Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Azért haragudni mert nem...

Azért haragudni mert nem járunk temetőbe, és rájött hogy hozzá sem fogunk ha meghal?

Figyelt kérdés

Utóbbi években elég sok haláleset volt a tágabb családban,javarészt idősek betegek,várhatóak voltak.

Az én családom nem hívő,temetni se pap szokott,hamvasztás,sokszor még redes sír sincs. Nem is nagyon jár temetőbe senki,le vannak fedve és kész.

Férjem családja hívő,férjem nem sikerült csak annak nevelni valahogy,amig kötelező volt is utálta a temetőzést.

Külön kis család vagyunk,saját döntésekkel,neki megtetszett hogy még november elsején sem megyünk temetőre (első éven még ment az anyjával,aztán azóta se,nem tiltom,csak nem tartok vele).

Temetésre elmegyünk ahogy illik és ennyi.Nekem a temetőben csak húsevő kukacok és csontok vannak,aki hiányzik az a gondolatainkban él tovább.Férjem átvette ezt a gondolkodásmódot hamar.

Jön a november 1,minden tele művirággal.Anyós ráébredt hogy ha ő meghal akkor hozzá se fogunk kijárni 2 hetente ahogy ő kijár a sok sok éve halott rokonaihoz.

Most próbál hatni ránk,gondolom hogy ha most rászoktat a temetőzésre,majd járunk hozzá is. (nem hiszem hogy fogunk,itthon szoktunk 1-1 gyertyát gyújtani x emberke emlékére,nem is feltétlen évfordulón,hanem ha mélyebben eszünkbe jut,és nem is feltélen rokon)

Hogy szereljük le? Neki ez mánia,vagyont költ az állandó virágozásra gyertyára,nem lesz könnyű.

2016. szept. 27. 21:15
1 2 3 4 5
 21/50 A kérdező kommentje:

Anyósnak az nem elég hogy megigertük neki rendes sirja lesz,és gondozzuk,alapból már megvan vagy 20 éve hogy hova lesz temetve,családi sirhely van,és ismerve sógornőmet ő fogja intézni az anyja temetését.

Neki az kellene hogy már most menjük vele ahányszor ott vagyunk,hogy tudjuk mi a rend,mert nem.mindegy ám melyik sírra milyen virág milyen színű gyertya,stb.

150 kmre lakunk,havonta látogatjuk,nekem eszem ágában sincs órákat egy egy sír felett állni. Férjem detto,ő ácsirogta végig a gyerekkorát,előtte templom,stb,gyakorlatilag kényszerítve volt.

2016. szept. 28. 07:18
 22/50 A kérdező kommentje:

Anyós arra költi a pénzét amire akarja,nem zavar,nem kell ránk költeni.

De költené a miénket is,első évwn amikor férjem is volt vele,15ezer simán volt amit kiadott hogy azokat vegye a sírokra (anyós ugyanugy vette,férjemnek azt a saját esetleg én nevemben kellett vinni)

2016. szept. 28. 07:21
 23/50 anonim ***** válasza:
26%

Ezt annyiból megállapitod higy mem járok temetőbe?

Nem, abból, ahogy a halottakról és másokról beszélsz. Felénk nem lebetonozzák a csontokat; hanem lefedik a sírt... és attól, hogy lefeded, bizony még vihetsz rá egy-egy csokor virágot...

Azért mész temetésre, mert illik?

2016. szept. 28. 07:45
 24/50 anonim ***** válasza:
92%

Nem kell ennyire hőbörögni, jót nevettem a legtöbb válaszon.

Annyira önző ne legyen senki, hogy bárkitől még "törődést" várjon, miután meghal. Persze, rosszul eshet, ha tudod, hogy senkinek sem fogsz eszébe jutni, de ennek pont semmi köze a temetőbe járkáláshoz.

Magam részéről akár az egész testemet vihetik a donorok - jujj, de rossz ember vagyok -, nekem ha meghalok, már tökéletesen mindegy lesz, mit csinálnak a testemmel.

Én sosem voltam temetőben, nem így neveltek. Nem maradtam le semmiről, megemlékezni bárhol lehet a világon, nem kell kimenni oda, ahol némelyik esetben már csontok sincsenek, mert rég elvitte őket a talajvíz.

A temetési ceremónia, és utána a temetőbe járkálás nem a halottnak lett kitalálva, hanem az élőknek, hogy könnyebb legyen elengedniük a halottaikat.

Akinek erre nincs szüksége, azt nem kell megkövezni.

Persze tisztelet a kivételnek, de a legtöbben azért mennek oda, hogy villogjanak a csokrokkal, és hogy mennyire nagyon odaadó családtagok voltak.

Én sosem megyek ki apámhoz, pedig ő volt a legfontosabb az életemben. Látok viszont egy csomó "gyereket" minden évben menni, játszani az agyát a temetőben, akik konkrétan életében se le tojták az elhunytat.

Nem, nem a halál után kell gondoskodni az emberről.

2016. szept. 28. 07:58
 25/50 anonim ***** válasza:
91%

De kérdező, végtére is megkaptad a választ a kérdésedre :)

Mi magyarok annyira kevés törődést kapunk az életünkben, hogy még holtunkban is kompenzálni kell.

Felháborító a hozzáállásod, fujj, hogy képzeled.

2016. szept. 28. 08:00
 26/50 anonim ***** válasza:
88%
*vihetik donornak
2016. szept. 28. 08:01
 27/50 A kérdező kommentje:

Na igen,temető egy találkahely is,anyós ia mimdig sorolja kikkel találkozott,ki milyen virágot vitt,x ember milyen kicsit csak,bezzeg y milyen nagy csokrot,hogy szerette a halottat.

Ha ezen múlik akkor idéntől megyünk viszünk egy akkora csokrot hogy rá se fér,de ha csak a temetőzésről látszik a szeretet akkor jövőhéten nem megyünk anyosnak bepakolni 50 mázsa fát,rendbetenni a kertet,nem veszünk meg neki mimden hülyeséget amit magától sajnál,nem hívjuk meg a gyerek anyák napi ünnepségére mert a gyerek se szereti hisz őt se visszük temetőbe...

2016. szept. 28. 08:21
 28/50 acelsziv ***** válasza:
78%
Hihetetlen mennyi álszent ember van itt. Ha ennyire ragaszkodtok a lassan rohadó testekhez miért nem ássátok ki őket és viszitek haza?
2016. szept. 28. 09:26
 29/50 anonim ***** válasza:
24%
A férjed vegigacsorogta a gyerekkorát? Szegény...
2016. szept. 28. 09:33
 30/50 A kérdező kommentje:
Minden második vásárnap ebéd utántól estig a temetőket járták,ebéd előtt templom. Nagyon nem kellett rábeszélés hogy mi ezt nem csináljuk.
2016. szept. 28. 10:57
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!