Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Ez valóban így van, vagy...

Ez valóban így van, vagy rosszul gondolom?

Figyelt kérdés

Ma munka közbe elgondolkodtam...

A Föld forog a saját tengelye körül,és kering a Nap körül.A Nap kering a galaxis közepén lévő szupernehéz fekete lyuk körül...De vajon a galaxisunk is kering valami körül?Egyszóval minden kering egy valami körül?Lehet,hogy valahol az űrben van egy hiper-szuper-mega-giga fekete lyuk,ami a mindenség úgymond közepének tekinthető,és minden e-körül kering??

2011. febr. 5. 18:15
 1/6 anonim válasza:
én még azt sem tudtam, hogy a nap kering a fekete lyuk körül...
2011. febr. 5. 18:50
 2/6 anonim ***** válasza:
0%

Huh, elméleti asztrofizika. :D

Vigyázz, mert leég az agyad ha sokat gondolkodz ezen. :D:D

2011. febr. 5. 19:08
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
A tudomány jelenlegi állása szerint az univerzumnak nincs közepe. Az univerzum tágul, ennek következtében minden távolodik mindentől, de egyforma mértékben, tehát nincs egy kimondott közép, amihez viszonyítani lehetne.
2011. febr. 5. 19:17
 4/6 anonim ***** válasza:

A galaxisunk nem kering semmi körül, bár hat rá a többi galaxis gravitációja.

A világot a legjobb, ha úgy képzeled el, mint egy felfújt szappanhabot. A buborékok fala az galaxisokból áll - a belsejükben pedig hatalmas üres területek vannak.

Ez az ősrobbanás sajátosságai miatt jött létre így.

2011. febr. 5. 21:01
 5/6 anonim ***** válasza:
A galaxisnál egy nagyobb egység van még ,a galaxishalmaz. Ezek még elég jól hatnak egymásra, de nem feltétlen keringenek egymás körül (amúgy a nap sem a galaxis fekete lyukja körül kering, hanem a közös tömegközéppont körül,de ennek a tömegnek a 70%-a már a sötét anyag, nem is a csillagok,amik a galaxisok anyagát összevonzották, mert a sok nagyságrendbeli apró egyenetlenségekből a galaxisok a számítások szerint 100 milliárd év alatt alakultak volna csak ki, holott még csak 13-13,6 milliárd évnél vagyunk) van amik száguldanak egymás felé, vannak galaxisütközések ,ahol egymással összekeverednek, csillagjaik egy részét kidobja a gravitációs hinta eszméletlen sebességgel. Ezeken felül a világegyetem szerkezete egy térbeli szálas szerkezetű pókhálószerűség. Aminek valóban a tágulás a legjellemzőbb állapota, nem a keringés egymás körül. A tágulás gyorsul, azaz egyre gyorsabban szóródik szét az egész kóceráj. Amit a fene tudja, hogy megváltozik-e. Erről még nem hallottam semmit, de én azt gondolom lehetséges egy esetleges erős változás, ahogy már volt átalakulás a fő erők mértékében az ősrobbanás,amik meghatározzák a fizikát. Lehet, hogy ismét megváltozik egy erő mértéke, és pl kisebb lesz a szétszóró "antigravitációs" erő. De fene tudja.
2011. febr. 6. 00:02
 6/6 anonim ***** válasza:
Ezt nem tudja senki. Rendkívűl bonyolult az egész rendszernek a működése. Ugyanis a soktest hatás érvényesül, tehát minden tömeggel rendelkező test kölcsönhat a másikra, és viszont.
2011. febr. 6. 19:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!