Kötelességem a párom apjára főzni?
apjával éltek?
ha igen, akkor főzzél rá
ha nem, akkor is beleférne az idődbe
Én már eleve ott lemaradtam, hogy FŐZET veled. Aha. Úgy bírom, mindig ez megy, hogy a nő főzzön, mosson, takarítson, a férfi meg még jó fej is ha "besegít" pedig mindkettő ledolgozza a 8 óráját és valahogy a férfi munkák mint olyan, már szinte nem is létező dolgok, mert kb. minden "férfi dologhoz" szakembert szokás manapság hívni.
Én bizots megmondanám neki, hogy a te apád főzzél neki te. Anyám így járt de legalább a saját apjával nem máséval, először csak főzögetett, aztán jött az, hogy már nem volt mindegy, hogy mit, már naponta kétszer kellett a vinni a végén már megmelegíteni se volt hajlandó, aztán nagy táskákkal hordta a szennyest is stb. Érdekes előtt pedig megoldotta tök jól, de hát anyám egy idő után megsajnálta, hogy jaj szegény magának csinálja??? Aztán egyre több feladat rakódott rá, miközben nagyapám meg vidáman járta a szomszédokat, pipázgatott, koncintgattak, pálinkát főztek, szőlőt tapostak meg ilyenek, mert hát ott volt a "jány" akinek mindenre gondja van úgy is. Majd így jársz te is, ha egyszer elvállalod az étkeztetését akkor már nem lehet majd abbahagyni, mert szegény apu számít rá! Pfff főzzön rá a hapsid.
Ha egy normális férfi elolvassa az itteni válaszokat, hát esze ágában nem lesz nőt beengedni a házába.
Végül is igaz a közmondás, hogy:
"ha egy kis tejet akar a férfiember magának, nem kell hazavinnie egy egész tehenet"!
Életerős, önmagát ellátni képes, munkaképes, nem szegény embert nem kell ellátni. Minek? Csak azért, mert egyedül van? Az még nem ok rá.
És én még azzal se értek egyet, hogy a rendelt kaja nem jó minőségű. Egy időben, amikor nem volt állásom, takarítani meg idős nénit gondozni jártam. A néni rendelte az ebédet, de a felét mindig nekem kellett megennem, mert ő sokallta. (Mármint megteríttetett nekem is, és együtt ebédeltünk. Ez is része volt a fizetségemnek, a pénz mellett.) Nekem nagyon is ízlett, jó, nem házikoszt, de egynémelyik étteremben is silányabb minőségű a kaja, mint az volt. Csak jól kell választani. (Elmondása szerint már több szállítót is kipróbált, de ez volt a legjobb, és nem is volt drága.)
Na és ha a kérdező "kiesik"? Mondjuk súlyosan megbetegszik, baleset éri, ne adj' Isten szülési sérüléseket szenved, akkor ő is számíthat hasonló ellátásra ezen úriemberektől?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!