Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Ti mit tennéteka helyemben?

Ti mit tennéteka helyemben?

Figyelt kérdés
Párom szülei tegnap leültették őt és elkezdtek faggatózni,már megjegyzem sokadszorra,hogy hogyan szoktunk védekezni,rendszeresen védekezünk e és stb. Aztán kijelentették,hogy szerintük biztosan egy gyerekkel akarom megfogni a páromat. Ezt a kedvesem ma mondta el félve,hogy mut reagálok... Eddig sem volt jó a kapcsolatom a szüleivel. Az anyós jelölt mindig piszkálódik,parancsolgatés mindig meginvitál "beszélgetésekre" hogy mit is csinálok rosszul,nekik mik a szokásaik. Ennyire azonban még sosem sértettek meg! Rendes,tisztelettudó 17 éves lány vagyok,aki főiskolára készül. Nem gondolnám,hogy olyan rossz féle ember lennék ezzel. És akkor azzal zaklatják a párom,hogy biztosan milyen rossz vagyok... Jövőhéten megyek látogatóba ahol egy óvszer kíséretében megbeszélem ezt velük az asztalnál.

2016. okt. 25. 23:08
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
54%

utolsó ha egyszer hozzák szóba az oké,de hogy többször is rákérdezzenek ez akkor is túlzás és 17 évesen már simán élnek szexuális életet a fiatalok, te komolyan hol élsz?

31 N

2016. okt. 26. 10:08
 12/36 anonim ***** válasza:
42%

Tudom, hogy élnek, de attól nem kell beállni a sorba bégetni a nyájjal, ezzel egyetérthetünk?

Attól mert százból nyolcvanan szexuális életet élnek 16-18 évesen mindenféle jöttment kapcsolatban, hadd ne kelljen azt mondani, hogy ez a "normális".

2016. okt. 26. 10:22
 13/36 anonim ***** válasza:
42%

ezzel a saját fiúkat és a nevelési módszereiket is szembe köpték, nem csak téged.

ha rendesen felvilágosították a fiúkat a védekezés fontosságáról még időben,akkor mi szükség volt erre a beszélgetésre?

egyébként tényleg nevetséges,hogy azt hiszik 17 évesen minden vágyad egy gyerek .

én szarnék rájuk ezután. találkozzatok nálatok a barátoddal vagy a városban. ne menj a szülőkhöz. minek? nem kedvelnek,te se őket. akkor minek erőltetni?

ha tényleg komoly lesz a kapcsolat és a jövőben is együtt lesztek,akkor is mivan,ha nem látogatod az anyóst/anyójelöltet? ne foglalkozz velük szerintem.

a párodnak kéne megvédenie a szülőkkel szemben amúgy. tudják hol a határ.

2016. okt. 26. 10:45
 14/36 anonim ***** válasza:
42%
édes utolsó most értem mire gondolsz,de attól még naív vagy. Én csak 23 évesen találtam meg azt akivel elveszthettem a szüzességemet, de sajnálom hogy előtte nem volt más, mert igenis kell a tapasztalat. 16 éves talán korai de a 17 már nem vészes... És hol lenne jött-ment? nem egy éjszakás kapcsolatról beszél a kérdező.
2016. okt. 26. 10:45
 15/36 anonim ***** válasza:
42%
ja és én a 11-nek írtam
2016. okt. 26. 10:46
 16/36 anonim ***** válasza:
32%
na jó elvagyok, 12-nek írtam :D a lényeg hogy a kismama naaagyon naív, nekem meg kell egy kávé :D
2016. okt. 26. 10:47
 17/36 anonim ***** válasza:
76%

A "naiv kismama" viccesen hangzik, amugy nem naiv, csak másképp gondolkodik. 23 evesen vennek erezted magad? Úristen, miről maradtál le? A tini szexről? A 17 eves meg sajnálja, hogy nem kezdte 14 evesen? Stb.

Kérdezőnek: ha ez zavar, ne menj oda. A szulok meg beszéljenek a fiukkal, ha nála ez meg aktuális tema, es nem ismeri a védekezés módjait. Te nem tartozol a fennhatosaguk ala. Meg csak nem is após meg anyós.

2016. okt. 26. 10:55
 18/36 anonim ***** válasza:
67%

23 évesen nem éreztem vénnek magam, csak jó lett volna nem a párommal végigtapasztalni mi is a jó nekünk, hanem már eleve ismerem magamat és hogy mit szeretek, persze örömmel a párommal jártam végig ezt az utat,de megspórolhattam volna jó pár év kínlódást.Őszintén szüzin élvezni az éjszakát nem az igazi és eléggé hangulat romboló amikor még csak gyakorlod,de még nem élvezed...

igenis naív vagy mert már most tudod mit reagálnál a fiadra amikor még meg sem született :d tipikus kismama reakció(még a hasamban van de én már húú de tapasztalt anya vagyok):D valahol cuki.

2016. okt. 26. 11:00
 19/36 anonim ***** válasza:
65%

Még ha egyszer tartanak ennyi idősen egy felvilágosítást az nem baj. De sokadszorra erről faggatózni, meg megvádolni a nőt, hogy ő biztos gyereket akar csinálni. Ha a fiú védekezik, akkor nem lesz a lány se terhes. Az én szüleim 22 évesen adtak nekem "felvilágosítást", meg úgy beszéltek erről, remélem tudod a fiúk azt is akarják, és úgy mintha ez baj lenne. Nálunk tabu volt a szexualitás. Mikor a menstruációm megjött, azt se mertem elmondani a szüleimnek, és nem tudtam mit kell csinálni. Mert nálunk ezek úgy voltak kezelve, mint bűnös dolgok. Most 29 éves vagyok és még mindig szűz. Szerintem inkább kezdjen 17 évesen valaki szexuális életet, mint járjon úgy mint én. Mert ez így nagyon gáz.

Válaszolva szerintem vagy te vegy a párod normálisan beszéljetek velük. Mondjátok el, hogy elég volt az egyszeri felvilágosítás, bízzanak meg bennetek. És mondjátok le, nektek mi esik rosszul ebbe, mit szeretnétek hogy változzon. És helyezzétek kilátásba, hogy mi lesz, ha ez nem változik. Én ezt akkor tanultam meg, mikor elolvastam az Asszertivitás könyvet, hogy így kell az emberekkel bánni.

2016. okt. 26. 11:04
 20/36 anonim ***** válasza:
19%

Kedves 18-as. Nem fogok veszekedést indítani a gyakorin. Pár és családterapeuta végzettségem is van, nem fogom kifejteni a pszichoszexuális fejlődésre vonatkozó főbb irányokat.

Nem értem, magyarázatod nem megfelelő arra nézve, hogy "jó lett volna előtte megismerd magad és nem a pároddal". Szerintem nincs is annál bensőségesebb viszony, mint amikor egymást felfedezitek a pároddal, aki esetleg (!) később a férjed is lesz. Ennek egy jó párkapcsolatban csak előnye van, hátránya nincs.

És örvendenék, ha nem naiv kismamáznál, mert én nem sértegettelek, ellenben nekem van nem kevés tudományos rálátásom is a dolgokra.

2016. okt. 26. 11:56
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!