Hányingerem van anyos föztjétöl, hogyan egyek belöle?
Én laktóz gluténérzékenynek hazudom magam,a glutenmentes tul draga igy meg jofej is vagyok hogy viszek magammal,neki nem kell bajlódnia😀 mindig olyat viszek amihez villa se kell 😀
De van hogy elmegyünk sétálni és mekizünk egyet. Igen karácsonykor.
ha piszkos az evőeszköz, akkor menj ki és mosd el.
ha van benne vmi (haj szösz stb) akkor szépen megmondod, hogy bocsika elment az étvágyam
Nálunk is hasonló volt a helyzet, de én megmondtam az asszonynak kerek perec, hogy nem vagyok hajlandó elmenni a szüleihez. (Szabolcs megye, tehát szintén a távolság miatt ottalvás is elkerülhetetlen, ami a dohos szobába különösen egészséges...) Lett is belőle balhé, de pár nap múlva már kvázi elfelejtődött. Tudomásul vették, hogy én nem megyek, ment ő a gyerekekkel egyedül. Viszont a gond akkor erősödött fel ismét, amikor már a gyerekek sem akartak menni, mert nekik is gáz volt az ottani állapot. Most már ők is ha tehetik, kibújnak a menetel alól.
Szóval lehet lepontozni, de nekem akkor is az a véleményem, hogy határozottnak kell lenni és felnőtt emberként kell viselkedni. Ha valami nem tetszik, nem kell megtenni. Nem erőszak, nem tart senki fegyvert a homlokodhoz, hogy ha nem mész oda, akkor lelőnek. Besértődik, naés akkor mi van? Ugysem akarsz oda járkálni, ha ilyenek a körülmények. Légy felnőtt ember és tarts ki amellett, hogy márpedig te nem mész oda. Ha kell találj ki kifogást, hogy összeszedtél egy gyomorrontást vagy valami (lehetőlég minden évben mást), de ne légy nyámnyila, elvégre nem vagy már gyerek.
Nálunk az én szüleim ilyenek, ragad minden és csupa kosz. A kutya besz*ik a konyhába, felszedi anyám és utána ott esznek, régebben még be is hugyozott a kutya, akkor a konyhaasztal alá lerakott újságpapírokat és ott ettek a hugyos újságpapír felett. A mosogatószert felhígítja vízzel, hogy "több legyen" és azzal mosogat, csupa kajamaradvány és kosz minden. Azt is láttam már, hogy apám csak úgy visszarakja a már használt tányért, mert "csak morzsás és kicsit lett vajas", de már vettem ki olyan kanalat is a fiókból, amin látszott, hogy nemrég ettek vele. Ezen kívül a macskáknak összeönt mindenféle konyhai maradványt egy edénybe, azt kiviszi, lerakja nekik a földre, kieszik belőle, utána azt az edényt, ami kint állt a macskák között a koszban lerakja a konyhaszekrényre mielőtt elmosná, utána pedig amikor főz nem használ deszkát, hanem csak ott ahol előtte a macskás edényt tárolta szeleteli a húst, zöldségeket, stb.
Én mindig elmosom az edényeket, persze anyám megsértődik, apám meg értetlenkedik, mert szerintük tiszta, anyám elmosta. Mikor vettem ki a szekrényből sorba a tányérokat és mindegyiken ott volt a kajamaradvány, akkor anyám azt mondta, hogy ő ezt nem érti, mert elmosta őket.
Szerintem aki ilyen helyzetben van, az vigyen magával evőeszközt és kaját, vagy alaposan mossa el, mert komoly fertőzéseket lehet összeszedni. Aki ilyen körülmények között él és nem zavarja, annak nem tudod mgmagyarázni, hogy ez mekkora fertőzésveszély.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!