Régebben mért kezdték el a hozzátáplálást 3 hónaposan? És mostanra mért tolódott ki fél éves korra? Tényleg annyira rosszat teszünk ha hamarabb kezdjük el?
Én elkezdtem 4 hónaposan a hozzátáplálást gasztroenterológus javaslatára de visszaköszönt az étel a pelusban. Így meg csak a helyet foglalja a tápszertől, hiszen nem tudja megemészteni, nem szívódik fel belőle a tápanyag, ráadásul csak puffad tőle szegény baba.
Úgyhogy hagytam a fenébe. Kivártam a 6 hónapos kort és már nincs baj.
2 hónaposan almát kaptam egyébként de kisgyermekként is hasfájós voltam még. 3 hónaposan kaptam tejet de megy tőle a hasam egyszerűen nem bírom, a mai napig.
Azóta elég sok kutatás történt, régen úgy csinálták, aztán rájöttek, hogy ez valójában nem jó úgy.
Régebben miért hitték, hogy a terhességi gyomorsavat a magzat haja okozza és most miért nem?
A válasz így talán már érthető, mert a biológiai, táplálkozástudományi és egyéb tudományos kutatások szerencsére egyre alaposabbak és egyre több dologról derül ki, hogy nem jó, vagy hogy jó.
A tudomány a barátod, nem az ellenséged, kérdező! Érted van!
Régebben senki nem akarta az idot pazarolni a szoptatásra szerintem szegyen is lehetett ha egy anya nem ment kertimunkazni meg allatot etetni gyerekre hivatkozva..a munka vo't az elso.
Persze az orvostudomány sem volt toppon. A 70-es évekig amerikában érzéstelenìtés nelkul műtötték az ujszülötteket mert addig azt hitték nincs fájdalomérzetük...
6 honapos korig nem érett az emesztőrendszerük es csak kinzas az étel.
Abban az időben a nőknek már a baba három hónapos korában vissza kellett menni dolgozni, nem volt lehetőség három évig otthon lenni. De fejlett országokban is jelen van ma is ez a nézet, mai napig csinálják ezt azok az anyák, akiknek az államuk nem támogatja a több éves otthon létet.
Nagyon nagyon régen meg nem volt túl korai hozzátáplálás, pár száz éve ha nem volt teje a nőnek, akkor keresett szoptatós dajkát.
A rettenetesen fejlett orvostudomànyról csak annyit,hogy most kellene harmadikfèleképp csinàlnom a hozzàtàplàlàst... 9éve pl nyilvànos kövezés és kerèkbetörés jàrt azért ha vki lisztet adott a gyereknek 1 éves kor alatt,most meg kötelező bevezetni 6hónapos koràig...(ezt mondta a védőnő,hogy most ez a trend-de azt is hozzàtette,hogy màr ő sem tudja követni,mert kb kétévente vàltozik,hogy mit lehet és mit nem)
A hozzàtàplàlàst muszàlyból kezdték koràbban,anyatejhiàny vagh anya hiàny miatt. Most meg a sok tudomànyos marhasàg befolyàsolja. De szerintem minden baba màs,ìgy van akinek jó a korai hozzàtàplàlàs van akinek nem. Ezt meg csak a gyerek anyja tudja aki vele van egész nap és egész éjjel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!