Most én vagyok a bunkó? Ti hogyan reagálnátok erre?
Anyósom ma hajnalban benyögte, hogy a megbeszéltek ellenére hazajön az ünnepekre, ráadásul az egész karácsonyt velünk tervezi tölteni.
Egy hónapja ment ki Németországba, és úgy beszéltük meg, hogy januárban tartunk egy utókarácsonyt.
Már ugye az egész ünnepek be vannak táblázva, végre eljutunk nagyszüleimhez, mert tavaly karácsony előtt látták utoljára a dédunokákat.
Nem egyszerű eljutni hozzájuk, most is úgy tudunk menni, hogy én két gyerekülés közt fogok nyomorogni, plusz egy fő sehol nem fér el.
Mondtam neki, hogy ez nem meglepetés, hanem keresztülhúzás, mert pontosan tudta a terveket.
+1 hogy a Szenteste mindig kiscsaládi téma volt, tehát a férjem, a lányaink és én. Ebből sosem engedek.
De már előadta a sápítozást a férjemnek is, aki meg nekem puffog, hogy egy évben egyszer kibirom.
Szerintem egyaltalan nem (te) vagy bunko.
En mar több eve külföldön elek, es akkor megyek haza Magyarorszagra, ha elegendö penzem van ra. Nem tukmalom ra magamat a rokonsagra (szülök, nagynenik, testver). Mindig vannak olcsobb szallasajanlatok az interneten. (Meg most is.)
A ferjed allitasa, amely szerint "ugyan kibirod" eleg gyenge indoklas. Miert kellene kibirod? Nem is arrol van szo, hogy kibirod-e vagy sem. Arrol van szo, hogy mar lefixaltatok a januari utokaracsonyozast, a programjaitokat mar megszerveztetek, es a Szentestet szük csaladi körben ünneplitek. Szerintem eleg nagy illetlenseg, ha a nyakakatokra jön. En tuti, hogy szerveznek egy olcsobb szallast a legközelebb esö varosban, es jöjjön csak latogatoba - taxival, amikor nektek idöben passzol. (En inkabb akar ki is fizetnem.) Miert varja el, hogy mindent felrugjatok a kedveert, es a miert nincsen tekintettel a kivansagotokra, hogy ha a Szentestet a gyerekeitekkel akarjatok tölteni? En jo viszonyban vagyok az anyosommal, es volt eset ra, hogy meghivtuk Szentestere, mivel elvalt, es egyedül el. (Az ötlet tölem - a menyetöl - szarmazott.) De utolag mindig megallapitottuk, hogy sokkal bensösegesebb, ha a Karacsonyt csak a fiainkkal ünnepeljük (15, 14, 3).
"és úgy beszéltük meg, hogy januárban tartunk egy utókarácsonyt. " - hát ehhez ragaszkodj.
Kibírod, persze, de az ünnep nem azért van, hogy kibírjuk a megállapodás meg megállapodás.
Sunyi egy dolog ez az anyóstól.
Megmondanám neki, hogy sajnos nem jó nektek. Ha esetleg előbb szól, akkor megoldottátok volna.
Még a saját rokonaimtól sem tolerálnám, ha ilyen szinten pofátlanok lennének, mert lássuk be, ez az.
A férjed meg növesszen tököket, és kérje meg anyukáját, hogy ne más kontójára változtassa az elképzeléseit.
A Szentestét simán tartottuk, napján viszont atjött.
Másnapján mentünk a nagyimékhoz, mire hazaértünk elpacsmagolt egy csomó kaját, végül 29.én elküldtem a francba. Persze én vagyok az utolsó szemét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!