Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Anyósom kiborult, hogy "dolgoz...

Anyósom kiborult, hogy "dolgoztatom" a lányomat. Tényleg akkora dolog ez?

Figyelt kérdés

Van egy 18 éves lányom, és ugye most nincs suli. Otthon van, és segít a feleségemnek a házimunkában meg ilyenek.

Tegnap felvetettem neki azt az ötletet,persze csak poénból, hogy nincs e kedve segíteni nekem ma, homokot lapátolni. Ugyanis medencét csinálunk.

Erre nagyon megörült azonnal rávágta, hogy dehogynem, legalább lebarnul a napon. Ma felébredtünk olyan 7 körül, és neki is láttunk. Azt gondoltam, hogy nem fogja bírni, de nagyon ügyesen ment neki.

Aztán 1körül megjelent az anyósom, és meglátta, hogy a pici unokája lapátol, a napon. Elkezdett üvöltözni velem, hogy nem vagyok normális, egy 18 éves lányt dolgoztatok a tűző napon stb. Hiába mondta neki a lányom, hogy ő akarta, mintha meg sem hallotta volna. Ment a hiszti, aztán hazament mi meg folytattuk tovább a melót. Pontban 2kor fejeztük be. Annyit mondott a lányom, hogy mostmár azért érzi a kezeit.

Mi a véleményetek? Tényleg akkora dolog volt ez?

2016. jún. 7. 14:59
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
100%

Milyen picilany basszus, 18 eves -> felnott ember.

Meg ha egy otevesrol lenne szo aki nem erti a dolgokat, jo jateknak veszi a lapatolast aztan napszurast kap, akkor azt mondanam hogy van magja a siramoknak, de itt nem gyerekrol beszelunk.

2016. jún. 7. 15:49
 12/31 anonim ***** válasza:
86%

Mondjuk ha egy 8 éves kezébe nyomtad volna a lapátot, akkor azt mondanám, hogy az, de így?

Először is már felnőtt, másodszor meg ő vállalta a melót. Az én Apukám is ilyen volt, engem is anno lány létemre bekapcsolt minden férfias munkába (nem erőltette) és én azt sokkal jobban élveztem, mint pl. a vasalást meg a többi benti munkát. Én mindig kíváncsi voltam és tetszett az, hogy Apu nem pattintott le azzal, hogy "Ez férfiak dolga." Mindig tanultam valami újjat és most is, egyetemi végzettség és jó munkahely mellett, simán beállok ha kell lapátolni, kertet ásni és hasonlók. A munka az munka. A nagymami túlreagálta a dolgot, majd megnyugszik.

2016. jún. 7. 15:56
 13/31 anonim ***** válasza:
100%
Az sem lett volna gáz, ha egyszerűen megkéred, hogy segítsen. Én ennyi idősen megcsináltam az egész full gazos kertünket gyönyörűre az öcsémmel. Egyikőnknek sem lett semmi baja. a lányod már felnőtt, ha óvodás, kisiskolás lenne, akkor lenne gáz, hogy rábízol ilyen munkát. Bár nekem az a tapasztalatom, hogy már az ovisok is kimondottan szeretnek segíteni és beszállni a házimunkákba, nyilván a maguk szintjén, meg nyilván tűző napon nem hagynám, de ők kicsi gyerekek, az más. Anyósod nem százas szerintem.
2016. jún. 7. 16:04
 14/31 anonim ***** válasza:
76%
OFF: Gyerekkoromban kályhafűtésű lakásunk volt. Szüleim műszakba jártak, volt olyan, hogy meghozták a télire való szenet, de csak az utcán lehetett lerakni. Apu elkezdte behordani, de ha du-os volt, bizony mi fejeztük be a húgaimmal (14-16 évesek). Itt vagyok, hatvanon túl. ON
2016. jún. 7. 16:04
 15/31 anonim ***** válasza:
83%
Szerintem a nyolc éves is lapátolhat nyugodtan, nyilván nagyobb odafigyeléssel. De kisebb lapáttal nyugodtan beszállhat, igaz, csak kapargatni fogja a földet, de az együttlét, a közös munka a lényeg ebben.
2016. jún. 7. 16:08
 16/31 anonim ***** válasza:
45%

On. Alapvetően igazad van. Nem árt meg, ha kis fizikai munkát is végez, ráadásul ő ajánlotta, hogy segít.

Off: Miért kellett a tűző napon is lapátolni? Nem tudtatok volna tartani két-három óra szünetet, mondjuk déltől háromig. Jó, hogy nem kapott napszúrást, ráadásul ilyenkor a legnagyobb az UV sugárzás.

2016. jún. 7. 16:20
 17/31 anonim ***** válasza:
48%
Anyósod sem semmi, hogy a ti házatokban ilyen hangnemet enged meg magának veled szemben. Biztos mondtam volna neki, hogy akkor kívül tágasabb, és amíg normális, emberi hangon nem tud beszélni, addig nem kell átjönni. :)
2016. jún. 7. 17:02
 18/31 anonim ***** válasza:
88%
nagyon magas ilyenkor az uv sugárzás, se egy lánynak se egy szülőnek nem jó, ha 11-és 3 között a napon van, ha mégis muszáj, akkor jó ha az ember vesz napkalapot, kezére arcára ken naptejet... egyébként semmi baj nincs azzal, ha egy 18 éves lány lapátot fog a kezébe... ha szívesen segít az apjának kiásni a medencét, az nagyon is rendben van...
2016. jún. 7. 17:10
 19/31 anonim ***** válasza:
100%

Az én lányom is inkább fiús lánynak mondanám. Sokkal jobban elvan az apjával, segít fúrni faragni neki. Ha valami felújítás van. A múltkor ő verte le a csempét a falról mert hogy az milyen jó móka. És soha nem volt neki mondva hogy, neki csinálni kell. Mindig magától csinálta. Főzés sütés viszont nem érdekli. Tud főzni, mikor van kedve akkor bármit megcsinál. Ma már az egyetem miatt kevesebbet van itthon. De ha itthon van akkor is az apjával kint vannak az udvaron és valamit barkácsolnak. Szerintem semmi rossz nincs ebben.

Te sem erőltetted rá a lányodra, hogy neki azt a földkupacot el kell lapátolni. Önként ment és segített. Ha fárasztó lett volna neki, úgy is ott hagyta volna :D

2016. jún. 7. 17:50
 20/31 anonim ***** válasza:
Minek tetted fel ezt a kérdést?
2016. jún. 7. 17:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!