Hogyan oldhatnám fel ezt a konfliktust?
Hogy érthető legyen a sztori vázolom a két szereplőt nagyjából.
Az egyik a férjem,aki egy kicsit magának való és szereti megtartani a két lépés távolságot az emberekkel.Tisztelettel viszonyul másokhoz,de ha ezt neki nem adják meg,akkor kiköveteli nem hagyja szó,vagy tett nélkül.Fiatal korától boxol.
A másik szereplő a nevelő apám,aki rendes dolgos ember,aki néha bepiál és mivel vidéki,hajlamos túlságosan bekerülni a testbeszédével mások intim szférájába,és a normálistól egy fokkal hangosabban beszélni,ami lehet idegesítő annak aki ezt nem szokta meg.
És innen indult ki a probléma.
Vacsoráztunk Anyukáméknál és közben nevelő apám folyamatosan mesélt a férjemnek,aki meg evés közben nem szokott beszélgetni nagyon.Nevelő apám pedig,hogy még jobban megragadja az érdeklődését,időnként meglökte a könyökével.
Nagyjából a harmadik ilyen után a férjem megszúrta a száját a villával a lökés miatt és bevert egy olyan gyomrost a nevelőapámnak,hogy összecsuklott,négykézláb kiment az előszobába és ott hányt.
Férjem visszaült és evett tovább,aztán annyit mondott,hogy elnézést,de ez már több volt a soknál.
Miután befejezte,vitt egy sört nevelőapámnak és elmondta neki,hogy ő nem a haverja akit bökdöshet,hanem a nevelt lányának a férje,ezért ha még egyszer meglöki,vagy átkarolja hasonló fog történni,de amúgy nincsen harag.
Vagyis megdumálták ahogy a férfiak és nem is haragudtak egymásra miután tisztázták ezt.
Viszont anyukám rettentően kiakadt és látni sem akarja a férjemet.
Hogyan oldhatnám ezt fel?
Ez feloldhatatlan konfliktus.
És elképesztő, mennyi energiát fektettél a sztori leírás előtt a férjed viselkedésének magyarázatára....
Ilyen viselkedésre nincs magyarázat!!!!
A férjed kőkeményen antiszociális!
A probléma feloldása végtelenül egyszerű.
Ha bárki az én házamban, az én asztalomnál ilyet tett volna a férjemmel, abban a másodpercben leütöm az első kezembe akadó, megfelelően nehéz tárggyal, csak miheztartás és a dominancia letisztázása végett. Ezek után úgy vágom ki a házamból, mint macskát sz.rni. A lányom ha akar, marad, ha nem, mehet vele együtt, legfeljebb sajnálnám, hogy csődöt mondott a nevelésem. Ilyen barommal ugyanis ez a helyes eljárás, mert másból nem ért, én meg nem vagyok egy besz.ri nő.
Kedves kérdező! Ha a drága férjed a fent leírt kezelést kapta volna az anyádtól, te hogyan állnál az ügyhöz? Lenne konfliktus, és ha igen, szerinted miképp lehetne feloldani?
Szóval a férjedet és téged anyukád és nevelőapád vendégül látott. Az ő házukban. Az ő ételüket ettétek. Aztán történt, amit leírtál.
Mindenki örülhet, hogy nem történt komolyabb dolog a gyomronvágásból (gyomorvérzés, belső sérülés, akármi). Mert ez esetben mentő mellett rendőrt is hívtam volna. Mert hogy ez már kimeríti a bántalmazás tényét.
Ezek után az anya és nevelőapa helyében nyitottam volna az ajtót, a férjedet azon nyomban kitessékeltem volna a házból és tudattam volna vele, hogy ide soha többet nem teheti be a lábát. Neked pedig azt a választást adnám, hogy: (a) maradhatsz, de csak Te, vagy (b) mehetsz a férjed után. Ha a (b) verziót választanád, azzal egyértelműen azt adnád a szülők tudtára, hogy megfelelőnek láttad a férjed viselkedését.
Amennyiben a férjed után mennél, téged sem akarnálak jó ideig látni.
Teljesen lényegtelen, hogy hol voltak, a saját házamban sem verhetek agyon akárkit, aki bejön.
Én is visszahúzódó vagyok. Csak nő vagyok, és nem boxolok. Tehát a szavaimmal kell megoldanom a konfliktusaimat, nem ilyen előember módon. Azt hiszi, csak mert boxol, neki ehhez joga van?
Hát a férjed a konliktuskezelés mestere... kérdezd meg tőle.. Lehet hogy majd javasolja, hogy adj egy gyomrost anyukádnak.. ha nálatok ez így megy... mi más lehetne a megoldás?
De most komolyan: szerinted normális az ahogy a párod kezelte ezt az egészet?? A normális ez lett volna: ne bökdössön már apuka... és ennyi. Ha boxol, tehát sportember, akkor pedig ezerszer jobban kellene hogy legyen önuralma.
Az én férjem 7 éves kora óta boxol, most 37 éves. És ha valami nem tetszik neki, akkor a száját használja, mégpedig udvariasan.
Anyádnak igaza van, én sem akarnám látni, a férjed egy primitív bunkó paraszt.
Amúgy a lélekrajzot készítő szerencsétlen azt nézte el, hogy az "asszonyverőknek" több típusa is van. Illetve, vannka a megalkuvó gyáva férgek, akik csak az asszonyt merik megverni az otthonuk csendes magányában, meg vannak a primitív bunkó parasztok, akik bárkit megvernek bármiért, amikor valami nem tetszik nekik és az asszony sem kivétel.
Meg ilyet, hogy "hidegvérrel" cselekszik? Hidegvér? Ez? Hol élsz te ember?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!