Kötelességem pénzelni anyósomat hó végén, mikor elfogyott a pénze?
Ő 100 fölött keres, emellett kap ilyen-olyan összegeket az államtól (fiatalkorú gyermek, elhunyt férj után). A férjem jelenleg munkanélküli, csak jövő hónaptól lesz munkája. Én minimálbéren vagyok. Az életszínvonalunkon nem sokat kellett változtatni 1 fizetéssel sem, mert van tartalékunk, és amúgy sem szokásunk szórni a pénzt.
Ma reggel felhívott anyós, hogy adjak már neki 10-15 ezret, mert a dohányboltban jött rá, hogy üres a pénztárcája. Mondtam, hogy majd munka után megbeszéljük, de nem tudom mitévő legyek. Segítek rajta, ha szükséges, de arra nem szívesen adnék, hogy elbagózza, és hogy a hónapban a 3. új cipőt vegye meg a lányának. Azt se tudom elmondjam-e a férjemnek... Volt már rá példa, hogy összekaptak, amikor ugyanígy hó végén odaadta a bankkártyáját a férjem (akkor még nem is ismertük egymást), hogy vásároljon be anyuka, és lenullázva adta vissza. Ha most nem adok, az elég jó lecke, hogy ossza be a sajátját, de túl gonosz se akarok lenni. Te mit tennél?
Most ezt komolyan kérded? Egy minimálbérből éltek jelenleg ketten és kifogásokat keresel, hogy miért ne te segítsd ki azt a pénzszórógépet, akinek sokkal több a jövedelme, mint nektek? Még te érzed magad gonosznak? Tudja, hogy munkanélküli a férjed és van pofája neki kölcsönkéni? Egyáltalán kölcsönbe kéri vagy csak úgy?
Tudod, ki foglalkozna vele...
Alapesetben elöször a férjeddel kellene megbeszélni.
Szerintem nem a ti dolgotok neki pénzt adni.
Ha megengedhetitiek, akkor MOST AZ EGYSZER adjatok neki max. 10ezret, de mondjátok meg, hogy ez volt, ezentúl ossza be a saját pénzét, mert töletek nem kap. És ettöl kezdve tényleg ne adjatok neki.
itt nem ez a kérdés.
hanem az, hogy hagyod hogy rászokjon erre az anyós és később mondasz nemet, mikor már eleged lett, vagy most azonnal mondasz nemet...
Özvegyen egyedül nevel egy gyereket. erősen kétlem, hogy ennyi pénzből gyakran előfordul, hogy három pár cipőt vesz a kislánynak...
Dohányboltban jött rá...
Összeszedted az összes olyant, amire ugrik a nép.
Nem elvárható tőled. A dohány bolt elég gáz. Azt nem kellene finanszírozni neki.
Ha nagyon nem akarsz negatív lenni a szemében esetleg adhatsz neki egy tizest kölcsön fizetésig. Ha nem adná meg és legközelebb is kérne , hivatkozhatsz rá hogy ezt is elfelejtette megadni.
Azt is végigpörgettem magamban hogy mi lenne ha kajával segítenéd fizetésig, de az sem egy jó alternatíva ....esetleg rádszokna akkor a jövőben. A legjobb ha megbeszéled a pároddal.
Nem.
Ha most mikor egyetlen minimálbérből tudtok adni, soha az életben nem fogjátok levakarni magatokról.
Szerintem félreértettetek, a tartalékunkat is használjuk, nem 1 minimálbérből sanyargunk. VISZONT: Jelentem, a sarkamra álltam, miután felhívott az imént, hogy jó lenne már, ha vinném a pénzt, mert mennek estére a barátnők, és nem tudják megkínálni őket. Nemet mondtam, talán életemben először az anyósomnak. :O
Kedves 6-os, a te döntésed, hogy hiszel-e nekem vagy sem, én tudom, hogy milyenek, és látom, hogy miket kap a sógornőm, főleg, hogy általában elújságolja. Na persze nem több tízezres holmikat kell elképzelni, de azért vannak igényei egy gimis lánynak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!