Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Miért nem foglalkozott velem...

Miért nem foglalkozott velem a barátom családja?

Figyelt kérdés

Először voltam náluk családi ebéden, gondoltam jól ki leszek majd faggatva hogy mit dolgozok, hány tesóm van stb, a szokásos ugye, és egy kicsit vártam is ezt, mert olyan munkám van amiről jókat lehet témázgatni de egyéb érdekes dolgokat is tudnék mesélni magamról.

Ezzel szemben ők beszélgettek csak a napi történésekről, én próbáltam néha hozzáfűzni valamit, de nem nagyon reagáltak rá, és folytatták tovább a csevegést.

Kedves voltam, udvarias és nyitott, mégis a köszönésen kívül direkte hozzám intézett mondat nem volt.

Nem voltam talán szimpatikus?

2015. dec. 7. 22:02
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
65%
Nálunk nem szokás csak úgy, bejelentés, meghívás nélkül családi ebédre hozni egy idegent, 7-es, vannak illemszabályok.:-) Persze ahány ház, annyi szokás.
2015. dec. 8. 00:28
 12/33 anonim ***** válasza:
46%

az èn szüleim is ilyenek...pedig összesen 2 barátom volt,akit haza hoztam..mindegyiknèl ők erőltettèk,hogy mutassam be,de ennek ellenère le se xarták,hogy ott van az asztalnál.

kínos volt..aztán a mostani páromnál úgy 2 ève voltunk együtt,elkeztèk pedzegetni,hogy gyakrabban vigyem haza..

gondolom elôtte nem igazán vettèk komolyan a kapcsolatunkat

szóval ja,vagy a sokadik aktuális barátnő vagy, vagy egyszerűen nem akarnak annyira megismerni mèg,nem veszik komolyan a kapcsolatotokat.esetleg a barátod nem mesèl otthon rólad,így nem tudták mit kèrdezzenek...passz

kèrdezd meg a párod erről.

2015. dec. 8. 02:55
 13/33 anonim ***** válasza:
61%
Örülj neki. :) Engem halálra idegeltek azzal a bnőm szülei meg az öccse hogy folyton minden marhaságról beszélni akartak. Alig lehetett tőlük szabadulni. Persze nem csak az elején. :D
2015. dec. 8. 04:10
 14/33 anonim ***** válasza:
72%
Lehet, hogy azért, mert nem akarták, hogy kellemetlenül érezd magad a faggatások miatt. Azt sokan nem szeretik.
2015. dec. 8. 05:23
 15/33 anonim ***** válasza:
62%
Elsö találkozásnál nagyon nem illik faggatni valakit a privát életéröl, nem értem, miért csodálkozol ezen.
2015. dec. 8. 07:25
 16/33 anonim ***** válasza:
77%

Ilyen akkor van amikor te már a sokadik barátnő vagy. Az első még érdekes volt, a második is. A többediknél már nem olyan fontos nekik megismerni a kislányt, hiszen úgy is váltjátok egymást az ő szemükben. Már megfelelni sem akarnak a többedik barátnőnél. Ez normális.

Ha látják hogy jól megvagytok idővel nyitni fognak feléd. Addig te csak az aktuális leányzó vagy a szemükben. Majd ha a te gyereked viszi haza a szerelmeit megérted. Az elsőnél meg akarsz felelni és mindent tudni róla, aztán már csak az érdekel hogy a te életed ne borítsa fel a legújabb kapcsolata a gyerekednek.

2015. dec. 8. 08:20
 17/33 anonim ***** válasza:
32%

"Sehol nem mondta, hogy őt meghívták a családi ebédre. A pasija odavitte."

Ez, látod igaz.

Ám gondolod, hogy a család tudta nélkül jelent meg az asztalnál?

.

Ha mindenki téged faggatott volna, azon háborodhanál fel, hogy fagatnak, olyan dologba ütik orrukat, amihez semmi közük.

Joggal lehenek azon a véleményen, "ha a fiamnak ő kell, nem szólok bele!".

"...ők beszélgettek csak a napi történésekről, én próbáltam néha hozzáfűzni valamit..."

Hozzáfűzni ahhoz, ami velük történt és megosztani akarják egymással? Ez nagyobb hiba, mint részükről az, hogy nem vontak bele a társalgásba! Először találkozol a családdal és máris véleményt akarsz mondani a velük történésekről? Hibának tartom, hogy a család nem foglalkozott veled, de máskor ne kövess el ez okból még nagyobb hibát.

2015. dec. 8. 08:24
 18/33 anonim ***** válasza:
32%

De miért csak ez a két véglet van, könyörgök?? Hogy tudomásul nem vétel, szemben a faggat-nyaggat-kikérdez-lerohanással? Azért egy óvatos, udvarias, egészséges érdeklődés elvárható lenne, még akkor is, ha a ő a sokadik. És itt most nem feltétlenül arról van szó, hogy a kérdezőnek kellett volna a középpontban lennie, meg hogy rögtön családtagnak kell tekinteni, meg befogadni a családba meg ilyenek. Nem.

Szerintem sem normális a kérdező által leírt viselkedés, mert vegyük már észre, itt nem arról van szó, hogy "jaj, biztos csak nem akartak tolakodó kérdésekkel letámadni".

2015. dec. 8. 08:47
 19/33 anonim ***** válasza:
44%

Egyetértek a 18-assal.

A nulla kérdezősködés és a kifaggatás között azért elég sok az átmenet.

2015. dec. 8. 10:18
 20/33 anonim ***** válasza:
65%

Gondolom, az alapvető dolgokat rólad már megkérdezték a barátodtól, miért kellett volna ismételten rákérdezni tőled? Egy társalgásba be lehet kapcsolódni spontán, proaktívan, a családi ebéd nem arról szól, hogy egy embert faggatunk, ő beszél, a többi meg hallgatja. Mindenki másképp éli meg, ha új helyen, társaságban középpontba állítják, lehet, hogy egyszerűen csak nem akartak zavarba hozni. Semmi akadálya nincs, hogy kérdés nélkül is megszólalj, te is hozhatsz fel témát, vagy intézhetsz kérdést a jelenlévőkhöz.

Persze ha ott a bibi, hogy nem tudsz társalogni, az problémás, de aligha a vendéglátók hibája.

2015. dec. 8. 10:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!