Az olaszok valóban ilyenek vagy csak én gondolom így?
Nem jártam még Olaszországban, de úgy tudom, valóban pozitív életfelfogásúak az ott élők. Dolce vita-édes élet.
Az ételeik meg biztos finomak lehetnek.
Az olasz ember nem homogén. Az északiak európai emberek, a dél-olaszok viszont mint a romák, északra járnak munkát keresni, a tolvajok jelentős része is dél-olasz.
Nagyon vidámak és szeretik az életet, viszont egyáltalán nem precízek. Mindig késik a vonat, busz, gyakoriak az utcai tolvajlások, stb.
Az olasz lányok szépek kb. 25 éves korukig, utána valahogy elkezdenek csúnyulni.
Voltam Olaszországban egy hétig. Az ételek szerintem finomak, már amit én megkóstoltam. Főleg a fagyi a jó, akkora egy adag, mint itthon három. Elég tészta imádóak.
Az emberek akikkel találkoztam kedvesek és vidámak voltak. A diákok (akiknek az iskolájukban voltunk) szívesen próbáltak velünk beszélgetni, viccelődni. Az eladók is kedvesek voltak, pedig nyugodtan moroghattak volna, elvégre a gyér olasz tudás miatt csak mutogatni tudtunk. B
Az egyetlen, ami engem elriaszt onnan, az a hőség. Nem bírom túlzottan, de egy hét kellemes volt ott.
13/L
Nyilván nem lehet általánosítani egy ország lakóira nézvést, főleg nem egy olyan hatalmas, 60 milliós lakosságú ország esetében, mint Olaszország, de azért talán nagy vonalakban lehet néhány megállapítást tenni.
Az olasz gasztronómia... abszolút szubjektív, hogy ki hogyan viszonyul hozzá, én személy szerint imádom, mert hihetetlenül változatos, ami részben annak köszönhető, hogy hatalmas és változatos éghajlatú az ország, részben pedig annak, hogy későn alakult ki az egységes olasz állam, s a sok kis itáliai államocska külön-külön fejlődött (pl. a gasztronómiában is).
Az emberek... akikkel volt szerencsém közelebbről megismerkedni (olasz cserediákok), ők Padovából jöttek, ami ugyebár Észak-Olaszország. Érdekes emberek voltak. Ránézésre egyáltalán nem tűntek olaszoknak, inkább talán franciáknak, s kissé hűvösek is voltak, azonban ők tényleg olyanok voltak Budapesten, hogy a lehető legrosszabb helyzetet is pozitívan látták, meglátták benne a jót. Viszont annyira nem érdeklődnek más kultúrák iránt, bőven elég nekik a sajátjuk, bár azzal sincsenek annyira tisztában. Büszkék rá, hogy olaszok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!