Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Miért ilyenek a párom szülei?

Miért ilyenek a párom szülei?

Figyelt kérdés

2,5 éve vagyunk együtt a párommal, 1,5 éve itt lakik nálunk, a szüleimnél. Az ő szülei 50 km-re laknak.

Akárhányszor hívtuk őket, hogy jöjjenek át ilyen-olyan programra, nem jöttek (nem sok alkalom volt, 3-4).

Most viszont 2. alkalommal volt, hogy itt jártak a városban és csesztek szólni, hogy fussunk màr össze. Azóta megint voltak itt (3.alkalom), a szüleim mondták, hogy hívjuk be őket egy kávére, de megint csesztek bejönni, hülye kifogásokkal jöttek.

Nekem nagyon rosszul esnek ezek. Ennyire nem érdekli őket a saját gyerekük? Meg én, a szüleim, vagy hogy hol lakik a gyerekük 1,5 éve?

Ugye jogosan vagyok "megsértődve"?

Hogy lehet kezelni az ilyet? Pár napja annyire kiakadtam ezen, hogy elkezdtem bőgni meg hisztizni a páromnak, hogy hogy lehetnek ilyen primitívek a szülei, amit megbántam, de egyszerűen azóta se tudok túllépni ezen.

2016. jún. 2. 16:01
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%

De miért nem fogadod el, ha nem olyanok, mint te? Ők nem a vendégeskedő típusok. Ennyi.

Nyugodtan el lehet mondani a házvásárlást telefonon is

2016. jún. 2. 16:42
 12/25 anonim ***** válasza:
100%

A barátod ezt zavarja vagy miért is szólsz ebbe ennyire bele?

Én sem vagyok közeli viszonyban a szüleimmel (van oka), párhavonta skype és évente egy találkozásban merül ki a dolog, viszont nekem ez tökéletes ez.. Ha bárki megpróbálna ennél többet rám erőltetni, biztos, hogy nagyon pipa lennék. Ha a férjem anno akár elkezdte volna erőltetni, mára biztos, hogy nemcsak a férjem nem lenne, de a párom sem.

Nem hiszem, hogy a te dolgod lenne ezt rendezni vagy akár bármilyen szinten beleavatkozni, pláne nem kérés nélkül. Többet árt, mint használ.

2016. jún. 2. 16:44
 13/25 anonim ***** válasza:
77%
De jó lenne, ha mindenki így gondolkodna mint egyes kommentelők. Ex anyósom balhézott, hogy anyáékat miért nem viszem be náluk sose, megnézni,hogy a fiuk hova jár. Nagyszüleimhez az ő településükön keresztül jártunk (betegek voltak nagyszüleim rájuk kellett nézni) késö este jöttünk haza amikor az ex anyós aludt már. Tőlük persze korán el kellett jönni, hogy aludjon de anyáékat miért nem viszem be......
2016. jún. 2. 17:36
 14/25 anonim ***** válasza:
87%

Nehogy már te döntsd el, hogy hányszor kellene találkozniuk és mikor kéne keresniük egymást, semmi jogod hozzá. Azt meg sem említetted, hogy a barátod ehhez mit szól, de tudod ha őt ez zavarná, tett volna lépéseket, nem a te dolgod ezt helyette megtenni.

Nagyon nem kéne ebbe belepofátlankodnod, pláne nem hisztizned, mindenki jól járna.

2016. jún. 2. 18:08
 15/25 anonim ***** válasza:
100%

hát ha talán majd nem egyik anyucitól a másik anyucihoz költöztök érdekelni is fogja öket

nem kel adni a felnötet ha nem vagytok azok

2016. jún. 2. 22:05
 16/25 anonim ***** válasza:
100%
Az ilyen menytől mentsen meg az Isten, amilyen te vagy... Nem csodálom, hogy messziről elkerülnek.
2016. jún. 3. 08:04
 17/25 anonim ***** válasza:
84%

A házvásárlásban mi nem telefontéma? o.O "Szia anya/apa, képzeld, a Jucival vettünk egy házat xy városban. Aha, aha, tök szép, majd egyszer megnézitek. Igen, jól vagyunk. Szia" :D

Amúgy miért kéne nekik a te szüleidhez menni látogatóba és pacsizni velük? Vagy ez csak az én családomban nem divat? A két nagymamám a szüleim esküvőjén kívül kb 2-3-szor találkozott. Nem annyira bírják egymást, miért is kéne? Nekik semmi közük egymáshoz.

Abba szintén nincs sok beleszólásod, hogy ők és a gyerekük mennyit találkoznak, vagy nem találkoznak.

2016. jún. 3. 10:42
 18/25 anonim ***** válasza:
62%

A leendő sógornőm olyasmi mint te, nem bírja felfogni, hogy mindenki másképp gondolkodik, máshogy látja a dolgokat. Akárhányszor ott van köztünk, érezhetően bomlik miatta a morál, mert a saját önző kis világát próbálja ráerőltetni a családra.

Nem tudom, mit kell ezen túráztatnod magad. Ha nem akarnak találkozni, akkor nem akarnak. Örülj, hogy nem lihegnek a nyakadban, és nem azt kellett kérdezned, hogyan vakard le magadról az anyóst, mert mindenbe beleszól. A párod majd intézi úgy, ahogy akarja. Vagy jó lenne, ha úgy lennének veletek, hogy közben a hátuk közepére sem kívánnak?

Amíg nincs komolyabb negatív hatása a kapcsolatotokra, addig nem tök mindegy? Ha lehet, ne told már az orrába, hogy ilyen a kapcsolata a szüleivel, nem tudni, mennyire esik szarul neki amúgy.

2016. jún. 3. 13:01
 19/25 anonim ***** válasza:
59%
Kérdező, belőled nagyon rossz anyós lesz majd... :)
2016. jún. 3. 13:08
 20/25 anonim ***** válasza:
56%

En teljesen megertelek kerdezo, nalunk is ugyanez volt a helyzet, anyamek ugyanilyenek.

Mi is lejartunk hozzajuk segiteni, sokszor rajuk aldoztuk a hetveget, szabit is vettunk ki miattuk nem egyszer, ekozben tesomek le se szartak oket, valamiert megis ok az istenek. Hozzajuk kethetente utazgatnak, hozzak ide fordukbe, pizzazni, stb. az unokakat, de soha nem hivtak fel minket, hogy elengednenk-e a gyerekeinket veluk. Kb. mintha mostohagyerekuk lennek. Kb. 2-3 ev utan hagytuk ra a dolgot, evente 1x, ha eljonnek, mikozben tesomekhoz allando jelleggel jarnak. Karacsonyra atmegyunk, de kb. ennyi, es szigoruan 24-e vagy 26-a utan, mert mar en sem vagyok hajlando rajuk pazarolni a karacsonyt, meg eljatszani a nagy szent csaladot.

A ferjem is sokszor kiakadt miattuk, mert bantotta, hogy ugy viselkednek velem meg az unokaikkal, gondolom neked is ez a problemad.

Nem ertem, miert tamadnak a valaszolok, teljesen jogosan erzed azt, amit. Anyamek se hivnak a mai napig megkerdezni, hogy hogy vagyunk, rendben van-e minden, csak ha nekik van valami bajuk, akkor csorog a telefonon.

Ha keresnek, beszeljetek veluk, egyebkent hagyjatok a fenebe oket. En soha nem tudnek kulonbseget tenni a ket gyerekeim kozott, jobban szeretni az egyiket, mint a masikat. En se ertem a mai napig, mit tettem, amiert tojnak a fejunkre.

2016. jún. 3. 14:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!