Én gondolom rosszul vagy ezt valóban jó lenne megtenni a páromnak?
Röviden: Egy nagyon (kb 20 éve) lelakott, takarításilag elhanyagolt lakás ahol eddig párom élt testvérével és édesanyjával teljes felújítási terve amit teljes egészéen a párom állna.
Más anyagi és nem anyagi háttérrel rendelkezünk 4,5 éve együtt és jelenleg külföldön dolgozunk a párommal. Ő szeretné felújítani tetőcserétől kezdve festésig mindenhogy a házukat. Én erre bevallom őszintén annyiban vagyok féltékeny, hogy a sajátunkra is fordíthatnánk, mert majd tervezünk házat venni. Egy bizonyos fokig én is támogattam a felújítási tervét viszont az anyukája egyáltalán nem csinál semmit a házban iszonyatosan néz ki, koszos, kupi van és inkább elmegy valahová nem érdekli mi van otthon. Én már sokszor kitakarítottam ahogy a lehetőségek engedték de pár nap és minden a földön szanaszét :( Félek csak kidobott pénz lenne minden amit párom bele akar ebbe ölni. Ezért vagyok "féltékeny". Normális amit érzek?
ilyen körülményekkel teljesen normális, amit érzel - a párodnak erről mennyit meséltél?
én biztosan kompromisszumot keresnék - ha az anyja fél éven át törekszik arra, h amije van, azt is megbecsülje, akkor biztosan támogatnám a felújítást, így viszont valóban nem éri meg...
mégis csak felnőtt emberekről van szó - hiába az anyja, ha meglesz a felújítás, semmi garancia nincs arra, h azt értékelni fogja és rendben tartani, hiszen az "ölébe hullik" majd az egész
Én megértem a párodat ha annyira lelakott akármilyen szüleim vannak én is segítenék nekik.
Ugyan akkor a te érzésed is normális. Majd egyszer megörökli és eladhatjátok akkor visszajön a ráköltés ára.
Igen,normális.
Egyrészt,ha valaki megteheti,támogassa az anyját meg a testvérét,de a minimum,hogy akkor harmadolják a költségeket.
Másrészről,a takarítás-rendbentartás dologban teljesen együttérzek,az én anyósomékat is megeszi a mocsok,a hatalmas családi házat úgy lepusztítják évről évre ,hogy már féláron se veszi meg a kutya sem. Ha nem lenne befagyva az ingatlanpiac akkor sem,mert undorító dzsuva van,kutyaszar mindenhol,lomok,a fű térdig ér stb . Ez igénytelenség,nem pénz kérdése. És ez csak a kert.
Szóval arra,hogy valaki ráköltsön nem kevés pénzt egy házra,csak úgy éri meg,ha rendben van tartva (tisztasági meszelés,penészirtás,és az alapvető higiéniáról nem is bezsélve) . Ha nem becsülik,úgyis csak lelakják és putrit csinálknak megint belőle,akkor kidobott pénz az ablakon .
Ez nem féltékenység,ez józan paraszti ész,és logika az én olvasatomban!
" akkor a felújítási munkálatokat segítse természetben (persze csak ha férfi a testvér:D)"
Ha nő is tud segíteni festésben, vagy beton locsolásban vagy bármiben. Egy felújításban nem csak 20Kg zsákokat lehet cipelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!