Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Hogyan oldhatnám fel ezt a...

Hogyan oldhatnám fel ezt a konfliktust?

Figyelt kérdés

Hogy érthető legyen a sztori vázolom a két szereplőt nagyjából.

Az egyik a férjem,aki egy kicsit magának való és szereti megtartani a két lépés távolságot az emberekkel.Tisztelettel viszonyul másokhoz,de ha ezt neki nem adják meg,akkor kiköveteli nem hagyja szó,vagy tett nélkül.Fiatal korától boxol.

A másik szereplő a nevelő apám,aki rendes dolgos ember,aki néha bepiál és mivel vidéki,hajlamos túlságosan bekerülni a testbeszédével mások intim szférájába,és a normálistól egy fokkal hangosabban beszélni,ami lehet idegesítő annak aki ezt nem szokta meg.

És innen indult ki a probléma.

Vacsoráztunk Anyukáméknál és közben nevelő apám folyamatosan mesélt a férjemnek,aki meg evés közben nem szokott beszélgetni nagyon.Nevelő apám pedig,hogy még jobban megragadja az érdeklődését,időnként meglökte a könyökével.

Nagyjából a harmadik ilyen után a férjem megszúrta a száját a villával a lökés miatt és bevert egy olyan gyomrost a nevelőapámnak,hogy összecsuklott,négykézláb kiment az előszobába és ott hányt.

Férjem visszaült és evett tovább,aztán annyit mondott,hogy elnézést,de ez már több volt a soknál.

Miután befejezte,vitt egy sört nevelőapámnak és elmondta neki,hogy ő nem a haverja akit bökdöshet,hanem a nevelt lányának a férje,ezért ha még egyszer meglöki,vagy átkarolja hasonló fog történni,de amúgy nincsen harag.

Vagyis megdumálták ahogy a férfiak és nem is haragudtak egymásra miután tisztázták ezt.

Viszont anyukám rettentően kiakadt és látni sem akarja a férjemet.

Hogyan oldhatnám ezt fel?

2015. dec. 10. 22:22
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
93%
"ha még egyszer meglöki, vagy átkarolja hasonló fog történni" - és mi van akkor, ha egyszer véletlenül történik meg újra? Mondjuk nevelőapa a férjed mellett állva, egyensúlyvesztésből, vagy akár egy rossz lépésből fakadóan véletlenül löki meg a férjed? Akkor lendületből kap majd egyet?
2015. dec. 11. 10:00
 22/33 anonim ***** válasza:
86%

Ez feloldhatatlan konfliktus.

És elképesztő, mennyi energiát fektettél a sztori leírás előtt a férjed viselkedésének magyarázatára....

Ilyen viselkedésre nincs magyarázat!!!!

A férjed kőkeményen antiszociális!

2015. dec. 11. 10:05
 23/33 anonim ***** válasza:
85%

A probléma feloldása végtelenül egyszerű.

Ha bárki az én házamban, az én asztalomnál ilyet tett volna a férjemmel, abban a másodpercben leütöm az első kezembe akadó, megfelelően nehéz tárggyal, csak miheztartás és a dominancia letisztázása végett. Ezek után úgy vágom ki a házamból, mint macskát sz.rni. A lányom ha akar, marad, ha nem, mehet vele együtt, legfeljebb sajnálnám, hogy csődöt mondott a nevelésem. Ilyen barommal ugyanis ez a helyes eljárás, mert másból nem ért, én meg nem vagyok egy besz.ri nő.

Kedves kérdező! Ha a drága férjed a fent leírt kezelést kapta volna az anyádtól, te hogyan állnál az ügyhöz? Lenne konfliktus, és ha igen, szerinted miképp lehetne feloldani?

2015. dec. 11. 10:25
 24/33 anonim ***** válasza:
96%

Szóval a férjedet és téged anyukád és nevelőapád vendégül látott. Az ő házukban. Az ő ételüket ettétek. Aztán történt, amit leírtál.

Mindenki örülhet, hogy nem történt komolyabb dolog a gyomronvágásból (gyomorvérzés, belső sérülés, akármi). Mert ez esetben mentő mellett rendőrt is hívtam volna. Mert hogy ez már kimeríti a bántalmazás tényét.

Ezek után az anya és nevelőapa helyében nyitottam volna az ajtót, a férjedet azon nyomban kitessékeltem volna a házból és tudattam volna vele, hogy ide soha többet nem teheti be a lábát. Neked pedig azt a választást adnám, hogy: (a) maradhatsz, de csak Te, vagy (b) mehetsz a férjed után. Ha a (b) verziót választanád, azzal egyértelműen azt adnád a szülők tudtára, hogy megfelelőnek láttad a férjed viselkedését.

Amennyiben a férjed után mennél, téged sem akarnálak jó ideig látni.

2015. dec. 11. 10:36
 25/33 anonim ***** válasza:
87%

Teljesen lényegtelen, hogy hol voltak, a saját házamban sem verhetek agyon akárkit, aki bejön.

Én is visszahúzódó vagyok. Csak nő vagyok, és nem boxolok. Tehát a szavaimmal kell megoldanom a konfliktusaimat, nem ilyen előember módon. Azt hiszi, csak mert boxol, neki ehhez joga van?

2015. dec. 11. 13:48
 26/33 anonim ***** válasza:
94%

Hát a férjed a konliktuskezelés mestere... kérdezd meg tőle.. Lehet hogy majd javasolja, hogy adj egy gyomrost anyukádnak.. ha nálatok ez így megy... mi más lehetne a megoldás?

De most komolyan: szerinted normális az ahogy a párod kezelte ezt az egészet?? A normális ez lett volna: ne bökdössön már apuka... és ennyi. Ha boxol, tehát sportember, akkor pedig ezerszer jobban kellene hogy legyen önuralma.

2015. dec. 11. 13:53
 27/33 anonim ***** válasza:
97%
A kérdező miért nincs itt? Gondolom nem ezeket a válaszokat várta, úgy gondolom, azt hitte, hogy a férjet - ha kevesen is - de megvédik majd.
2015. dec. 11. 14:43
 28/33 anonim ***** válasza:
34%
a kérdező azért nincs itt, mert ez egy ordas nagy kamu. nem is értem minek válaszolnak ide az emberek, mikor láthatóan fikció az egész. most komolyan, szerintetek ha igaz lenne, akkor feltenne ide egy ilyen kérdést ez a nő? ugyan már...
2015. dec. 11. 15:23
 29/33 anonim ***** válasza:
80%

Az én férjem 7 éves kora óta boxol, most 37 éves. És ha valami nem tetszik neki, akkor a száját használja, mégpedig udvariasan.

Anyádnak igaza van, én sem akarnám látni, a férjed egy primitív bunkó paraszt.

2015. dec. 12. 01:44
 30/33 anonim ***** válasza:
88%

Amúgy a lélekrajzot készítő szerencsétlen azt nézte el, hogy az "asszonyverőknek" több típusa is van. Illetve, vannka a megalkuvó gyáva férgek, akik csak az asszonyt merik megverni az otthonuk csendes magányában, meg vannak a primitív bunkó parasztok, akik bárkit megvernek bármiért, amikor valami nem tetszik nekik és az asszony sem kivétel.

Meg ilyet, hogy "hidegvérrel" cselekszik? Hidegvér? Ez? Hol élsz te ember?

2015. dec. 12. 01:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!