csak azt felejted el, hogy a szüleid házasok voltak, vagyonközösségben éltek, minden, amit megteremtettek, közös szerzemény volt, függetlenül attól, ki mennyit tett bele. Ráadásul gondolom, ott anyós nem okoskodott bele, hogy kinek mit kéne fizetni...A volt barátnődnek viszont nincs saját lakása, se veled közös, akkor sincs semmije ott, ha az egész fizuját rátok költi éveken keresztül. Ilyen körülmények között az az ésszerű, ha csak a ráeső költségeket fedezi, és minél többet félretesz saját magának, hogy adott esetben ne úgy kelljen távoznia, hogy még kauciót sem tud letenni egy normális albérletre, ha szétmentek, és mielőbb tudjon venni magának is egy saját lakást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!