Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Valóban nekünk kéne többet...

Valóban nekünk kéne többet látogatni?

Figyelt kérdés
Anyósom nyugdíjas, de nem öreg még, de ingyen utazik, 200 km-re lakik. Nekünk van egy másfél éves gyerekünk és pocakban a második. Anyósom állítólag imádja az unokáját, mégis kb 5-ször jött eddig meglátogatni összesen, mindig van valami indok, mi sem mentünk nagyon, mert míg baba volt nem vállaltam be a vezetést az éjszakázás miatt, mióta örökmozgó voltunk párszor, de nagyon szenvedett az úton, most meg a terhesség miatt folyton fáradt/fejfájós/derékfájós vagyok. Férjem nem tud vezetni. Tényleg nekünk kéne többet menni? Neki sokkal egyszerűbb jönni szerintem. Nálatok hogy van?
2015. nov. 5. 13:11
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
80%
Anyósomék kb. 5-ször ha itt voltak megnézni a fiamat a 19 hónap alatt, pedig 2 utcányira laknak. Apósom többször jönne, de egyedül meg gáz lenne, ha jönne, szerintem azért nem jön. Hozzá többször beviszem a munkahelyére a picit, anyósom meg akkor látja, ha jön. Én már nem viszem át többet. Sokszor voltunk ott...
2015. nov. 5. 17:52
 12/18 anonim ***** válasza:
84%

Nem. Ha az anyósod imádja az unokáját, akkor tesz is azért, hogy láthassa. Azaz nem odarendel magához - azt a királynő szokta -, hanem felemeli a hájas vagy csontos hátsóját, felül a buszra vagy a vonatra és megy.

Itt nem az egyszerűbb-ről van szó, hanem arról, hogy ti egy család vagytok, felnőtt emberek, akiket meg lehet látogatni, ha valaki akarja. Nem pedig arról, hogy ti maradtok anyuka örök gyerekei, akiket hazacibál magához. Ez nem csak akaratharc, hanem durva kontroll is. Ha odarendel magához, akkor tudd, hogy bármennyi gyereked is van, nem felnőttnek, hanem gyereknek néz és anak is tart.

2015. nov. 5. 18:37
 13/18 A kérdező kommentje:
Nem rendel minket oda meg ilyesmi nincs, csak néha síránkozik, hogy milyen keveset látja az unokát, férjem nem az a hazamenős típus, nem is megy szívesen, tehát miatta nem lenne gond, csak néha elbizonytalanodom, hogy mi vagyunk-e a hibásak.
2015. nov. 5. 20:32
 14/18 anonim ***** válasza:
72%

Viccelsz, terhesen és egy pici gyerekkel ülj a volán mögé amikor a kedves anyós ingyen utazik? Ha lusta felülni a buszra vagy vonatra az Ő baja de téged ne autóztasson ilyen állapotban.

Én megmondanám ezt neki és hozzáfűzném hogy nem fogom kérlelni hogy jöjjön. Az ő érdeke is hogy az unokáit lássa.

Megáll az ész...

2015. nov. 5. 21:00
 15/18 anonim ***** válasza:
79%
Ugyanez van nálunk is, 300 km a távolság. Anyósom állítólag szereti az unokáját, de látogatni nem igazán akarja, pedig még annyira nem öreg, mozgásával nincs gond, már nyugdíjas, vonattal tud utazni (ha nagynéha eljön, akkor vonattal utazik). A gyerek 9 hónapos koráig az anyósom 3-szor látta a gyereket kb. másfél hétre, 9 hónaposan már elvárta, hogy mi vigyük, az nem volt gond, hogy az utazás után lázas beteg lett a gyerek. Most már 4,5 éves a gyerekünk, azóta sem erőlteti magát a látogatásokkal, de mindig elmondja, hogy mennyire szereti a gyereket és hiányzik neki. Anyukám, aki még dolgozik és sajnos sok egézségügyi problémája van, meg tudta oldani, próbált minél többször eljönni, apukám is, aki már nyugdíjas többször eljött egyedül is hozzánk, mert valóban szeretik a gyereket.Ha valakinek nincs komoly egészségügyi problémája és olyan mozgásszervi betegsége sincs, ami az utazást megnehezítené/lehetetlenné tenné, akkor ott hiányzik az igazi szeretet, ha nem akar jönni, hogy lássa többször az unokáját. Mi is szoktunk hazautazni, de szabadság miatt is kötve vagyunk, évente 3-szor megyünk haza, akkor viszont hosszabb időre, így viszont a szabadságom legnagyobb része az utazásokra megy el.
2015. nov. 6. 08:52
 16/18 omba ***** válasza:
70%

Nem vagytok hibásak, már miért is?

A férjed sem szeret odamenni, az elég komoly jel.

Ne fáraszd magad, meg a gyereket, meg a magzatot olyan programmal, ami nem olyan fontos.

2015. nov. 7. 22:42
 17/18 A kérdező kommentje:
Teljesen megnyugodtam, köszönöm a véleményeket és tapasztalatokat!
2015. nov. 8. 08:15
 18/18 anonim ***** válasza:

Az igazság az, hogy mehetne többször is, de nyilván nem szeret tömegközlekedni és annyira nincs értetek oda, hogy azt a kis kellemetlenséget bevállalja.

Amúgy nekem ez mindig olyan furcsa, hogy ha az embereknek gyereke van, akkor megáll az élet és kis túlzással csak olyan messzire mennek, ameddig ellátni az ablakból... Nekünk nagy a családunk, az ország több pontján egymástól szétszórva élünk 300-400 kilométeres távolságokban, sok a baba, kisgyerek és senki nem csinál ügyet belőle, akinek van autója. A legnagyobb változás az egymáshoz utazgatási szokásainkban mióta gyerekek vannak, az annyi, hogy ha napközben indulunk, akkor a gyerek koradélutáni alvásidejére időzítjük.

Ez persze a te szokásaidat nyilván nem változtatja meg és akkor anyósnak kéne magát feltalálni, ha kíváncsi lenne az unokára, de hát nem igazán az.

2015. nov. 9. 00:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!