Anyósom kiborult, hogy "dolgoztatom" a lányomat. Tényleg akkora dolog ez?
Van egy 18 éves lányom, és ugye most nincs suli. Otthon van, és segít a feleségemnek a házimunkában meg ilyenek.
Tegnap felvetettem neki azt az ötletet,persze csak poénból, hogy nincs e kedve segíteni nekem ma, homokot lapátolni. Ugyanis medencét csinálunk.
Erre nagyon megörült azonnal rávágta, hogy dehogynem, legalább lebarnul a napon. Ma felébredtünk olyan 7 körül, és neki is láttunk. Azt gondoltam, hogy nem fogja bírni, de nagyon ügyesen ment neki.
Aztán 1körül megjelent az anyósom, és meglátta, hogy a pici unokája lapátol, a napon. Elkezdett üvöltözni velem, hogy nem vagyok normális, egy 18 éves lányt dolgoztatok a tűző napon stb. Hiába mondta neki a lányom, hogy ő akarta, mintha meg sem hallotta volna. Ment a hiszti, aztán hazament mi meg folytattuk tovább a melót. Pontban 2kor fejeztük be. Annyit mondott a lányom, hogy mostmár azért érzi a kezeit.
Mi a véleményetek? Tényleg akkora dolog volt ez?
Egy 18 éves simán kibír ilyesmit, nyilván olyan tempóban csinálta, ahogy ment neki, ráadásul önként vállalta, és még élvezte is. Plusz nyilván az ő medencéje is lesz, kiveheti a részét a munkából.
Anyósod kissé befásult abba a világba, mikor a lányok a szobában varrogattak naphosszat.
Szerintem rendben van, ha valóban szabad választása volt a lányodnak, illetve ha olyan volt a hangulat, hogy ha elfárad, nem érzi jól magát, akkor azt megmondhatja és bemehet pihenni az árnyékba.
Ma amúgy se volt olyan nagyon meleg, egy kis napba nem hal bele senki. Azért a vízivásra és a naptejre figyeljetek, esetleg a fejet sem árt védeni kalappal, kendővel. :)
Fel kellett volna anyósnak is ajánlani egy lapátot.
Lányodat meg hívd meg egy fagyira :)
29N
Hát nem tudom, nálunk alap dolog, hogy segítünk az ilyesmiben is, sokkal gázabb lenne, ha ott üldögélnénk és néznénk, ahogy apukánk egyedül dolgozik... Lányok vagyunk, hárman, és kérni se kell, részt veszünk a ház körüli "férfiasabb" feladatokban is, max. nem annyira erőltetjük meg magunkat.
21N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!