Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Egyszerűen nem tudom elviselni...

Egyszerűen nem tudom elviselni párom szüleit, testvérét. Van itt még olyan, aki így van ezzel?

Figyelt kérdés

Nem tudom már tolerálni, és mosolyogva elfogadni a h*lyeségüket. 5 év után betelt a pohár, és attól tartok, hogy egyre kevesebbszer tudom majd visszafogni magam. Anyukájával még úgy ahogy nincs is nagy baj, de após, és a nővérke, egyszerűen szörnyű.

Após mindenbe beleszól, mindent jobban tud (holott külön élünk már), ami neki egy kicsit is nem tetszik egyből szóvá teszi, majd megsértődik, ha nem ugyanaz a véleménye a másiknak. Épp egy ilyen miatt lett vége a kettőnk közti jó kapcsolatnak.

A drága nővére pedig, ott tesz keresztbe ahol tud, uszít mindenkit mindenki ellen, kihasznál, és fű alatt próbál fúrni, hogy lehetőleg párom ne vegye észre. Emellett feltűnési viszketegsége is van, nem tudja elviselni, ha nem vele foglalkozik mindenki, ezért gyakran tesz olyan dolgokat, amik következtében rövid ideig ugyan, de legalább róla lesz szó. (Bár a legutóbbi húzása, hogy gyereket vár, kicsit hosszabb időre szóló feltűnést biztosít neki. És ezt nem én találtam ki, a családban is mindenki tudja, hogy irigységből esett teherbe.)

Sajnos éppen ezekért azt veszem észre magamon, hogy egyre kevesebbszer tartok párommal, ha hazalátogat, illetve ahogy az elején is írtam, már a hamis mosolyt se tudom felvenni ilyenkor, annyira idegesítenek. Van itt olyan, aki volt, vagy épp van hasonló cipőben, és el tudná nekem mondani, hogy hogyan oldjam meg?

Nem akarom sem a barátomat elszakítani a családjától, sem pedig azt, hogy a mi kapcsolatunk ezért menjen tönkre.

2016. szept. 5. 14:24
1 2 3 4 5
 21/46 anonim ***** válasza:
30%

17-es nem kéne kisregényt írnom család történetéről, de ha már belekötsz mindenbe akkor:

sógorom neje pár hónapos terhesen lett feleség csak a gyerek miatt vette el a sógor

felettét akartam írni de így sikerült ez van kövezz meg

és végül igenis lehet irigységből szülni, mert folyton a húga gyereke volt a középpont és van aki ezt nem képes elviselni.39 évesen meglátta a gyertyákat és rájött milyen öreg(ő sipítozott erről)és bumm gyorsan csinált egy gyereket mielőtt kifut az időből. Azóta viszont látszik mennyire nyűg neki az egész.

Én megértem miért baj ha rád se bagóznak, főleg ha előtte jó volt a kapcsolat, itt nem irigységről van szó, hanem fájdalomról a veszteség egy barátság vesztesége miatt. Engem sem zavarna ha a gyerek körül forogna minden akkor ha velem is szóba állnának közben, vagy nem arról folyna a szöveg, hogy én mikor szülök végre. Fáj hogy az értelmes beszélgetések és traccsolás helyett vagy a gyerekről szól a téma(és majd ha szülök megtudom szöveg) vagy minden bambán néz ki a fejéből, mert le van merülve és emiatt le vagyunk ejtve holott ők hívtak át.

még idegesítőbb nálunk pl. az, hogy sógorék látványosan átpasszolják a gyereket a nagyszülőkre akiknek ezután semmire sem marad erejük, így páromra se, pedig szegény szeretett volna olyan vasárnapi ebédeket tartani mint régen amikor cseverésztünk egy jót, nem pedig mindenki a tv előtt köt ki ahol épp megy valami kis kacsás videó:S

de kérdező ezzel nincs mit tenni, ez a hajó már elment én is beláttam ezt, sajnálom a párom,de őt is felvilágosítottam, hogy az unoka még vagy 10 évig nagy szenzáció lesz akkor is ha fejre áll és csak azt teheti hogy:

a.)tojik az egészre és csak magával foglalkozik

b.) megy előre az árral és beáll a gügyögők táborába

vagy c.)elfogadja a gyereket és szereti,de nem áll be az unoka zombik közé

mi a c.-t választottuk hisz a gyerek nem tehet arról hogy önző szülei és hülye nagyszülei vannak,de amikor folyton kérdezik hogy vigyázunk e a gyerekre(csak úgy miközben mindkét szülő szabad és a nagyszülők is ott vannak mindkét oldalról és nincs vészhelyzet vagy ilyesmi)akkor nemet mondunk, ez van.

