Kötelességem pénzelni anyósomat hó végén, mikor elfogyott a pénze?
Ő 100 fölött keres, emellett kap ilyen-olyan összegeket az államtól (fiatalkorú gyermek, elhunyt férj után). A férjem jelenleg munkanélküli, csak jövő hónaptól lesz munkája. Én minimálbéren vagyok. Az életszínvonalunkon nem sokat kellett változtatni 1 fizetéssel sem, mert van tartalékunk, és amúgy sem szokásunk szórni a pénzt.
Ma reggel felhívott anyós, hogy adjak már neki 10-15 ezret, mert a dohányboltban jött rá, hogy üres a pénztárcája. Mondtam, hogy majd munka után megbeszéljük, de nem tudom mitévő legyek. Segítek rajta, ha szükséges, de arra nem szívesen adnék, hogy elbagózza, és hogy a hónapban a 3. új cipőt vegye meg a lányának. Azt se tudom elmondjam-e a férjemnek... Volt már rá példa, hogy összekaptak, amikor ugyanígy hó végén odaadta a bankkártyáját a férjem (akkor még nem is ismertük egymást), hogy vásároljon be anyuka, és lenullázva adta vissza. Ha most nem adok, az elég jó lecke, hogy ossza be a sajátját, de túl gonosz se akarok lenni. Te mit tennél?
Szerintem te is tudod a választ.
Akkor elvileg akár 2x annyit is kap, mint amennyiből ti éltek.
Mégis tőletek kér kölcsön? Még ha a férjed hugának kéne valamire a pénz, sulihoz, akkor adnék neki, de azért hogy cigit vegyen magának a kedves anyós??
Én nem adnék, de mindenképpen mondd el a férjednek is hogy kért.
De mivel ez a te pénzed, te kerested, neked kell dönteni róla. Én biztosan nem adnék, amíg nem tudom hogy fontos dologra kell, akár számlák!
Igen. Sajnos ha egyszer adsz mindig lesznek olyan nagyon sürgős és fontos dolgok amikre kérni fog.
Az a baj hogy nehéz kiszűrni hogy mikor lenne tényleg fontos és sürgős adni és mikor feledhető a kérése.
gondolom anyós durcás.
de ha késöbb mond nemet a kérdező akkor is ugyanigy durcás lenne csak még fizetett is volna addig
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!