Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Kötelességem a párom apjára...

Kötelességem a párom apjára főzni?

Figyelt kérdés
Egyedül él, egészséges, csak éppen nem tud főzni. Szakítottak az élettársával és egyedül maradt. A párom most elvárja tőlem hogy főzzek rá is. Muszály nekem őt is a nyakamba venni? Nyugdíjas, kaphatna ebédet 300-400 ft-ért, tudom hogy nem első osztályú kaja, de nem finnyás, tudom hogy megenné azt is örömmel.
2016. jan. 10. 10:17
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/79 anonim ***** válasza:
89%
Ezért mondom, hogy a fiú vegye át a főzést. Legyen az az ő feladata.
2016. jan. 12. 22:31
 62/79 anonim ***** válasza:
9%

Én meg ezért mondom, hogy vannak olyan élethelyzetek, amikor, ha nem is kötelező, de illik ilyesmit megcsinálni, de erről nem tudunk semmit. Te sem tudod, hogy a kérdező élősködik-e ott, netán épp az após házában, vagy saját lakásban élnek külön. Azt sem tudjuk, hogy dolgozik vagy tanul, eltartják vagy keres, mióta vannak együtt, mennyire komoly, kinek mennyi ideje van főzni, stb.

Ezért írtam már, hogy ennyi infó alapján korai így a védelmére kelni.

2016. jan. 12. 22:45
 63/79 anonim ***** válasza:
85%
Én azt védem, hogy mindenki gondoskodjon a saját szülőjéről, és felejtsük el az illiket, mert undorító dolog. Én azért gondoskodom majd a szüleimről, mert szeretem őket, nem azért, mert illik.
2016. jan. 12. 23:10
 64/79 anonim ***** válasza:
25%
Remeljuk a kerdezo majd felvilagosit bennunket , hogy egyutt laknak e a baratja apjaval, fizetik-e a sajat rezsikuket, es arrol is hogy a baratja hogy gondolta a fozest? INgyen, ugy hogy az oreg nem szall be a koltsegekbe, v agy mi a felallas. es mint leszurtuk egyenlore csak a BARATJA. nem elettarsak sot szo sincs a hazassagrol.
2016. jan. 13. 09:31
 65/79 anonim ***** válasza:
84%

Aki azt mondja, hogy csak három perccel tart tovább meg stb. annak már ott megbukott az érvelése, hogy a kérdező pasijának az új szokása, hogy "direkt sokat és sűrűn főzet" hogy legyen mit vinni az apjának. Magyarul eddig nem is kellett annyit meg nem is olyan gyakran, lehet nem is főztek magukra minden nap, vagy nem többfélét, viszont mostmár kell, mert apukát is felkívánja venni az étkeztetésbe és véletlen sem ő csinálná, legalább részben, hanem egyszerűen vagy közli a nőjével, hogy főzzél apámra, vagy ha nem, akkor firnyákosan annyi kaja csinálására szólítja fel, amiből marad és akkor már rohan is vele az apjához.

Aki meg ilyeneket talál ki, hogy biztos együtt laknak.. Már az elején ott van, hogy a sokat és sűrűn főzetnél, hogy így aztán "visz az apjának". Magyarul biztos nem közös háztartásba vannak, mert ha úgy lennének, akkor nem kéne elvinni apukának, hanem csak kinyitná a hűtőt és kiszedné belőle.

2016. jan. 13. 12:58
 66/79 anonim ***** válasza:
62%

igazad van, logikus erre nem is gondoltam.

Azert furanak talalom hogy sokan "kotelessegnek" tartjak hogy valaki a BARATJA apjara fozzon. se nem felesege se nem menyasszonya a pasinak eskuvorol szorosabb kotelekrol szo sincs de mar fozzon a pasi apjara?

2016. jan. 14. 06:33
 67/79 anonim ***** válasza:
75%
ha belegondolok, hogy huszonéves koromban valamelyik barátom (már exem) apjára kellett volna főznöm... elég abszurd gondolat.
2016. jan. 14. 07:55
 68/79 A kérdező kommentje:
Nem élünk együtt az apóssal és nem is segít minket semmivel. Külön élünk, külön kasszával és nem eltartott vagyok, hanem én is dolgozom. Igaz hogy kevesebbet keresek, mint a párom, de a munka mellett nyilván mosok, főzök, vasalok, takarítok, tehát nem számítógépezek egész nap vagy ilyesmi. Mint írtam, az após életerős, egészséges csak szerintem baromi lusta ilyen téren. A páromnak meg nincs kedve ellátni így az én nyakamba akarja varrni.
2016. jan. 16. 11:17
 69/79 anonim ***** válasza:
87%
Kérdező, ne haragudj, hogy ezt mondom, de te egy házicseléd vagy, és még önként bele is mész.
2016. jan. 16. 12:23
 70/79 anonim ***** válasza:
84%
Kérdező, ha a párodnak nincs kedve, neked miért legyen? Ha a saját apját nem látja el, fordított esetben a te szüleidet is lekakálná.
2016. jan. 16. 13:03
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!