Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Undorom a mosatlan evőeszközöktől, a barátnőm pedig sosem mosogat el normálisan. Hogyan oldhatnám meg ezt a konfliktust?
A lényeg az a barátnőm csak ilyen 5 perces mosogatást vállal be, és rettentően felületesen mosogat. Spenótdarabok a láboson, kosz a pohár alján, felismerhetetlen izék a villa fogai között. A tányéron zsíros foltok. Én ettől undorom, pedig férfi vagyok, de így minden evésnél rámjön a hányinger. Általában én szoktam mosogatni (pont ezért) de a barátnőm kikéri magának, mert néha ő is bele akar szállni a közös munkába. De láthatóan alig szán rá időt.
Ami ennél is rosszabb, Ő ezt otthonról hozta. Mostanában egyre gyakrabban hívnak meg a szülei ebédre, és Ők sem mosogatnak el normálisan. Állandóan hányingerem van ha ott kell ennem. Néha még az ízét is érzem a tányéron maradt többhónapos olajfoltnak. Minden pohár alján gusztustalan kosz, muslincák, ragadós foltok.
Én vagyok túl kényes, vagy normális, ha szeretem a tisztaságot férfi létemre is?
Fel lehet oldani normálisan a barátnőmmel a konfliktust? Sajnos Ő ezért semmit nem tesz.
Nem akarok egész életemben koszos edényekből enni, mosogatógép pedig nem fér be a kicsi konyhánkba. Én meg nem lehetek napi 2 órát a konyhában.
Ha a mosogatást ilyen trehányul végzi én mást se bíznék rá.
Igazi nő, tipikusan büdös neki a munka...
Ülj le vele beszélgetni, mondd el hogy ez számodra így nem oké, szánjon rá több időt, ne legyen felületes... Egyébként érthető hogy igényled a tisztaságot, elvégre egy háztartásban ez így normális, legyen akár férfi, akár nő az illető. Az sem mentség, hogy a lány azt szokta meg a családjában. Attól hogy valaki mondjuk rendetlenségből jön, nem törvény, hogy neki is olyannak kell lennie... :)
2# "tipikus nő, tipikusan büdös neki a munka" hát kérlek szépen, mi nők, (vagyis a többségünk, a kirívó esetektől eltekintve) igenis eltakarítja sok férfi után a koszt, mi ügyelünk a háztartás tisztaságára, a gyerekekre hogy rendben legyenek, és a hozzád hasonlók gatyáját is mi mossuk ki! (képletsen értendő!) Majd akkor mondj ilyeneket, ha biztosan tudod, hogy minden nő olyan, amilyennek te kategorizálod! Addig meg szerintem csak lapíts a fűben szépen csendben!
Mosogass el te!A barátnőd meg végezzen más házimunkát,pl porszívózás!
KOMMUNIKÁCIÓ!
Csináljatok takarítási beosztást.
Amúgy ha valóban nem tud mosogatni,legalább a mosogató tálcába engedd mindennap mosogatószeres vizet és abba dobáljátok a koszos edényeket, hogy kiázzon és könnyebb legyen elmosogatni!
Kérdező annyiféle megoldás van a problémára, hogy nem is hinnéd!!!!
Ha ez se működik,akkor vegyetek műanyag vagy papíredényeket,amit el lehet dobni kajálás után.
ez elég nagy gáz.
és egyébként a lány maga tiszta, igényes, tisztaságot és rendet tart maga körül és magán (bár akkor nekem legalábbis nehezen elképzelhető, hogy pont a mosogatásnál nem), mert akkor könnyebben kezelhető ez a dolog, csak megbeszélitek és remélhetőleg ennyi.
ha viszont minden másban igénytelen és te pedig nem, akkor nem is értem hogy tudod elviselni.
Vegyél neki mosogatógépet, a családjának is karácsonyra. :)
Amúgy meg simán mondd el hogy szerinted ez undorító... mert az, és ha félig mossa el a dolgokat akkor elég igénytelen a csaj... de ezt is meg kell beszélni mint minden mást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!