Kötelességem a párom apjára főzni?
Pároddal együtt főzzetek hétvégén egy egész hétre előre.
Fagyasszátok le adagokban.
Párod hamar be fogja látni, hogy nem mehet igy állandóan.
Aztán lehet feles-felesben rendelgetni.
Elvileg nem kötelező, de például én sem porciózom ki az ételt, és ha három emberre főzök, akkor még jutna egy negyediknek is. Tehát semmi plusz erőfeszítés még egy főre főzni. Egyezzetek meg, hogy napi 500 Ft-al beszáll a konyhába.
Ha meg annyira utálod, hogy ennyire nem vagy képes, akkor ne etesd.
Ha nem fözöl, akkor külön az após kedvéért nem elvárható.
Ha eleve fözöl magatokra, akkor szerintem nem igazán probléma picit többet készíteni.
De azért azt nem értem, ez neked miért akkora gond - mert a kérdésed alapján így is fözöl. Nem igazán lenne több munkád és ezt nem tartanám az "öt is a nyakamba venni" kategóriába. Márcsak azért is, mert a "kapott" ebéd normál esetben azért az "éppen ehetö" kategória, azaz minden csak nem jó.
Mindettöl függetlenül érdekes lenn tudni, az após mit szól ehhez, ö mit akarna?
" De most az a szokása hogy direkt sokat és sűrűn főzet velem, hogy ami megmaradt ne kelljen kidobni hanem viszi az apjának."
Ez nekem érthetetlen. Vagy naponta föztél eddig is - akkor nem gond a kicsit nagyobb adag, vagy eddig is hetente 3-4 alkalommal, akkor meg ez a rendszert nem kellene változtatni, csak a mennyiséget emelni.
Tuajdonképpen nem értem azt a részt, hogy miért esik nehezedre nagyobb mennyiséget készíteni, elvégre több munka nincs azzal, ha egy személlyel többre készíted az ételt!
Mi lenne, ha esetleg valami kompromisszumot kötnétek? Hétköznap rendelne, hétvégente vinnétek neki azt, amit te főztél.
Mi a nagyimmal így oldjuk meg, de mi nem főzünk minden nap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!