A húgom kitalálta hogy olimpikon akar lenni. Hogy értessem meg vele hogy ez nem csak úgy megy?
Én próbáltam neki elmagyarázni hogy az úszok már 5 évesen naponta jártak úszni, nem 15 évesen kezdték de nem érti meg.
Meg nézi a facebookon a magyar úszók képeit ilyen privát képeket táborokból, versenyekről és hogy milyen jó barátok meg milyen jól kijönnek egymással és teljesen oda van.
Hagyjad rá, hadd ússzon. Ártani nem fog neki, legfeljebb nem lesz olimpikon. A rajongást meg úgyis kinövi egy év alatt. Most ugye fel vannak kapva, mert olimpia van, de két év múlva a kutyát nem fogja érdekelni.
Őt sem.
Addig meg hadd sportoljon.
Van, aki nem 5 évesen kezdi, pl. Risztov Éva 13 éves volt. És a héten aranyat nyert, pedig többször is feladta az úszást, de mégis visszatért hozzá, nem hiába.
Szerintem nagyon lehúzó vagy a húgoddal szemben (féltékenységet is érzek), az úszás szép és hasznos, a kemény munka szintén, veszíteni valója nincsen, legrosszabb esetben egészséges, sportos életmódot fog élni.
Inkább támogatnod kéne.
Nekem nincs gyerekem, se ilyeneket akaró tesóm, de azon meglepődtem, hogy ez egy indok: táborok és jó barátok, közösség. Ehhez nem kell olimpikonnak lenni. Sz@rlapátolás közben is lehet jókat fényképezni meg dumálni.
Mondd meg neki, hogy ebben a korban ha olimpiára akar menni, lehet túl kell magát hajtani, amire nincs edzettsége. Szóval ha el akar patkolni, csinálja.
Figyelj, bár az úszásra nem igaz, de ott van az a traplövő fickó, ő 40 éves múlt és csak pár éve kezdte, mégis 6. lett.
Az úszás neccesebb, de szerintem 15 évesen még van esélye rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!