Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Tényleg helyeten, amit teszünk?

Tényleg helyeten, amit teszünk?

Figyelt kérdés

A párommal régóta együtt vagyunk, de a szüleivel sosem volt valami felhőtlen a viszony. Mindig minden rossz nekik, amit mi teszünk, soha semmi nem jó nekik. Ha A-t csináljuk, miért nem B-t csináljuk, ha B-t, miért nem C-t és így tovább... Én elég erős természet vagyok, de a párom miatt eddig visszafogtam magam, mert ő nem akar vitát, szerintem fél a családjától. Az apja egy igazi zsarnok, nem lehet ellent mondani neki, az anyja pedig érzelmileg manipulálni akar mindenkit, mindig játssza a szenvedő áldozatot. Mi messzebb élünk tőlük, de gyakran hazalátogatunk a szüleim házába. Ezt mindig nagyon sérelmezték a párom szülei, sőt folyamatosan kapjuk a kritikákat az egész családtól emiatt, miért járunk annyit haza. Mellesleg én pár hónapja munkanélküli vagyok, költözés miatt kellett feladnom az állásom, azóta nem találok másikat. A párom szülei ezért folyamatosan megaláztak engem, beszólogattak, nem-e gondolom, hogy el kellene már végre mennem dolgozni meg hasonló beszólások. Többször sírva jöttem haza tőlük emiatt.

Aztán nemrég megelégeltem, hogy mindenbe beleütik az orrukat és megállapodtunk a párommal, hogy ezentúl hazudni fogunk. Ha hazamegyünk, nem mindig mondjuk el, hogy megyünk, valamint azt mondtuk, hogy sikerült elhelyezkednem, ezzel kapcsolatban is több mindent kitaláltunk (beosztás, milyen a főnök...stb.). Sőt múltkor, mikor hazalátogattunk, tönkrement az autóm, az én szüleim segítettek az ügyben, de akkor meg is kértem őket, ha találkoznának a párom szüleivel, véletlenül se mondjanak semmit. Ha kiderül, hogy hazalátogatáskor tönkrement az autó, megint jönnek a litániák, hogy milyen felelőtlenek vagyunk, amiért annyit hazajárunk és azért ment tönkre az autó (még nem tudni pontosan, de valószínűleg egy gyártói hibás, pár hónapja cserélt alkatrész okozta). Szóval hazugság jön hazugság hátán, de már nem látunk más kiutat az állandó kritizálások, veszekedések, megalázások kiküszöbölésére. Az én szüleim tartják a hátukat, de nem tartják helyesnek a viselkedésünket, mondván, úgysincs semmi köze a párom szüleinek a munkanélküliségemhez (azt mondják, mit fognak szólni, ha elmegyek 3 év gyesre szülés után?!), sem az autómhoz, sem ahhoz, mikor akarunk hazalátogatni és mikor nem. Szerintük egyszerűen meg kell velük értetni, hogy nincs beleszólásuk a dolgokba és kész, ha megsértődnek, megsértődnek. A párom apját ismerve viszont ez csak egy kész háborút indítana el a családban, amit lassan gyerekvállalás, illetve házvásárlás előtt nem akarunk bevállalni. Szerintetek ilyen esetben mi lenne a megoldás? Tényleg nagyon nem helyes, hogy hazudozunk? Vagy ilyen esetben érthető a viselkedésünk?

