Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » A húgom kitalálta hogy olimpik...

A húgom kitalálta hogy olimpikon akar lenni. Hogy értessem meg vele hogy ez nem csak úgy megy?

Figyelt kérdés
15 éves. Azt mondja annyira tetszik neki ez az egész hogy szeretne komolyabban sportolni pl úszni. Ráállt az úszókra, hogy milyen jól néznek ki, meg milyen jó lehet egy olyan nagy csapatban lenni, izgalmas az életük, járják a világot stb. Most ugye akik nyertek azok kapnak kb 20 millió ft-ot, de a többiek is 18-15 milliókat, de még az utolsók is jól járnak.
2012. aug. 11. 21:48
1 2
 1/19 A kérdező kommentje:

Én próbáltam neki elmagyarázni hogy az úszok már 5 évesen naponta jártak úszni, nem 15 évesen kezdték de nem érti meg.

Meg nézi a facebookon a magyar úszók képeit ilyen privát képeket táborokból, versenyekről és hogy milyen jó barátok meg milyen jól kijönnek egymással és teljesen oda van.

2012. aug. 11. 21:49
 2/19 anonim ***** válasza:
100%
kezdjen el sportolni baja nem lesz belőle
2012. aug. 11. 21:54
 3/19 anonim ***** válasza:
100%

Hagyjad rá, hadd ússzon. Ártani nem fog neki, legfeljebb nem lesz olimpikon. A rajongást meg úgyis kinövi egy év alatt. Most ugye fel vannak kapva, mert olimpia van, de két év múlva a kutyát nem fogja érdekelni.

Őt sem.

Addig meg hadd sportoljon.

2012. aug. 11. 21:54
 4/19 anonim ***** válasza:
85%

Van, aki nem 5 évesen kezdi, pl. Risztov Éva 13 éves volt. És a héten aranyat nyert, pedig többször is feladta az úszást, de mégis visszatért hozzá, nem hiába.

Szerintem nagyon lehúzó vagy a húgoddal szemben (féltékenységet is érzek), az úszás szép és hasznos, a kemény munka szintén, veszíteni valója nincsen, legrosszabb esetben egészséges, sportos életmódot fog élni.

Inkább támogatnod kéne.

2012. aug. 11. 21:55
 5/19 anonim ***** válasza:
93%
Én sem értem miért baj ez, járjon csak úszni, ártani nem árt neki, aztán max saját magán jön rá, hogy világcsúcsot úszni nem olyan könnyű. :)
2012. aug. 11. 21:56
 6/19 anonim ***** válasza:
100%
Hagyd rá ártani nem árt.
2012. aug. 11. 21:56
 7/19 anonim ***** válasza:
18%

Nekem nincs gyerekem, se ilyeneket akaró tesóm, de azon meglepődtem, hogy ez egy indok: táborok és jó barátok, közösség. Ehhez nem kell olimpikonnak lenni. Sz@rlapátolás közben is lehet jókat fényképezni meg dumálni.

Mondd meg neki, hogy ebben a korban ha olimpiára akar menni, lehet túl kell magát hajtani, amire nincs edzettsége. Szóval ha el akar patkolni, csinálja.

2012. aug. 11. 21:58
 8/19 anonim ***** válasza:
84%

Figyelj, bár az úszásra nem igaz, de ott van az a traplövő fickó, ő 40 éves múlt és csak pár éve kezdte, mégis 6. lett.

Az úszás neccesebb, de szerintem 15 évesen még van esélye rá.

2012. aug. 11. 22:14
 9/19 anonim ***** válasza:
100%
Ne rontsd el az örömét, nem kell szerintem lebeszélni, menjen csak el edzésekre, aztán majd eldönti, hogy akarja-e ezt a kemény munkát. 15 évesen annyi mindent akar az ember, hétről hétre változik a véleménye, lehet, ha újra indul a megasztár, akkor meg énekes akar majd lenni :) Szerintem ebbe na korban a lebeszélés nem segít, sőt, meg kell hallgatni, elmondani a véleményed, érveket, ellenérveket, had próbálgassa a szárnyait. Sokan csak a csillogást látják egy-egy sikeres élet mögött, a rengeteg lemondást és kemény munkát nem.
2012. aug. 11. 22:15
 10/19 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem meg menjen el úszásra, és ott kiderül, van-e tehetsége hozzá. Lehet, ő maga unja meg 2 hónap után. Ha viszont lebeszéled, akkor még könnyen évek múlva is a fejedhez vágja.
2012. aug. 11. 22:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!