Mit tegyek, hogy az anyósom ne befolyásolja a férjemet?
Szerintem senki sem úgy értette, hogy anyós egy szent, de látszik, hogy nem akar keresztbe tenni neked. Mármint mondja, hogy menjen kirándulni, mondja, hogy vegye meg a tévét, nem akarja pokollá tenni az életed, pedig ha a férjed ennyire függ tőle, akkor megtehetné.
Elsősorban én sem anyóstól várnám el, hogy ne válaszoljon, ha a fia felhívja. Képzeld el, hogy téged hív fel egy közeli ismerősöd/családtagod, mondjuk anyukád ilyennel. Szerintem te sem küldenéd el, hogy döntse el egyedül, mert ez rá és apukádra tartozik... A normális emberekbe bele van kódolva, hogy segíteni akarnak a szeretteiknek és emlékeztetnélek, hogy nem anyós akaszkodik rátok, hanem a férjed nem bír elszakadni. Értem, hogy egyszerűbb anyósra haragudni, mint elismerni, hogy a férjeddel van baj, de ezt meg kell lépned fejben ahhoz, hogy ott kezeld a problémát, ahol van.
Sajnos volt dolgom nekem is anyuka pici fiával, tapasztalatom szerint nem tudsz mit csinálni vele. Hiába nem normális a viszonyuk, a férjed ezt nem érzi. Ha szóvá teszed, akkor jön, hogy féltékeny vagy, hogy miért baj, hogy szereti az anyukáját, stb, stb. Egy ilyen háborúban csak veszteni tudsz, nem érdemes belemenni. Tudtad jól házasság előtt is, hogy ilyen a pasi és elfogadtad így. Senki sem hibátlan, ez az ő hibája, nem tegnap derült ki, szóval vagy kivárod, amíg jobb lesz (hiszen már cipőt is vesz egyedül), vagy feladod, de ha eddig tudtad őt így szeretni, akkor szerintem menni fog továbbra is :)
"Másik példa, hogy megleptem egy kirándulással, kifizettem a szállást étkezéssel, neki csak a benzinpénzt kellett volna állnia,"
Csendesen jelzem, hogy te pont ugyanúgy irányítani akarod, ahogy az anyja irányította. Ha én meglepem a kedvesemet valamivel, abba neki nem kell belefizetni, te gyakorlatilag eldöntötted, hogy mentek, anélkül, hogy megkérdezted volna, ő meg nem volt biztos benne, hogy megengedheti-e ezt magának. (Nem véletlenül kérdeztem, ki keres többet, egyáltalán tudod-e, mennyi jövedelme van, de elegánsan ignoráltad a kérdést.) Most meg tüsszögsz, mert nincs teljhatalmad a szerencsétlen fölött, anyu bezavar a képbe.:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!