Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mit tegyek, hogy az anyósom...

Mit tegyek, hogy az anyósom ne befolyásolja a férjemet?

Figyelt kérdés
Mindenféle anyagi kérdésben úgy dönt a férjem, hogy az édesanyja "jóváhagyását" kéri, ha ő igent mond, jó szívvel vásárol meg dolgokat. Pl. kinézett egy tévét, ami kicsit drága, és hiába mondtam,hogy szerintem nyugodtan belefér, addig dilemmázott, mígnem felhívta az édesanyját, és az ő bíztató szavaira rögtön, boldogan megvette. Másik példa, hogy megleptem egy kirándulással, kifizettem a szállást étkezéssel, neki csak a benzinpénzt kellett volna állnia, hát itt ugyanez volt, addig nem örült neki, míg anyukája nem bólintott rá,hogy menjünk. Mielőtt összeházasodtunk, még egy cipő megvásárlása előtt is felhívta, mondjuk kis haladás, hogy ilyet már nem csinál.Nagyon rosszul esik,hogy az én véleményem soha nem ér annyit, mint az anyjáé, mikor ezt mondom neki, mindig azzal jön, hogy féltékeny vagyok. Mi lenne a jó megoldás, hogy ne függjön minden az ő döntésétől?
2016. okt. 2. 17:24
1 2 3 4 5
 21/43 anonim ***** válasza:
71%
Hozzámentél egy mama kedvence kisfiúhoz és most csodálkozol?
2016. okt. 2. 22:35
 22/43 A kérdező kommentje:
Tanítsatok még kérlek.. Már látni vélem mi a gond, a férjem egy pipogya, én meg nem vagyok észnél, anyósom meg a védőszentje ennek a két szerencsétlennek. Köszönöm, mire mennék nélkületek. Aki normálisan válaszolt, annak köszönöm. :)
2016. okt. 2. 22:51
 23/43 anonim ***** válasza:
93%
Nem hiszem, hogy nem adna a szavadra, csak neki kell a biztosíték. Szerintem próbáljátok meg megbeszélni, hogy téged ez zavar, vagy hogy miért csinálja ezt, vagy legalább, hogy ne mindent vele döntsön el. Persze az anyóssal is lehet beszélni, ha vele könnyebb, csak az a lényeg, hogy higgadtan, mert ha eddig együtt tudtatok, akkor ezután is együtt tudtok élni ezzel.
2016. okt. 3. 00:11
 24/43 anonim ***** válasza:
37%

Az is lehet, hogy a férjed egyszerűen fél kiadni a pénzt, ki tudja, milyen anyagi körülmények között éltek gyerekkorában. Azért gondolom, mert a plusz kiadásoknál van ez a gond, kell neki több oldalról a megerősítés. Szerintem semmi "bűnt" nem követ el se a férjed, se az anyósod, egyszer sem tettek keresztbe a kívánságaidnak.

Amúgy melyikőtök keres többet? Tudod egyáltalán, mennyi a férjed jövedelme?

2016. okt. 3. 00:42
 25/43 A kérdező kommentje:
Köszi mindkettőtöknek. Igen, a plusz kiadásoknál van ez. Igazából nem az én kívánságaim ezek, ő érzi úgy, hogy nem engedheti meg magának az esetleges plusz dolgokat,amíg nem kap az anyjától megerősítést. És igaz,hogy rosszul éltek, ez a kényszeres dolog a gyerekkorából ragadt rajta. Jó a kapcsolatom az anyósommal egyébként, de ez baromira bánt, hogy mindig másodlagos a véleményem ilyen dolgolban az övé mellett, idővel rámehet a a kapcsolatunk. Azt gondolom, ha a felnő a gyermekem, családos ember lesz, én majd bíztatom rá, hogy merjen önállóan dönteni a kiadásait illetően. Egyébként teljesen mindegy, melyikünk keres jobban ebben a kérdésben. Tanácstalan vagyok, mert a férjem kicsit struccpolitikát folytat, az édesanyjától meg tartok, ha neki felhozom ezt megsértődik. A korábbi vagy megszoksz vagy megszöksz hozzászólásokra reagálva, bízom benne, hogy van mód rá, hogy ez a dolig változzon, akinek hasonló tapasztalata van, várom a kommenteket.
2016. okt. 3. 07:23
 26/43 anonim ***** válasza:
93%

Nekem teljesen fuggetlen es onallo a férjem,de ő gyogyszert/kezelesi módot barmilyen betegsegre csak az anyukajatol fogad el orvoson kivul..en elmondok valamit,aztan megkerdezi az anyukajat is..csak rohogok mar rajta(egyebkent már anyosom is)

Nalunk viccelodve hoztam fel a témát,adott helyzetben rogton reagaltam..amugy szerintem anyosod tenyleg nem csinal semmi rosszat,csak valaszol a fianak,nekem eszembe sem jutott emiatt anyost hibaztatni..neki valoszinuleg fel sem tűnik a dolog..lehet nem is tud róla,hogy az "o szava dont" egyszeruen azt hiszi,hogy az o velemenyet IS kikeri a ferjed.

