Ha vendégül látjuk anyóst, miért nem tud hozzánk alkalmazkodni? Miért nekünk kell őhozzá?
Szerencsére nem egy városba lakunk vele. 2-3 hetente elszokott jönni, péntek délutántól hétfő reggelig vendégeskedik.
Mivel ma mindketten dolgoztunk, megkértük, hogy ne pénteken jöjjön, hanem ma.
Mintha a falnak beszéltünk volna, tegnap beállított. Taxival jött az autóbusz állomástól, persze azonnal panaszkodni kezdett. Egyrészt megkértük valamira, másodszor meg ha már elindul, miért nem telefonál, hogy menjen ki érte valaki?!
Amikor jön, mindig megjegyzést tesz valamire.
Miért nem cseréljük le az előszobai tükröt? Miért nem veszünk másik színű függönyt? Az ő szobájában miért nincs íróasztal?
Miért az X márkájú tejet/sajtot/szalámit/lekvárt/ásványvizet vesszük? Ő az Y márkájút szereti.
Miért csirkemellből készítem a pörköltet amikor ő disznóból szereti? És ehhez hasonlók.
Korán reggel nekiállt pakolni a konyhámban, mert szerinte nem praktikus ahogy a konyhapulton tárolom a dolgokat.
Amíg dolgoztunk átpakolta a konyhaszekrényt, a nappaliba a fiókba rendet csinált.
Na, próbáljuk meg a másik oldalról. Anyós vagyok, igaz lányos anyós, de a kérdés szempontjából mindegy.
Messze lakom a gyerekektől, nekem nehéz havonta útrakelni, ezért évente kétszer megyek, egy-egy hónapra. Éz évente úgy 60 nap.
Annyira vagyok más helyzetben, hogy eredetileg 2 hétre megyek, de két hét után háromnaponként kialkudozzák a négyet. Van saját szobám, és ha ott ülök egy hónapot, valahol elvárom, hogy biztosítsák a kényelmemet. Legalább annyira, hogy két hét után ne fejvesztve meneküljek.
Ez alatt a két hónap alatt természetesen megoldom nekik "a gyereket hova tesszük szünidőben, vagy hogy hozzuk el idejében" problemát.
Pakolászás? Szoktam...a lányom kifejezett kérésére. Évente kétszer átszervezem a pincét, a beépített szekrényt, a fagyasztót, a konyhaszekrényt, a gyerek szekrényét. Nehezen fogok hozzá, de végül megteszem, és ő örül neki. Habár az első napokba cifrákat mond, mert semmit nem talál.:) Dehát ő kéri...én meg szeretem csinálni.
A kaja... ha nem írod, nem írtam volna ide. Na, azzal gond van. Elvárom, hogy megvásárolják nekem a szénsavas ásványvizet, ők nem isszák....de én naponta megiszok egy flakon vizet, és nem mindegy nekem, milyen. Én is megveszem nekik az innivalót, ha idejönnek, pedig nekik sokrétűbben kell vásárolni. Nem az én ízlésem szerintit töltöm a poharaikba.
Csirkemell....hát én sem eszem meg a csirkemell pörköltet. Herótom van tőle, hogy a nagybetűs hús a csirkemell. Hétközben én főzök, ha ott vagyok. Elsősorban az unokának. Hétvégén a lányom, de előfordul, hogy csirkemell van, na azt nem eszem meg. Nem szeretem. A brokkolis tésztát sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!