Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Ha vendégül látjuk anyóst,...

Ha vendégül látjuk anyóst, miért nem tud hozzánk alkalmazkodni? Miért nekünk kell őhozzá?

Figyelt kérdés

Szerencsére nem egy városba lakunk vele. 2-3 hetente elszokott jönni, péntek délutántól hétfő reggelig vendégeskedik.

Mivel ma mindketten dolgoztunk, megkértük, hogy ne pénteken jöjjön, hanem ma.

Mintha a falnak beszéltünk volna, tegnap beállított. Taxival jött az autóbusz állomástól, persze azonnal panaszkodni kezdett. Egyrészt megkértük valamira, másodszor meg ha már elindul, miért nem telefonál, hogy menjen ki érte valaki?!

Amikor jön, mindig megjegyzést tesz valamire.

Miért nem cseréljük le az előszobai tükröt? Miért nem veszünk másik színű függönyt? Az ő szobájában miért nincs íróasztal?

Miért az X márkájú tejet/sajtot/szalámit/lekvárt/ásványvizet vesszük? Ő az Y márkájút szereti.

Miért csirkemellből készítem a pörköltet amikor ő disznóból szereti? És ehhez hasonlók.

Korán reggel nekiállt pakolni a konyhámban, mert szerinte nem praktikus ahogy a konyhapulton tárolom a dolgokat.

Amíg dolgoztunk átpakolta a konyhaszekrényt, a nappaliba a fiókba rendet csinált.

2016. okt. 15. 16:10
1 2 3 4 5
 11/43 anonim ***** válasza:
77%
Nem engedném be 😊
2016. okt. 15. 16:46
 12/43 anonim ***** válasza:
95%

"Ha vendégül látjuk anyóst, miért nem tud hozzánk alkalmazkodni?"

Azért, mert ilyen személyiség, és megteheti, hogy így viselkedik veletek, mivel ti a jelek szerint eltűritek neki.

A Párom biztos nem venne ki szabit hirtelen azért, mert előzetes megbeszélés nélkül betoppant az anyukája, meg olyan egyértelműen adná a tudtára, hogy otthon bármikor átrendezheti a saját lakást, a miénket viszont nem, - ugyanúgy, ahogy nyilván bárki másét sem jutna eszébe, akihez vendégségbe hívják - hogy többet nem merné megkockáztatni.

Ha nem vagytok képesek most leállítani, és meghúzni bizonyos határokat, akkor ha egyszer gyereketek lesz, még jobban el fog mérgesedni a helyzet, mert mindent jobban fog tudni a gyerekneveléssel kapcsolatban is, és nem fogja magában tartani a meglátásait, amellett, hogy jó eséllyel még többet akar majd nálatok tartózkodni az unoka miatt, és a feszültség, amit benned fog ezzel kelteni, a házasságotoknak sem fog jót tenni.

A férjed most hogy kezeli ezt a helyzetet?

2016. okt. 15. 17:00
 13/43 anonim ***** válasza:
77%
Ha nincs mellette férfi (társ), az tökéletesen megmagyarázza a helyzetet. Nemcsak azt, hogy miért unatkozik, de azt is, hogy miért nincs mellette férfi. Másrészt látszik, hogy uralkodni vágyó típus.
2016. okt. 15. 17:03
 14/43 anonim ***** válasza:
69%
Hát nem tudom,d eha nem tetszik neki x márkájú kaja/szalámi amit vesztek fogja magát azt vegyen magának!Látszik h nálatok éllősködik,kb szarik bele h mit mondtok én a párod helyébe nem vettem volna ki szabit csak az öregleány miatt..nem tudom mit képzel magáról,de eléggé alamuszik vagytok h nem tudjátok neki megmondani frankon a dolgokat..
2016. okt. 15. 17:04
 15/43 anonim ***** válasza:
88%

Pakoljátok ki a félszobát, és kezdjétek el kifesteni, gyerekágyat venni bele, stb. Ha nem lesz hol aludnia, nem marad több napig. A hálóban meg csak nem szállásoljátok el, ha egyszer babaprojekten vagytok...

Aztán ha nem ért a célzásból, meg kell neki mondani, hogy ti gyereket akartok, és ahhoz jó lenne, ha legalább hétvégente tudnátok zavartalanul dugni. Nappal szívesen látjátok, te többet ne aludjon ott.

Nem értem, ezt egyáltalán miért kellett neki megengedni. Most csak nagyobb lesz a sértődés, ha egyszer megtiltjátok, hogy ott aludjon, ha eddig lehetett.

2016. okt. 15. 17:12
 16/43 anonim ***** válasza:
22%

(HOGY A FRANCBA VAGY KÉPES EGYFOLYTÁBA CSIRKÉT ENNI???)

Oké értem, hogy egészséges táplálkozás. De könyörgöm, havi egyszer-kétszer disznóból csinálni étkek, igazán nem nagy vétek. Sőt egészséges is. Csomó olyan vitamin van, ami zsírban oldódik. Mellesleg a zsíros koszt fincsi.

Az viszont valóban igaz, hogy ez nem mentesíti az anyósod pofátlanságát. Egyszerűen közöld vele UDVARIASAN a prolematikááát és akkor TALÁN megérti. Ha nem akkor sajnálom. Szép kis jövőtök lesz.

Egyébként sok sikert a gyerekcsináláshoz. ☺

2016. okt. 15. 17:42
 17/43 Fulár ***** válasza:
91%

Lehet,hogy alpári megoldás de az én mentalításommal úgy ba"znám ki,hogy minimum kétszer nyekkene a lábtörlőn!

Nem kell ezt ennyire túlgondolni!Küldjétel el a halál fa""ára!Az nem baj ha szelíd természetűek vagytok,d e nem szabad ennyire hagynotok magatokat!

2016. okt. 15. 17:43
 18/43 anonim ***** válasza:
17%

Ha csak csirkemellet esztek, az nem egészséges ás nagyon egyoldalu. Én sem enném meg belőle a pörköltet, mert ahhoz nem jó. Ha nem akarod disznóhúsból főzni, akkor főzd baromfi combból, farhátból, és zsírral.

Ebben igaza van.

De a többiben nem.

19/43 anonim ***** válasza:
95%

Beszélj a pároddal, hogy állítsa le az anyját.

Mi lesz, ha gyereketek lesz? Akkor is mindenbe beleszól meg ott akar majd aludni?

20/43 anonim ***** válasza:
22%
Tudom, hogy össznépi szokás itt anyóst köpködni... de ha vendég van nálatok, bárkinél, akkor semmibe vesztik, mit szeret? Nyilván az íróasztal túlzás, de ha hozzám jön valaki és tudom, mit szeret, mit nem, nem fogom azzal etetni, amit nem szeret, csak hogy nekem legyen igazam.
2016. okt. 15. 17:56
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!