2016. okt. 3. 07:36
 27/43 anonim ***** válasza:
96%
A férjednek meg kéne értenie azt, hogy azzal, hogy családot alapított, első a család és nem az anyukája. Ettől még szeretheti, tisztelheti az anyukáját, nincs is ezzel semmi baj. De teljesen jogos részedről, hogy szeretnéd, ha ti ketten döntenétek dolgokban és nem kerülne képbe a mama. Ezen nem szabadna sem a mamának sem a férjednek megsértődnie és a férjednek nem szabadna annyival elintéznie ezt a dolgot, hogy féltékeny vagy. Ha nagyon nem használ semmi, akkor javaslom esetleg, hogy mutasd meg neki, milyen érzés az, ha nem az ő szavára adsz, hanem döntés előtt kikéred más véleményét (anyukádét, apukádét, barátnődét, tesódét stb.). Sajnos a rossz hír ebben az esetben, hogy a férjednek kell változnia, nem neked és nem az anyósodnak. Ha ő ezt nem látja, akkor vagy megszoksz vagy megszöksz.
2016. okt. 3. 09:27
 28/43 anonim ***** válasza:
87%

Kedves kérdező!

Azért, itt kicsit többről van szó, mint hogy a férjed nem tud v nem mer anyukája segítsége nélkül dönteni. Ez tipikusan az a helyzet, hogy lelkiismeret furdalása van amiatt, hogy megnősült és most magára hagyta az anyukáját, aki egyedül nevelte fel őt. Emiatt tudatalatt is kárpótolja anyját azzal, hogy a végső döntést rá bízza még a kettőtöket érintő helyzetekben is. Annyira belefeledkezik a helyzetbe, hogy nem is érzi a dolog súlyát.

Sok a hasonlóság a mi házasságunk esetében is: anyuka egyedül nevelte egyszem fiát, azóta aggódik, mi lesz vele egyedül. Csak mi már régebb óta vagyunk házasok és több gyerekünk van. Az én férjem se ismerte el, hogy nem normális, ahogy az anyjához kötődik.

Sajnos a férjed anyja sem ártatlan a dologban. Azért neki is rá kellene kérdeznie, hogy a menye mit javasolt az adott helyzetben v azt mondania a fiának: "Nézd fia ez és ez a véleményem, de ezt döntsétek el a feleségeddel, a ti időtök, a ti pénzetek."

És igenis féltékeny vagy anyósodra. Joggal! Lehetsz is a férjed átruházza rá a döntés jogát, amikor az kettőtöket illetne meg. Anyósod legfeljebb arról dönthetne elvállalja-e a gyereketeket, amíg nyaraltok.

Érdemes lenne higgadtan megbeszélni ezeket a férjeddel, indulatok nélkül. Én összeírnám mi bánt, így nem kanyarodnátok el a témától. Kérhetitek családterapeuta segítségét is. Sokat segíthet.

Nem hiszem, hogy a válás a megoldás. Mindig érdemes megpróbálni a változtatást, de ketten kelletek hozzá.

Fontos kijelölni a határokat: mit közöltök anyóssal és mi az ami csak a ti közös hatáskörötök.

(Csak így zárójelben, legközelebb, mondd a férjednek, ha tanácsért felhívja az anyját, hogy oké most te is felhívod a szüleid, beleegyeznek-e a tévé megvételébe. Nekik is van annyi joguk dönteni, mint az ő anyukájának. Lehet, hogy már ez is kibillenti a berögződöttségét.)

2016. okt. 3. 09:52
 29/43 anonim ***** válasza:
32%
"Anyukám, van egy csinos kis kolléganő a munkahelyemen, nem tudom, hogy elhívjam -e vacsorázni, mit gondolsz? " :-D
2016. okt. 3. 09:59
 30/43 A kérdező kommentje:
Köszönöm,nagyon jókat írtok. Ez a dolog,hogy szinte lelkifurdalása van,hogy magára hagyta, különösen igaz. Sokszor mondja,hogy sajnálja,hogy egyedül van,ünnepeket is együtt töltjük vele. Érthető, hogy köztük más kapcsolat van, viszont tényleg van egy határ, amit meg kell húzni, hiszen most már másnak kéne lennie a fontossági sorrendnek az életében. Talán kipróbálom ezt a fordított pszichológiát. :) Komolytalannak érzem magam ilyenkor, mikor jóformán a fejem fölött döntenek. El fogok beszélgetni a párommal, köszönöm a segítséget mégegyszer.
2016. okt. 3. 11:15
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!