Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Anyósom kiborult, hogy "dolgoz...

Anyósom kiborult, hogy "dolgoztatom" a lányomat. Tényleg akkora dolog ez?

Figyelt kérdés

Van egy 18 éves lányom, és ugye most nincs suli. Otthon van, és segít a feleségemnek a házimunkában meg ilyenek.

Tegnap felvetettem neki azt az ötletet,persze csak poénból, hogy nincs e kedve segíteni nekem ma, homokot lapátolni. Ugyanis medencét csinálunk.

Erre nagyon megörült azonnal rávágta, hogy dehogynem, legalább lebarnul a napon. Ma felébredtünk olyan 7 körül, és neki is láttunk. Azt gondoltam, hogy nem fogja bírni, de nagyon ügyesen ment neki.

Aztán 1körül megjelent az anyósom, és meglátta, hogy a pici unokája lapátol, a napon. Elkezdett üvöltözni velem, hogy nem vagyok normális, egy 18 éves lányt dolgoztatok a tűző napon stb. Hiába mondta neki a lányom, hogy ő akarta, mintha meg sem hallotta volna. Ment a hiszti, aztán hazament mi meg folytattuk tovább a melót. Pontban 2kor fejeztük be. Annyit mondott a lányom, hogy mostmár azért érzi a kezeit.

Mi a véleményetek? Tényleg akkora dolog volt ez?

2016. jún. 7. 14:59
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
Bakker, anyósod szívszélhűdést is kapott volna, ha az én szüleim a lányod szülei. Mikor építkeztünk 12-13 éves voltam (lány), öcsém 4 évvel fiatalabb, mindketten téglát pucoltunk, hordtuk talicskával, palát, cserepet pucoltunk, alapot ástunk stb. Emlékszem, apám egyik haverjával ástuk ki a vízvezetéknek a helyét. Fárasztó volt az igaz, de boldoggá tett, hogy a család otthonáért dolgozok. Ja, és legalább jól lebarnultam. :D
2016. jún. 7. 18:38
 22/31 anonim ***** válasza:

Ez mióta dolgoztatás? Egyszerűen csak segített, mert kedve volt.

Amíg otthon laktam, addig én imádtam kerítést festeni, füvet nyírni, fát vágni, barkácsolni. Apa pedig rendszeresen megkért minket, hogy segítsünk, mert akkor hamarabb kész a munka. Soha nem vettük dolgoztatásnak.

NEm is értem anyósodat..

2016. jún. 7. 22:52
 23/31 anonim ***** válasza:
És persze most is nagyon szívesen segítek nekik, ha kérnek.
2016. jún. 7. 22:53
 24/31 anonim ***** válasza:
21-es én dettó így. Építkeztünk, 13 éves voltam. Tavaszi szünetbe nekem kellett cserpet pucolni, hordani meg az öcsémnek. Mellette nekem kellett a munkásoknak kaját adni (anyu este megfőzött, végülis csak melegíteni, tálalni, de persze reggelit is). Anuy nem mindig kapott szabadságot. Apu is csinálta a férfi munkát az építkezésen. Itt meg felnőtt nőn picsignak, hogy kicsit lapátolt????? Eddig mi a fenét csinált otthon? Nem gyerek már. Nem főz, mos, takarít??? Én dolgozó nő voltam akkor már, elköltöztem otthonról be nagyobb városba munka miatt. Később meg tanultam munka mellett még 8 évet. Ezért ilyen életképtelenek a mai fiatalok még 20 évesen is. A mai 35-40 éves korosztálynak is fele elvált, hát ezek felnőnek még több lesz.
2016. jún. 8. 13:38
 25/31 anonim ***** válasza:

Nem egy napernyő alatt heverésztél egyik kezedben koktéllal, a másikban korbáccsal.

Megkérdezted, igent mondott, kész.

2016. jún. 8. 18:33
 26/31 anonim ***** válasza:

Én is csatlakozom 24-eshez és 21-eshez.

Nem tudom hány éves lehettem, olyan 10 körül, mikor építkezés volt a háznál.

Nagyon szívesen segítettem - nem várták el tőlem, önként jelentkeztem.

Toltam talicskát, vittem vizet, tálaltam, cipeltem pár vödröt.

2016. jún. 8. 18:35
 27/31 anonim ***** válasza:

Pedig ez semmi .

Én 18 évesen lányként a nyári szünetbe elmentem napszámba. Ahol napi 9 órát a tűző napon dolgoztam,vagy elmentem a suli után délutáni műszakba. Nem értem egyesek miért akarják óvni a 18 éves,nagykorú gyerekeket a tehertől...

2016. jún. 8. 21:57
 28/31 anonim ***** válasza:

Anyósod hány éves? Mert felénk a nagyszülők folyton azt firtatják hogy a 15éves miért nem megy el iskola mellett is dolgozni, hisz ők is így tettek :D

Bár lehet csak a nagymama bújt elő belőle hogy az unoka szent és sérthetetlen. Lehetett volna ezt szebben is előadni és meghallgatni a másikat.. Amúgy ha nem hallgat rád akkor így járt, önként vállalta a lányod, senki nem kényszerítette, barnult, mozgott is. Ha gond lenne a nagyinak jelezte volna a lányod. Ennyi semmi amúgy. Örülhetett volna hogy a napon van és mozog, nem a gép előtt ül egész nap az unokája és veled tölti az időt! :)

2016. jún. 10. 14:33
 29/31 anonim ***** válasza:
100%

Nekem tavaly ősszel az akkor kétéves (!!!) kisfiam segített almát szedni. Pici az almafa, vannak lelógó ágai, amiket ő is elért. Amik kicsit feljebb voltak, azokhoz én emeltem fel, ő meg határtalan boldogsággal szedte le őket.

Tegnap hasonló módon cseresznyét szedtünk. Én létráról, magasan. Ő egy darabig szomorúan álldogált lent. Lementem, megkérdeztem, mi a baj. Előszedtem neki egy kis vödröt, mutattam egy ágat, amit ő is elért, na onnantól fülig ért a szája és szedte!

Egyébként is mindig a nyomomban jár és ha valamit csinálok, azt mondogatja: "Andriska segít! Andriska segít!"

Küldd el anyósodat tanulmányútra hozzánk! :DDD

2016. jún. 15. 12:12
 30/31 anonim ***** válasza:

Mamának itt lehet nem a lapátolással volt baja, hanem veled :D 18 éves nagylány, el tudja dönteni, h bírja-e a munkát, éhes-e, szomjas-e, akar-e közben pihenni. Basszus.

Bár, így belegondolok, a féltestvéreim nagyanyja is pont ilyen, az hiszi, hogy még midig kisgyerekek, és a szájukba kell adni a darabolt almát is :P lehet, hogy nálatok is megrekedt az anyós egy ilyen szinten.

Amúgy én is sokat segítettem, igaz a nagyszülőknél, ott volt kert, kapálni is, krumplit ásni is, mindig úgy és annyit, amennyit a koromnak megfelelően bírtam.

2016. jún. 21. 13:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!