Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mit tegyek, hogy az anyósom...

Mit tegyek, hogy az anyósom ne befolyásolja a férjemet?

Figyelt kérdés
Mindenféle anyagi kérdésben úgy dönt a férjem, hogy az édesanyja "jóváhagyását" kéri, ha ő igent mond, jó szívvel vásárol meg dolgokat. Pl. kinézett egy tévét, ami kicsit drága, és hiába mondtam,hogy szerintem nyugodtan belefér, addig dilemmázott, mígnem felhívta az édesanyját, és az ő bíztató szavaira rögtön, boldogan megvette. Másik példa, hogy megleptem egy kirándulással, kifizettem a szállást étkezéssel, neki csak a benzinpénzt kellett volna állnia, hát itt ugyanez volt, addig nem örült neki, míg anyukája nem bólintott rá,hogy menjünk. Mielőtt összeházasodtunk, még egy cipő megvásárlása előtt is felhívta, mondjuk kis haladás, hogy ilyet már nem csinál.Nagyon rosszul esik,hogy az én véleményem soha nem ér annyit, mint az anyjáé, mikor ezt mondom neki, mindig azzal jön, hogy féltékeny vagyok. Mi lenne a jó megoldás, hogy ne függjön minden az ő döntésétől?
2016. okt. 2. 17:24
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:
100%
Tedd ezt, talán észhez tér ettől. Sok sikert hozzá. Nálunk is vannak problémák, kicsit hasonló, kicsit más jellegű. Nálunk azért van sajnálva anyósom, mert nem megy sehová és időnként vigyük el magunkkal a családi programokra. Még azt mondanám, hogy oké, mondjuk havi egyszer jöjjön, nem lenne vele bajom. De az viszont rendkívül rosszul esik, hogy mi sem megyünk kettesben a férjemmel sehová, erről már többször beszélgettünk is, mindig ott maradt félbe, hogy igen, menni kéne. Én többször szerveztem már programot, de az volt a vége, hogy az nem jó, ezért kiszálltam belőle. Viszont az nagyon rosszul esik, hogy anyósomat sajnálja, az ő szórakozását a szívén viseli a férjem, az, hogy kettesben is szórakozzunk, azt meg nem. :-( Én meg emiatt vagyok elkeseredve.
2016. okt. 3. 11:31
 32/43 anonim ***** válasza:
76%

Szerintem senki sem úgy értette, hogy anyós egy szent, de látszik, hogy nem akar keresztbe tenni neked. Mármint mondja, hogy menjen kirándulni, mondja, hogy vegye meg a tévét, nem akarja pokollá tenni az életed, pedig ha a férjed ennyire függ tőle, akkor megtehetné.

Elsősorban én sem anyóstól várnám el, hogy ne válaszoljon, ha a fia felhívja. Képzeld el, hogy téged hív fel egy közeli ismerősöd/családtagod, mondjuk anyukád ilyennel. Szerintem te sem küldenéd el, hogy döntse el egyedül, mert ez rá és apukádra tartozik... A normális emberekbe bele van kódolva, hogy segíteni akarnak a szeretteiknek és emlékeztetnélek, hogy nem anyós akaszkodik rátok, hanem a férjed nem bír elszakadni. Értem, hogy egyszerűbb anyósra haragudni, mint elismerni, hogy a férjeddel van baj, de ezt meg kell lépned fejben ahhoz, hogy ott kezeld a problémát, ahol van.

Sajnos volt dolgom nekem is anyuka pici fiával, tapasztalatom szerint nem tudsz mit csinálni vele. Hiába nem normális a viszonyuk, a férjed ezt nem érzi. Ha szóvá teszed, akkor jön, hogy féltékeny vagy, hogy miért baj, hogy szereti az anyukáját, stb, stb. Egy ilyen háborúban csak veszteni tudsz, nem érdemes belemenni. Tudtad jól házasság előtt is, hogy ilyen a pasi és elfogadtad így. Senki sem hibátlan, ez az ő hibája, nem tegnap derült ki, szóval vagy kivárod, amíg jobb lesz (hiszen már cipőt is vesz egyedül), vagy feladod, de ha eddig tudtad őt így szeretni, akkor szerintem menni fog továbbra is :)

2016. okt. 3. 11:45
 33/43 anonim ***** válasza:
58%

"Másik példa, hogy megleptem egy kirándulással, kifizettem a szállást étkezéssel, neki csak a benzinpénzt kellett volna állnia,"

Csendesen jelzem, hogy te pont ugyanúgy irányítani akarod, ahogy az anyja irányította. Ha én meglepem a kedvesemet valamivel, abba neki nem kell belefizetni, te gyakorlatilag eldöntötted, hogy mentek, anélkül, hogy megkérdezted volna, ő meg nem volt biztos benne, hogy megengedheti-e ezt magának. (Nem véletlenül kérdeztem, ki keres többet, egyáltalán tudod-e, mennyi jövedelme van, de elegánsan ignoráltad a kérdést.) Most meg tüsszögsz, mert nincs teljhatalmad a szerencsétlen fölött, anyu bezavar a képbe.:-)

2016. okt. 3. 13:59
 34/43 A kérdező kommentje:
Aztaaa, micsoda sztori! Megnézném filmen is, komolyan. Vagy jogot vásárolnék a kiadásához, 90\10 % arányban a férjemmel. Persze ő erről még nem tud, maradok a stílusomnál.
2016. okt. 3. 22:29
 35/43 anonim ***** válasza:
43%
"maradok a stílusomnál." Lefelelejtetted, hogy "nyivákolok tovább a férjemnek, ha nem táncol úgy, ahogy én fütyülök." :D
2016. okt. 4. 08:07
 36/43 anonim ***** válasza:
26%
33-as! Így van, ahogy mondod!
2016. okt. 4. 18:39
 37/43 anonim ***** válasza:
93%
Ha jóba vagy anyóssal, még lehet, hogy megkockáztatnám azt is, hogy vele is megbeszéljem a dolgot. Mondja legközelebb a fiának, hogy gyerek, légy férfi, döntsd el te, hogy veszel-e TV-t...
2016. okt. 4. 20:54
 38/43 anonim ***** válasza:
46%
Kedves 31-es, üdv a klubban. Sajnos tragédia történt a családban, így a családi vállalkozást a férjem viszi tovább, ideiglenesen visszaköltözünk az anyjához (400 km, tehát nem megoldható, hogy otthonról, saját házat egyelőre még nem tudunk venni). Mint valami szekta, falkában járunk még vásárolni is :(
2016. okt. 4. 20:59
 39/43 anonim ***** válasza:
38-as, vásárolni mi is így járunk, illetve én már nem, férjem elviszi az anyját vásárolni. :-D Ezzel igazából nincs bajom, mert olyan helyen lakunk (2 külön lakásban, de 1 telken), ahol autó nélkül elég sokat kellene gyalogolni, ezért evidens, hogy autóval visszük vásárolni. Viszont a családi programokon nincs kedvem anyósomat a hátamon cipelni, főleg úgy, hogy a kettesben töltött időnket a férjem nem viseli a szívén, csak szegény anyukáját sajnálja, hogy ő nem megy sehová. Időnként még el is nézném ezt, ha kettesben is kikapcsolódnánk. :-(
2016. okt. 5. 13:41
 40/43 anonim ***** válasza:
bocs kérdező, hogy eltértem a tárgytól.
2016. okt. 5. 13:41
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!