Hogyan, mit segítsünk anyósnak?
Anyósom 63 éves, egyedül él, mióta megszületett a fiúnk, addig a párom (már férjem) otthon lakott vele.
A babát oda nem vihettük se hely nem volt, se körülmény, mert anyós napi 2.5-3(!!!!)doboz cigit szív a lakásban, anélkül hogy ablakot nyitna. Felajánlottuk neki eladom énis a lakásom, ök is (férjem, anyós 50-50%) és vegyünk egy olyat ahol mindenki elférne kényelmesen, bár tudtam nem lenne jó vele élni, a férjem miatt belementem volna.
Akkor kijelentette, hogy ö marad a lakásban, egyedül akar lenni, nyugiban, ö már nem akar alkalmazkodni.
Ok. Elfogadtuk. Férjem hozzám költözött meglett a baba, anyós 2 hónapra rá nyugdijba ment a gyülölt munkahelyröl, 5 ève ezt váta, minden héten elmondta, bárcsak nyugdíjas lehetne.
Na azóta hanyatlik az állapota folyamatosan.
Nem eszik, nem takarított 2 éve(!), nem szellöztet hetekig, nem mosogat, büdös, sebes a bőre, akadozik a beszéde, esik kel, nem tud átjönni se sokszor hetekig, mert " nem bírja rávenni magát".
Mi hozzá nem mehetünk, már a férjemet se engedi már a lakásba, mert "szégyelli" az állapotokat.
De tenni ellene nem tesz semmit.
Segítséget nem fogad el. Beszélni róla nem hajlandó.
Orvoshoz menni nem akar, "majd megoldja" azt mondja, de 2 éve csak nő körülötte a sz@r.
Nem tudom mit tehetnénk vele.
Ötlet?
Köszönöm a válaszokat.
Sajnos nem túlzom el a helyzetet :(
Valószínűleg benne van a pakliban az is, hogy céltalannak érzi az életét, mióta nem kell dolgoznia. Pedig lehetnének céljai.
Bármikor szívesen látnánk, unokázhatna, van nyaraló, ott lehetne egész nyáron akár, de az se érdekli már. A testvèrével se tart kapcsolatot, egy évben egyszer találkoznak csak muszájból.
A volt kolléganői is hívják, keresik, próbálnának segíteni. De tőlük se fogadja el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!