Mit tegyek, hogy az anyósom ne befolyásolja a férjemet?
Az is lehet, hogy a férjed egyszerűen fél kiadni a pénzt, ki tudja, milyen anyagi körülmények között éltek gyerekkorában. Azért gondolom, mert a plusz kiadásoknál van ez a gond, kell neki több oldalról a megerősítés. Szerintem semmi "bűnt" nem követ el se a férjed, se az anyósod, egyszer sem tettek keresztbe a kívánságaidnak.
Amúgy melyikőtök keres többet? Tudod egyáltalán, mennyi a férjed jövedelme?
Nekem teljesen fuggetlen es onallo a férjem,de ő gyogyszert/kezelesi módot barmilyen betegsegre csak az anyukajatol fogad el orvoson kivul..en elmondok valamit,aztan megkerdezi az anyukajat is..csak rohogok mar rajta(egyebkent már anyosom is)
Nalunk viccelodve hoztam fel a témát,adott helyzetben rogton reagaltam..amugy szerintem anyosod tenyleg nem csinal semmi rosszat,csak valaszol a fianak,nekem eszembe sem jutott emiatt anyost hibaztatni..neki valoszinuleg fel sem tűnik a dolog..lehet nem is tud róla,hogy az "o szava dont" egyszeruen azt hiszi,hogy az o velemenyet IS kikeri a ferjed.
Kedves kérdező!
Azért, itt kicsit többről van szó, mint hogy a férjed nem tud v nem mer anyukája segítsége nélkül dönteni. Ez tipikusan az a helyzet, hogy lelkiismeret furdalása van amiatt, hogy megnősült és most magára hagyta az anyukáját, aki egyedül nevelte fel őt. Emiatt tudatalatt is kárpótolja anyját azzal, hogy a végső döntést rá bízza még a kettőtöket érintő helyzetekben is. Annyira belefeledkezik a helyzetbe, hogy nem is érzi a dolog súlyát.
Sok a hasonlóság a mi házasságunk esetében is: anyuka egyedül nevelte egyszem fiát, azóta aggódik, mi lesz vele egyedül. Csak mi már régebb óta vagyunk házasok és több gyerekünk van. Az én férjem se ismerte el, hogy nem normális, ahogy az anyjához kötődik.
Sajnos a férjed anyja sem ártatlan a dologban. Azért neki is rá kellene kérdeznie, hogy a menye mit javasolt az adott helyzetben v azt mondania a fiának: "Nézd fia ez és ez a véleményem, de ezt döntsétek el a feleségeddel, a ti időtök, a ti pénzetek."
És igenis féltékeny vagy anyósodra. Joggal! Lehetsz is a férjed átruházza rá a döntés jogát, amikor az kettőtöket illetne meg. Anyósod legfeljebb arról dönthetne elvállalja-e a gyereketeket, amíg nyaraltok.
Érdemes lenne higgadtan megbeszélni ezeket a férjeddel, indulatok nélkül. Én összeírnám mi bánt, így nem kanyarodnátok el a témától. Kérhetitek családterapeuta segítségét is. Sokat segíthet.
Nem hiszem, hogy a válás a megoldás. Mindig érdemes megpróbálni a változtatást, de ketten kelletek hozzá.
Fontos kijelölni a határokat: mit közöltök anyóssal és mi az ami csak a ti közös hatáskörötök.
(Csak így zárójelben, legközelebb, mondd a férjednek, ha tanácsért felhívja az anyját, hogy oké most te is felhívod a szüleid, beleegyeznek-e a tévé megvételébe. Nekik is van annyi joguk dönteni, mint az ő anyukájának. Lehet, hogy már ez is kibillenti a berögződöttségét.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!