2016. szept. 6. 09:08
 22/46 anonim ***** válasza:
10%
és igen az anya oldaláról az apa(nagymama már nincs) odáig van a másik gyereke unokájáért aki egy korcsmárost megszégyenítve káromkodik 4 évesen és rúg/harap, mindeközben nem igen foglalkozik a másik gyereke fiával csak amennyire azt a környezet megkívánja. vannak elfogult szülők akik az egyik gyereküket jobban szeretik,de ez tönkre tette a lányát és ő pedig a párom családját rombolta szét. Már előre félek milyen hatalmi harcot akar majd vívni ha én terhes leszek, mert már kicsiben de próbálkozik, holott még gyerek sincs a láthatáron :S
2016. szept. 6. 09:13
 23/46 A kérdező kommentje:
21-es, végre valaki, aki tudja miről van szó:) egy az egyben egyetértek veled. Mi is azon vagyunk, hogy ne a gyerekeken csattanjon, mert őket nagyon szeretjük. De nekünk is az fáj, hogy az egész színjátéknak és figyelemért való harcnak a levét mi isszuk meg és az eddigi szülő-gyerek kapcsolat. Nagyon szerettem anyósomékat, párom szintén imádta a szüleit, de annyira elhidegültünk az ilyen játszmázások és a folyamatos viták miatt /mióta gyerekek vannak/, hogy már kedvünk sincs átmenni. Régebben is voltak apróságok, de azokat sokkal könnyebben tudtam kezelni, mint a mostani hisztiket. Én is azt látom, mintha kimerültek volna, mert itt is folyton rájuk passzolják a gyerekeket, csak azt nem értjük, hogy ha nem bírják minek vállalják és utána miért velünk kiabálnak, ha elfáradnak.
2016. szept. 6. 09:22
 24/46 anonim ***** válasza:
azért vállalják,mert nem akarnak erről lemaradni, aztán a nagyszülők meg szülők meg hisztiznek, mert rájöttek milyen macera de ugye ezt nem lehet visszafordítani. Mi próbálkoztunk elhívtuk külön a nagyszülőket, beírattuk egy próba táncra hogy legyen gyerek mentes programjuk,de semmi. Ekkor közöltem a párommal, hogy a szüleid maguknak hülyék és el kell fogadnunk a tényt, hogy mindenki magának hülye.Szenvedni akarnak(igen kifejezetten vágynak rá) ezért nem állunk a "boldogságuk" útjába helyette egymásra koncentrálunk. Sajnos párom olyan szinten sérült, hogy azóta azt hajtogatja majd a MI családunk, de én nem ezért akarok gyereket vállalni hogy pót család legyünk :(
2016. szept. 6. 09:32
 25/46 anonim ***** válasza:
38%
ja a sógor felesége nem kiabál csak szurkál úgy hogy csak én értsem így visszatámadni sem lehet. Egy idő után már görcsbe rándult a gyomrom ha átmentünk és eleve tudom mi lesz a szülinapomon(mert mindig mindenkiét nagy vacsival ünnepeljük) én kapok egy tortát,de a kicsi is kap egyet nehogy lemaradjon szegény:D már előre félek hogyan fogom ezt lereagálni(igen minden szülinapon a gyerek is kap egy tortát gyertyával amit elfújhat, csoda hogy eddig nem kapott ajándékot is)
2016. szept. 6. 09:36
 26/46 anonim ***** válasza:
90%

Na úgy látom találtál partnert akivel siránkozhattok egymásnak.Hát mit ne mondjak örülök hogy ez a legnagyobb problémátok az életben.Bár lehet nem ártana nektek valami jó hobbi hogy ne e körül a téma körül forogjon az életetek.

Amúgy meg ha mindketten ilyen defektes családba házasodtatok amilyennek azt beállitjatok az titeket is minősít.

További szép napot kellemes siránkozást

2016. szept. 6. 09:42
 27/46 anonim ***** válasza:
41%
a család nem volt defektes amíg nem jött a sógorom neje(és akkor még képben sem volt)amúgy nem ez a legnagyobb problémám de jól esett valakivel megbeszélni. A legnagyobb problémám, hogy az agyvérzésem amivel születtem sok galibát fog okozni így mi nem csak sutty elkezdünk gyereket csinálni, hanem egy sor vizsgálaton esek át hogy egyáltalán bele vághatok e(olyan gyógyszereket szedek ami mellett nem ajánlatos teherbe esni) és szöörnyen félek a kudarctól vagy hogy kiderül valami más defekt is.Persze ezt is az orrom alá dörgöli az a nő ami nem segít.Igenis nekem már probléma átmenni és folyton stresszelek miatta,akkor is ha nem akarok, azt hiszem már nem érdekel és mégis előjön.Próbálok nem gondolni rá,de túl sok a szülinap,névnap és az ünnepek így kikerülhetetlen a család.nem ez a legnagyobb gondom,de súlyosbítja egy másik nagyobb gondomat és azért jól esik mással kibeszélni, ez van.
2016. szept. 6. 09:54
 28/46 A kérdező kommentje:

27-es, én megértelek. Itt gyakorin ritkán lehet sorstársat találni, mert általában az emberek azért járnak ide, hogy savazzák a másikat, ahelyett hogy segítenének. Egyébként párom nővére ugyanez a csendes 'gyilkos'. Csak úgy, és csak akkor mondja ahogy és amikor csak én hallom, vagy mivel más nem hallja mindig ezt, egy-egy ilyen eset fel se tűnik másnak. Párommal sokáig vitatkoztunk, és sokáig őt védte, mígnem 1 éve fordult a kocka és rájött, hogy aberrált a nővére. A szó legszorosabb értelmében nem normális, példának okáért a saját szüleit is szét akarta választani annó...és ezt a saját anyósom mesélte el. Gondolhatod mit élek át én is..hozzád hasonlóan nekem is gyomorgörcsöm van már, ha át kell mennünk a családhoz. Pedig eddig nagyon szerettem őket, kár, hogy ennek vége. Azt hittem én szerencsés vagyok, és nekem kivételesen nagyon jó a kapcsolatom a szülőkkel, de úgy látszik mindenhol van defekt.

Sajnálom, hogy te is ezen mész át, én tudom ez milyen szörnyű érzés. Kívülállók azt hihetik egyszerű féltékenységről van szó, de ez sajnos több annál. Egyszerű fájdalom amiatt, mert úgymond elvesztetted pár szeretted.

2016. szept. 6. 10:09
 29/46 anonim ***** válasza:
köszi neked is kitartást:)
2016. szept. 6. 10:17
 30/46 anonim ***** válasza:
56%
az uccsó válaszoló valamiért marhára ki van ezen akadva, csak tudnám hogy miért? lehet hogy otthon ő a gonosz mostoha?:D
2016. szept. 6. 10:55
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!