Kötelességem magamra és a páromon kívül a párom apjára és annak a cselédjére főzni?
" Nem kötelesség, de szívességből lehet segíteni. Ha már főz az ember teljesen mindegy, hogy 2 személyre vagy 4 személyre főz."
Téged sem az eszedért szeretnek ugye? :)
Szerinted teljesen mindegy, hogy fél vagy 1 kiló húst főz meg az ember 1-2 napra? Szerintem a te pénztárcádnak se lenne mindegy.
Még akkor sem főznék minden nap valaki másra, ha hoznák az alapanyagokat. Le is írom miért:
- nekem ne az apósom határozza meg mit főzök és miből
- elég nekem a saját családom ízlésére tekintettel lenni
- semmi kedvem 2x annyi zöldséget, húst stb. aprítgati főzés előtt és tovább állni a konyhában - a népszerű tévhittel ellentétben több emberre főzni igenis tovább tart, hosszabb idő alatt fő át az étel, és több alapanyagot is kell feldolgozni hozzá. 10-20 perccel főzésenként nyugodtan számolhatunk
- nem fogok 4 ember után mosogatni, ha csak kettő után kell.
Ha megkapom az alapanyagokat, megtenném, a következők miatt:
- ha én főzök, én szabom meg, hogy mit
- összehasonlíthatatlanul jobb minőségű a háztáji tej, hús, tojás, mint a bolti
- az árakról nem is beszélve, a kajaköltség bő fele, kétharmada megspórolható
- a férjem be szokott segíteni mindenbe, húsokat ő vág fel amúgy is, nem jelent plusz megterhelést
- a pörköltnek, sült húsnak ugyanannyi idő kell, akár ekg, akár 2 kg húsból fő, egyebeknél meg edényméret kérdése, az a plusz 10 perc megér havi 20-30 ezer forint megtakarítást
- a mosogatógépnek mindegy, hogy 2 vagy 4 tányért teszek bele.
Kötelességből nem tenném, mert ilyen nincs, józan ész alapján igen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!