Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Most én vagyok a bunkó? Ti...

Most én vagyok a bunkó? Ti hogyan reagálnátok erre?

Figyelt kérdés

Anyósom ma hajnalban benyögte, hogy a megbeszéltek ellenére hazajön az ünnepekre, ráadásul az egész karácsonyt velünk tervezi tölteni.

Egy hónapja ment ki Németországba, és úgy beszéltük meg, hogy januárban tartunk egy utókarácsonyt.

Már ugye az egész ünnepek be vannak táblázva, végre eljutunk nagyszüleimhez, mert tavaly karácsony előtt látták utoljára a dédunokákat.

Nem egyszerű eljutni hozzájuk, most is úgy tudunk menni, hogy én két gyerekülés közt fogok nyomorogni, plusz egy fő sehol nem fér el.

Mondtam neki, hogy ez nem meglepetés, hanem keresztülhúzás, mert pontosan tudta a terveket.

+1 hogy a Szenteste mindig kiscsaládi téma volt, tehát a férjem, a lányaink és én. Ebből sosem engedek.

De már előadta a sápítozást a férjemnek is, aki meg nekem puffog, hogy egy évben egyszer kibirom.

2015. dec. 23. 08:54
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
78%
Anyósodnak nincs több gyereke? Vagy testvére? Menjen azokhoz.
2015. dec. 23. 09:28
 12/36 A kérdező kommentje:

Lányaink vannak. Szám szerint kettő.

Az én házamban élünk, amit a már elhunyt nagyimtól és attól a nagyszüleimtől kaptam, akikhez mennénk.

Tömegközlekedés sincs abba a faluba. Szóval még az sem opció.

2015. dec. 23. 09:34
 13/36 anonim ***** válasza:
80%

December 24-én és amikor nektek programotok van, legyen a többi rokonával, gondolom nem csak a férjed van neki.

A többi napokon amikor Magyarországon van, legyen nálatok.

2015. dec. 23. 09:35
 14/36 A kérdező kommentje:

Sógorom tegnap utazott el Thaiföldre a feleségével, szintén rokonlátogatni.

Plusz anyósom utálja sógornőmet a származása miatt, így ez sem opció.

2015. dec. 23. 09:37
 15/36 anonim ***** válasza:
92%

Javaslatom:

1. Kiadta albérletbe a lakását? Sorry, ez az ő problémája. Menjen panzióba aludni.

2. Amikor elutazós programotok van, akkor - mivel nem fér be a kocsiba és amúgy sem rokona a te nagymamádnak - maradjon a szállásán, vagy csináljon magának programot.

3. Egyedül Szentestét illetően lennék kompromisszumkész a helyetekben: ha akarja, töltse nálatok, ill. a többi napot is, amikor otthon vagytok. Ezzel a férjed vitorlájából is kifognád a szelet, hiszen látná, hogy elviseled az anyját, amikor otthon vagytok.

Ha rendezkedős, akkor egyértelmű, hogy nem hagyjátok egyedül a lakásban. Ebből adódóan nem aludhat nálatok, hiszen lenne olyan nap, amikor ti elutaztok, ő meg akkor a lakásotokban randalírozna.

2015. dec. 23. 10:11
 16/36 anonim ***** válasza:
80%

A férjednek mondhatod, hogy persze, elviseled, de kevesebb, mint 24 órával Szenteste előtt nem fogsz semmilyen programot sem átszervezni, minden úgy lesz, ahogyan meg volt beszélve.

A saját anyámat is elküldeném a francba, ha így intézné ezt az egészet. Jöjjön, de arra is készüljön, hogy sokat lesz egyedül, és ha egy kávéscsészét is átpakol máshová, akkor már veszem is neki a vonatjegyet vissza Németországba.

2015. dec. 23. 10:25
 17/36 anonim ***** válasza:
88%

Az, hogy ti mentek a nagyszüleitekhez, el volt döntve, nehogy már meg kelljen változtatni, mert anyuci meggondolta magát.

Maradjon vele otthon a férj, ha ennyire vele tart.

Nincs tömegközlekedés, azért valami csak van, ha ritkán is. Szomszéd, taxi eljutni valami nagyobb helyre, s onnan utazni?

2015. dec. 23. 10:59
 18/36 anonim ***** válasza:
83%
10-es, és anyós miért nem tud egy héttrl később jönni? Nehogy már a kérdező legyen bunkó, hogy elterveztek valamit, a kedves anyós meg gondol egyet, s keresztülhúzza.
2015. dec. 23. 11:51
 19/36 anonim ***** válasza:
31%

Próbálnék kompromisszumra törekedni.

Az, hogy odamegy, természetes, hiszen a férjed anyja. De a már megtervezett programot nem borítanám fel miatta.

A szenteste... igaz, kiharcoltátok, de talán egyszer tényleg lehet kivételt tenni.

Utána én egyedül hagynám a lakásban, de úgy, hogy közölném a férjemmel, ha a mama bármit rendezkedik, megy haza, és többet nem jön, szóval ezt tisztázza vele!

Az utána lévő napokat meg lehet együtt tölteni.

Én úgy gondolom, mivel az anyuka volt az, aki megváltoztatta a programját az utolsó pillanatban, és ő borított fel minden tervet, így neki kell alkalmazkodnia, és nem mindenki másnak őhozzá.

2015. dec. 23. 12:09
 20/36 anonim ***** válasza:
73%
Én megmondanám, hogy vagy jön 1 héttel később, vagy megy szállodába mert nem lesztek otthon. Aztán cső.
2015. dec. 23. 12:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!