2016. ápr. 5. 13:08
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:
Hogy vívjunk meg egy olyan csatát, amiben csak veszíthetünk? Én még kevésbé, mert nem érdekel, ha nem megyünk hozzájuk, a hátam közepére sem kívánom már az egész famíliát, de a párom elveszíti a családját, amit ő nem hajlandó. Mindig kitalál valamit, amiért épp nem rendezi le őket, most születésnap van, most a mama is ottvan, előtte ne, most nem otthon vagyunk, idegenek előtt ne... stb.stb.
2016. ápr. 5. 14:30
 12/23 anonim ***** válasza:
100%
Én ugyanilyen helyzetben megmondtam a páromnak, hogy az volt az utolsó alkalom, hogy mentem a szüleihez és a házamban sem látom őket szívesen. Ugyanez a hatalmaskodó manipulátor volt mindkettő, nem kértem többet belőle. Később a kapcsolatnak is vége lett részben emiatt is, mert nem tudtam már úgy elképzelni a jövőnket, hogy gyűlölködés van, ami ellen nem tesz semmit.
2016. ápr. 5. 14:45
 13/23 anonim ***** válasza:
100%

kisebb dolgokban jó a hazudozás, meg jelentéktelen ismerősök esetében. engem is már sok stressztől megkímélt. De hogy az egész élet egy nagy hazugság legyen: ér-e ennyit a kapcsolatod?

Én az úgynevezett családi béke kedvéért sem járnék rendszeresen ilyen emberekhez látogatóba. Pukkadjanak meg, ha ez nekik nem tetszik. Viszont ha a barátod ennyire nem tud kiállni érted, akkor tényleg lehet, hogy jobb, ha továbbállsz. Pokol lehet az életed, meg a gyerekeid élete is, ha ővelük is elkezdenek zsarolni.

2016. ápr. 5. 15:51
 14/23 anonim ***** válasza:
100%
Magadnak tedd fel a kérdést, még meddig akarsz így élni. Még negyven évet vagy többet is élhetnek apósodék, ebben akarsz megöregedni, belekeseredve, belerokkanva az állandó hazugságba, megalázásba és megalkuvásba? Így akarsz gyereket vállalni, egy ilyen kapcsolatba?
2016. ápr. 5. 16:36
 15/23 anonim ***** válasza:
100%
Én nem hazudnék nekik.mindketten felnött emberek vagytok, semmi joguk nincs beleszólni a dolgaitoka.azzal, hogy hazudoztok össze -vissza csak még jobban befolyásolják az életeteket.ha nem jössz ki velük egyszerüen ne menjen oda, vagy engedd el a füled mellett amit mondanak.Remélhetöleg elöbb utóbb észre veszik magukat
2016. ápr. 5. 16:53
 16/23 anonim ***** válasza:
74%

Ezt már egyszer megkérdezted nemrég, igaz?

Nem kaptál elég választ?

Felnőttek vagytok, ne hazudjatok, vállaljátok fel a saját életeteket!

Oda mentek, és akkor, és annyiszor, ahova, amikor, és ahányszor akartok.

Túldramatizálod a szitut. Háború?! Ne viccelj, csak nem fognak fegyvert a fejetekhez, hogy mennyetek hozzájuk.

2016. ápr. 5. 18:22
 17/23 A kérdező kommentje:
Nem, fenyvert nem fognak, csak az apja ha megharagszik ránk, az egész családot ellenünk uszítja: nagyszülőket, nagynéniket-nagybácsikat, unokatestvéreket...
2016. ápr. 5. 20:45
 18/23 acelsziv ***** válasza:
88%
És?
2016. ápr. 5. 21:02
 19/23 anonim ***** válasza:
100%
Kezded elhinni, hogy az apósék hatalma végtelen. Nem az, a család is ismeri mifélék. A férjednek igenis ki kell állni magáért, a sértegetéskor vagy leordítani a fejét, vagy halkan, de határozottan megmondani, hogy ebből elég, és azonnal szedni a cuccotokat, és hazamenni, akármilyen alkalomból is látogattatok oda.
2016. ápr. 6. 08:40
 20/23 A kérdező kommentje:
Igen, úgy érzem, hogy tényleg túl nagy falat nekem ez az ügy. A párom azzal takarózik, hogy csak nekem jó, ha hallgatunk, mert ha szembe szállunk velük, rám fog irányulni mindenkinek a haragja. Ő abba burkolózik, hogy csak engem véd a hallgatással... röhejes.
2016. ápr. 6. 09:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!