Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Erre bárki jó lenne? Hogyan...

Erre bárki jó lenne? Hogyan értessem meg, hogy ez nem megy nekem?

Figyelt kérdés

Van egy 4 órás távmunkám, most keresek egy másik munkát is mellé. Páromat egyáltalán nem zavarja, hogy most csak 4 órás van, így én viszem az egész háztartást, pénzügyeket intézem, amire neki nem lenne ideje stb, szereti hogy rend, tisztaság, friss étel várja haza és este sok időnk van egymásra.

Anyósom munkanélküli több mint 15 éve, csak a segélyt kapja, szemétszedésre megy be az önkormányzathoz és mindig elmondja, hogy miért nincs normális munkám (a fordítás, otthoni munka nem munka szerinte)! Menjek el eladónak (neki ez a szakmája).

Legutóbb megpróbáltam, volt próbanap is és egyszerűen nem az én világom! Az már csak plusz hogy a meghirdetett munkaidő messze nem ért volna akkor véget, amikor kellett volna, sok-sok a munkakörhöz nem tartozó feladatokkal és engem is taszít a boltban, hogy "nem szabad egy pillanatra sem egyedül hagyni a vevő a boltban, mindig ajánlani kell valamit neki".

Így egy másik távmunkát vállaltam el.

Szerinte aki tud vásárolni, az tud eladni. Ez valóban így lenne?

2015. nov. 30. 13:42
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Ez butaság. Ez egy szakma, van, aki alkalmas rá, van, aki egyszerűen nem. Asztalosnak se tud mindenki menni, hiába tud ráülni a székre.
2015. nov. 30. 13:45
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Tojd le. Ha sokat csesztet megmondod, hogy igen voltam próbanapon Marika néni, de nem jött be, de mivel magának nincs munkája 15 éve így több jó tanácsot nem kérek. csókolom!
2015. nov. 30. 13:45
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Bocs, de anyósod hülye, sokkal magasabb presztízsű munka az otthoni fordítás, mint a bolti eladó és jobban is fizet.
2015. nov. 30. 13:47
 4/13 A kérdező kommentje:

Nekem a villanyszerelés jutott pont eszembe: attól, hogy be tudok csavarni egy villanykörtét, még nem leszek villanyszerelő vagy villamosmérnök! :)

Na az a másik, hogy pont ő magyaráz, miközben csak azért nem dolgozik egyébként, mert nem tetszik neki, hogy nem ő alakítja a munkaidejét, hogy rászólnak ha nem csinálja.

2015. nov. 30. 13:48
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Anyósodnak mondd azt, hogy normális munka az, ami nem az önkormányzat vagy az állam könyöradománya, amiért igazi pénzt adnak, amiből igazi dolgokat vehetsz a boltban és igazi számlákat fizethetsz be. A te állásod ennek megfelel. Ő viszont sepregessen egy kicsit a saját portáján.
2015. nov. 30. 14:13
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

"Szerinte aki tud vásárolni, az tud eladni. Ez valóban így lenne?"

15 év alatt hogy-hogy nem talált egy jó eladói munkakört? Gondolom ő is szokott vásárolni, és még a végzettsége is megvan hozzá. Ne akarj neki megfelelni, olyan munkát vállalj el, ami neked jó.

2015. nov. 30. 14:57
 7/13 kovpet ***** válasza:
84%
Irigy.
2015. nov. 30. 15:18
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

Finoman tudtára lehet adni a "kedves anyukának", hogy te legalább dolgozol, most ez van, majd lesz jobb is. A fia meg elégedett, mert minden nap finom étellel várod haza. :-))

Majd visszakérdezni, hogy ő miért nem talált 15 év alatt munkát, ha annyira jó ez a szakma?

Amúgy meg szard le, irigy, besavanyodott ember...

Amit a menye tesz, az sosem lesz jó neki, mert "elvetted a fiacskáját". :-)

2015. nov. 30. 16:35
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

#8 vagyok. Most olvasom, hogy fordítasz. Napi 4 órában az eléggé fárasztó szellemileg.

Próbáljon meg anyuka 4 órában orosz szövegeket oda-vissza fordítani, meglátjuk, lenne-e kedve még piszkálódni... :-)

2015. nov. 30. 16:39
 10/13 A kérdező kommentje:

Igazad van, valószínű sose lesz semmi elég jó, hisz én vagyok a nő, aki elvette tőle az egyetlen fiát, aki amúgy igyekszik távol tartani magát tőle, mert hát tett érte :D

Azt hiszem megmakkanna! :) De egy szakmai szöveg megírása is gond lenne, nagyon szeretné sokszor, ha én intézném el neki a banki és stb. ügyeit, ahol kicsit is kell fogalmazni, figyelni, hogy mit mondanak. A férjem helyett szerintem ez megint más dolog. :)

Egyébként azzal is szokott nyúzni, hogy tanítsam meg őt németül... mert ki akar menni, én meg tudok, tanítani is tudnám, szerinte persze.

Ez kb ugyanaz, hogy azért mert tudom a nyelvet, még nem tudom tanítani. :D Még ha tudnám se tenném, főleg, hogy ez a dolog súlyos pénzekbe kerül.

2015. nov. 30. 17:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!