Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Kötelességem a párom apjára...

Kötelességem a párom apjára főzni?

Figyelt kérdés
Egyedül él, egészséges, csak éppen nem tud főzni. Szakítottak az élettársával és egyedül maradt. A párom most elvárja tőlem hogy főzzek rá is. Muszály nekem őt is a nyakamba venni? Nyugdíjas, kaphatna ebédet 300-400 ft-ért, tudom hogy nem első osztályú kaja, de nem finnyás, tudom hogy megenné azt is örömmel.
2016. jan. 10. 10:17
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/79 anonim ***** válasza:
42%
Menj át néha és főzzetek együtt, hogy megtanulhassa hogyan kell! Egyébként milyen a viszonyotok, ő támogat titeket?
2016. jan. 10. 20:14
 42/79 anonim ***** válasza:
20%

apjával éltek?

ha igen, akkor főzzél rá

ha nem, akkor is beleférne az idődbe

2016. jan. 10. 20:18
 43/79 anonim ***** válasza:
47%
Semmi sem kötelező, de ha jól értettem, a párod nem hisztériázott, amiért te nemet mondtál a dologra, persze nem örült. Őszintén szólva, ha én megkérném a páromat (ha én valamilyen okból nem tudnám intézni), aki férfi létére tud főzni, hogy egy ideig gondoskodjon plusz egy adag ételről valamelyik szülőmnek és válaszként különösebb ok nélküli elutasítást kapnék, én nem hiszem, hogy továbbra is vele tervezgetném a jövőmet. A helyedben nem csinálnék ebből problémát, dobnék pár szem zöldséggel többet a fazékba vagy rántanék 2-3 szelettel több húst, nem oszt - nem szoroz. Ha a párom apja nem egy utolsó bunkó és jó vele a viszonyom, nem érezném ezt a plusz 10-20 percet nagy áldozatnak, valószínűleg magamtól is felajánlanám a segítségemet. Gondolom mindig főzve volt rá, a párod pedig (következtetve abból, hogy mindig te főzöl magatokra) szintén nem egy konyhatündér. Tehát igen, nem kötelező, ha ennyire nem akarod, ne vállald el, de nem nagy szívességet kértek tőled ezzel. Ha családot is tervezel a pároddal, akkor pláne.
2016. jan. 10. 20:35
 44/79 anonim ***** válasza:
80%
Mindig főzve volt rá... és??? Ha a kérdezőék elköltöznének messze, éhen halna? Az én nagypapám 83 éves, és simán főz magára. Sőt, régen nekünk is főzött, pedig nem egy modern pasas, de felnőtt, vagy mi a szösz.
2016. jan. 10. 23:16
 45/79 anonim ***** válasza:
77%

Én már eleve ott lemaradtam, hogy FŐZET veled. Aha. Úgy bírom, mindig ez megy, hogy a nő főzzön, mosson, takarítson, a férfi meg még jó fej is ha "besegít" pedig mindkettő ledolgozza a 8 óráját és valahogy a férfi munkák mint olyan, már szinte nem is létező dolgok, mert kb. minden "férfi dologhoz" szakembert szokás manapság hívni.

Én bizots megmondanám neki, hogy a te apád főzzél neki te. Anyám így járt de legalább a saját apjával nem máséval, először csak főzögetett, aztán jött az, hogy már nem volt mindegy, hogy mit, már naponta kétszer kellett a vinni a végén már megmelegíteni se volt hajlandó, aztán nagy táskákkal hordta a szennyest is stb. Érdekes előtt pedig megoldotta tök jól, de hát anyám egy idő után megsajnálta, hogy jaj szegény magának csinálja??? Aztán egyre több feladat rakódott rá, miközben nagyapám meg vidáman járta a szomszédokat, pipázgatott, koncintgattak, pálinkát főztek, szőlőt tapostak meg ilyenek, mert hát ott volt a "jány" akinek mindenre gondja van úgy is. Majd így jársz te is, ha egyszer elvállalod az étkeztetését akkor már nem lehet majd abbahagyni, mert szegény apu számít rá! Pfff főzzön rá a hapsid.

2016. jan. 11. 01:14
 46/79 anonim ***** válasza:
19%

Ha egy normális férfi elolvassa az itteni válaszokat, hát esze ágában nem lesz nőt beengedni a házába.

Végül is igaz a közmondás, hogy:

"ha egy kis tejet akar a férfiember magának, nem kell hazavinnie egy egész tehenet"!

2016. jan. 11. 11:44
 47/79 anonim ***** válasza:
86%
Igen utolsó, mert az a bizonyos normális férfi, akit te emlegetsz, feltehetően képes rá, hogy főzzön magának, feltéve, hogy van keze. Sőt, ha apucija nem mozgásképtelen, akkor őt sem tartja erre képtelennek.
2016. jan. 11. 13:19
 48/79 anonim ***** válasza:
91%

Életerős, önmagát ellátni képes, munkaképes, nem szegény embert nem kell ellátni. Minek? Csak azért, mert egyedül van? Az még nem ok rá.

És én még azzal se értek egyet, hogy a rendelt kaja nem jó minőségű. Egy időben, amikor nem volt állásom, takarítani meg idős nénit gondozni jártam. A néni rendelte az ebédet, de a felét mindig nekem kellett megennem, mert ő sokallta. (Mármint megteríttetett nekem is, és együtt ebédeltünk. Ez is része volt a fizetségemnek, a pénz mellett.) Nekem nagyon is ízlett, jó, nem házikoszt, de egynémelyik étteremben is silányabb minőségű a kaja, mint az volt. Csak jól kell választani. (Elmondása szerint már több szállítót is kipróbált, de ez volt a legjobb, és nem is volt drága.)

Na és ha a kérdező "kiesik"? Mondjuk súlyosan megbetegszik, baleset éri, ne adj' Isten szülési sérüléseket szenved, akkor ő is számíthat hasonló ellátásra ezen úriemberektől?

2016. jan. 11. 13:31
 49/79 anonim ***** válasza:
83%
48# fenét. Onnantól kezdve semmire se lesz jó és majd kapja az ívet, hogy bezzeg a Jani felesége, annak semmi baja. (Bár azért tegyük hozzá, hogy mégcsak nem is menyasszony, nemhogy feleség, de azért a hapsijának van képe a nyakába varrni az apját. Nem tudom hogy állna a pasas szája akkor, ha a nő meg kitalálná, hogy minden reggel kanyarodjon már el pluszba az ő anyjáért, meg a bevásárlását is intézze és hordja haza, mert az neki nehéz. Akkor tuti jönne, hogy hát az ideje, meg a benzin nem ingyen van ám.
2016. jan. 11. 15:07
 50/79 anonim ***** válasza:
87%
Normális férfi az, aki nem tudja magát ellátni? Azt hittem, azt gyereknek hívjuk.
2016. jan. 11. 17:11
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!