Most én vagyok a bunkó? Ti hogyan reagálnátok erre?
Anyósom ma hajnalban benyögte, hogy a megbeszéltek ellenére hazajön az ünnepekre, ráadásul az egész karácsonyt velünk tervezi tölteni.
Egy hónapja ment ki Németországba, és úgy beszéltük meg, hogy januárban tartunk egy utókarácsonyt.
Már ugye az egész ünnepek be vannak táblázva, végre eljutunk nagyszüleimhez, mert tavaly karácsony előtt látták utoljára a dédunokákat.
Nem egyszerű eljutni hozzájuk, most is úgy tudunk menni, hogy én két gyerekülés közt fogok nyomorogni, plusz egy fő sehol nem fér el.
Mondtam neki, hogy ez nem meglepetés, hanem keresztülhúzás, mert pontosan tudta a terveket.
+1 hogy a Szenteste mindig kiscsaládi téma volt, tehát a férjem, a lányaink és én. Ebből sosem engedek.
De már előadta a sápítozást a férjemnek is, aki meg nekem puffog, hogy egy évben egyszer kibirom.
"Kiadta albérletbe a lakását? Sorry, ez az ő problémája. Menjen panzióba aludni. "
15, és ha a te édesanyádrol lenne szo? mit szolnál, ha a férjed azt mondaná, na nálunk aztán a te anyád biztos nem lesz szenteste..sorry, menjen szállodába. a kérdezo férje és az anyosa- anya-fia...nehogy már ne lehessen szent este a fiával és annak családjával? hát milyen világot élunk?
Utolsó, olyan világot élünk, hogy Karácsony előtt egy másodperccel ritka bunkóság megváltoztatni azt amit megbeszéltünk, főleg úgy, hogy vannak megbeszélt programok.
Bosszantó, de itt már más megoldás nincsen mint kompromisszumot hozni. Jöjjön a banya, de egyedül marad addig amíg ti vendégségben vagytok.Az estéket így is együtt lehet tölteni. És vállt vállnak vetve elmagyarázni a vén boszorkánynak, hogy SEMMIHEZ NEM NYÚL ÉS SEMMIT NEM PAKOL EL, mert másnap fel lesz téve a repülőre. Tudatni kell vele, hogy bosszúságot okozott, beleszärt a karácsonyba, ti hoztok kompromisszumot a kedvéért, ő pedig betartja a szabályokat. Ha nem tartja be repül, mert kimerítette a bosszúság tolerálható mértékét.
"nehogy már ne lehessen szent este a fiával"
De nem érted, hogy már jó előre tök más lett megbeszélve, amibe az írás szerint anyós is beleegyezett?!
mivel tart keresztbe? hogy mégse szeretne egyedul Németországban karácsonyozni, hanem inkább a fiával és a családjával lenne?
ez számit keresztbe tevésnek? hogy vénségére kulfoldon kell dolgoznia és nincs hol karácsonyozni .. nincs kivel toltenie az unnepeket?
kivel legyen ez a szerencsétlen, ha nem az unokáival és a fiával..menjen panzioba? akkora gond plusz egy ember, pont ilyenkor ..
értem én. de nem kobe vésett dolog...hogy ne lehetne másképp.
ha valami torténne, akár egy tragédia, már borulna a terv..nem?
Én simán megmondanám, hogy nem.
Felnőtt, értelmes embernek muszáj megérteni, hogy NEM és kész, a férjem nálunk megmondta az anyjának, hogy örömmel várjuk karácsonykor (mert mi nem mehetünk, hm...) megmondta neki, melyik nap, pontosan mikor érünk rá, és ha akkor nem jön, utána hiába fog itt állni az ajtó előtt, nem leszünk itthon. Férjedet nem értem, miért ilyen anyámasszonykatonája, hogy jaj, anyuka, persze, baxxa szét a karácsonyunk nyugodtan, csak tessék...
25-ös, igenis keresztbr tesz. Rég meg volt beszélve, s nem az van, h a kérdező otthon unatkozik.
Miért kéne mindenkinek anyóshoz alkalmazkodni, mikor ő borítja fel a megbeszélt programot? Ő miért nem tud alkalmazkodni?
1.
Normális ember, ha külföldre megy dolgozni és kiadja a lakását, fenntart magának egy szobát, hogy egyáltalán legyen hova hazajönnie. És nem a gyereke nyakára megy élősködni se Karácsonykor, se máskor.
2.
Aki egyszer (vagy többször) már rendezkedett a lakásomban, azt vendégül látom, de egyedül nem hagyom otthon.
3.
Ha előre meg van beszélve, hogy Karácsonykor nem jön haza, de ő mint egy kisgyerek meggondolja magát, annak a kedvéért nem fogom átszervezni a dolgaimat.
Tehát azért kell szállodába mennie, mert
1. felelőtlen volt;
2. nem tud viselkedni, nem lehet otthon egyedül hagyni (korábbi tapasztalat szerint);
3. későn gondolta meg magát.
Mind a három az anyóson múlt, a kérdező és férje ebben vétlenek.
Kicsit cinikusan azt is mondhatnám, hogy ha a kérdező és férje is kiadnák a lakásukat, ők is költözhetnének mások nyakára, nem?
Mivel a férjed anyja, én megmondanám a férjemnek, hogy kösse fel a tökeit, és közölje a kedves mamával, hogy ide be nem teszi a lábát Szenteste, méghozzá azért nem, mert tudom, milyen, amikor harcolni kell a közös Szentestéért. Egyszer engedsz, onnantól mindig akarja majd, ráadásul a kezében lesz a "de tavaly is befértem/jöhettem/örültetek nekem" kártya. Nem.
Ő is család, de ti vagytok a szűkebb értelemben vett család, és a Szenteste felénk hagyományosan szűk családi körben telik. Biztos lett volna valami terve Szentestére Németországban is, jöjjön egy nappal később. Valamint, találja ki, hogyan foglalja el magát 25-e után azokban az időszakokban, amikor ti nem lesztek otthon. Túl vagytok már azon a koron, amikor úgy kell ugrálni, ahogy anyuka fütyül, nem?
És igen, a saját anyukámnak is ugyanezt mondanám. De szerencsére ő egy józan gondolkodású, értelmes felnőtt nő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!