Tényleg minek van így együtt, ez milyen gondolkodás? Mit gondoltok? Mit mondanátok?
A barátommal 2 éve vagyunk együtt, 23-25évesek vagyunk, majd szeretnénk összeköltözni, de nekem még nagyon friss a munkahelyem. A szülei mondogatják hogy költözzek oda (havi 50ezerért megtehetném, ők így összesen 100ezret kapnának, mert barátomnak is ennyit kell adnia). Nemet mondtam és most a SZÜLEI vannak felháborodva (kezdik átragasztani a barátomra), hogy miért nem, jó lenne. MINEK VAGYUNK AKKOR EGYÜTT, ha nem költözök oda, milyen kapcsolat az ahol csak heti 3-4napot vagyunk együtt...
Ha odaköltözök a munkába se tudok bejárni (majd keresel másikat mondták...), abból amit adnánk saját hatalmas lakást lehetne fenntartani és nem 4en egy házban, két nő egy háztartásban nem fér meg igazán, ahol hallgathatjuk hogy ki csinálja a kertet stb.
Mások évekig vannak így...
Nálam az összeköltözés egy másik lakást jelen, ketten! Nem??
Az előttem levők már mindent leírtak.
Egy dolog jutott eszembe: Amikor mondják a szülők, hogy ez így milyen kapcsolat, akkor ártatlanul közölni kellene velük, hogy mennyire igazuk van. Akkor a "Józsi" (vagyis a párod) hozzátok költözik a jövő hónapban. :) Azért megnézném az arcukat.
Szerintem 100 ft az irreálisan sok... Annyiből kijönne egy albérlet.
Nekünk a férjemmel az első albérletünk ugyan csak egy másfél szobás, bútorozatlan kis lakás volt, de összesen átlag 85 ezerből kijött a lakbér + rezsi egy hónapra...
Előtte mi is anyósoméknál laktunk vagy 2 évig, hívásra odaköltöztem pár hónappal azután, hogy összejöttünk, mert sz@r volt ingázni Debrecenből Budapestre minden hétvégén...
Tőlem csak havi 20 ezret kértek, hogy beleadjak a rezsibe/kajába (mondjuk nem is kerestem akkor sokat, ez úgy a negyede volt az akkori fizumnak). Ez jól jött addig, amíg a költözés után lábraálltam és sikerült kialakítanom egy biztosabb egzisztenciát.
Én már hamarabb el akartam költözni, mert én előtte már évekig vezettem egyedül háztartást, megszoktam az önállóságot, hiába kijöttem az anyóssal, azért csak más volt az, másnál lakni. Párom eleinte húzódozott egy jó darabig, sosem lakott előtte máshol, csak a szüleinél, de végül meggyőztem az önállóan lakás előnyeiről, és aztán belátta, hogy mennyivel jobb így.
Szóval teljesen megértelek, kedved kérdező, szerintem is párod szülei csak anyagilag szeretnének jól járni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!