Ha vendégül látjuk anyóst, miért nem tud hozzánk alkalmazkodni? Miért nekünk kell őhozzá?
Szerencsére nem egy városba lakunk vele. 2-3 hetente elszokott jönni, péntek délutántól hétfő reggelig vendégeskedik.
Mivel ma mindketten dolgoztunk, megkértük, hogy ne pénteken jöjjön, hanem ma.
Mintha a falnak beszéltünk volna, tegnap beállított. Taxival jött az autóbusz állomástól, persze azonnal panaszkodni kezdett. Egyrészt megkértük valamira, másodszor meg ha már elindul, miért nem telefonál, hogy menjen ki érte valaki?!
Amikor jön, mindig megjegyzést tesz valamire.
Miért nem cseréljük le az előszobai tükröt? Miért nem veszünk másik színű függönyt? Az ő szobájában miért nincs íróasztal?
Miért az X márkájú tejet/sajtot/szalámit/lekvárt/ásványvizet vesszük? Ő az Y márkájút szereti.
Miért csirkemellből készítem a pörköltet amikor ő disznóból szereti? És ehhez hasonlók.
Korán reggel nekiállt pakolni a konyhámban, mert szerinte nem praktikus ahogy a konyhapulton tárolom a dolgokat.
Amíg dolgoztunk átpakolta a konyhaszekrényt, a nappaliba a fiókba rendet csinált.
Joga van csirkét enni s ha mindent bevisz (erről nem tudtok), akkor nem túl egyoldalú. Ha nem szereti a zsírosat (csak a kötelező mennyiséget viszi be) vagy a disznót, az az ő dolga. Nem erről van szó.
Nos, kérdező, ne legyetek ilyen kis mulyák. Védjétek meg a saját élettereteket, eszetlenül sokat lóg ott egy beszóló anyós, miért viselitek el? Én a pakoláskor kitessékeltem volna s hónapokig tuti nem engedtem volna be, ha jön, menjen haza. Vannak ilyen emberek, akik elszívják mások energiáit, pofátlanok meg minden. A sarkadra kell állnod, s a párodnak is.
Röhejesek a beszólásai, ő akarja előírni a függöny színét, úristen. Miért nem reagáljátok le normálisan? Én eléggé egyértelművé tenném, hogy ki függönyét minősítgesse...
Ha nem tudtok erősebbek lenni, az jó ötlet, hogy pakoljátok ki a szobáját. Amúgyis frappáns válasz arra, hogy miért nincs benne íróasztal. Vegyétek ki az ágyat :D
Ha nem tesztek semmit, csak rosszabb es rosszabb lesz. Szerintem neked nem kell semmit tenni, beszelni vele, ez a parod dolga, az o anyja.
Toled zokon fogja venni es elmergesedik a helyzet.
Ugy gondolom, ilyen nonek nagymamakent sem lesz nagy haszna... Ha gyerek lesz, csak neheziteni fogja az eleted.
Arra keszulj fel, hogy ki fog bukni, mert tul "messzire" engedtetek, s igy egyben sok, nagy lesz neki a valtozas...
Mostantól fokozatosan építsétek le.
Jöjjön csak havi 1x, többi esetben jó előre füllentsétek oda, hogy wellnessbe mentek, barátoknál buliztok és hajnalban jöttök meg, nincs hely, mert másik rokon/barát alszik épp nálatok.
Ha szó nélkül beállít, óvatosan kikukucskálni a kukucskálón, nem beengedni.
Ha hív, füllenteni, hogy szomszéd városban vagytok barátoknál és már ittatok, mert ott alszotok, nem tudtok haza menni, sajna indulhat a következő vonattal vissza.
Ezt csak egyszer játszátok el, többet nem jön hivatlanuk, az tuti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!