Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Ti hogyan kezelnétek ezt?

Ti hogyan kezelnétek ezt?

Figyelt kérdés

A történet röviden, hogy adott férjem családja, akik mindig vesznek szép dolgokat ünnepek alkalmából és áthívnak ebédre, szóval minden szép és jó,de minden egyes alkalommal apósom szurkál valamivel, amik kis dolgok,de emiatt már kedvetlenül megyek át hozzájuk.

Például a csikizés a mániája és egy idő után már zavaró volt, ezért szóltam hagyja abba(persze viccelődve) és azóta még jobban rákattant, a másik mindig szóban valahogy megsért vagy engem szól le vagy az öcsémet, mondjuk mondom :"annyi hülyeséget mondtam már", mire ő "óó igen te sok hülyeséget tudsz mondani".

Ezek ráadásul nem bántanának, ha mindenkivel ilyen lenne,de érdekes módon sógorom feleségével ezt soha nem csinálja, szinte már udvarias vele. Férjemmel ha pedig közlöm legalább finoman jelezze apja felé, hogy nem kell szeretni,de a rossz favicceit mellőzze, akkor rándít egyet a vállán és annyival letudja ő már csak ilyen(a családban amúgy mindent a férjem csinál meg míg az agyon dicsért sógor egy kalapácsot sem fogott soha a kezében és soha nem hajlandó segíteni).

A kérdésem tehát az, hogy van e olyan akinek hasonló problémái vannak vagy ha nincs is hogyan oldaná ezt meg?

#após #sógor #favicc #súrlódások
2015. okt. 21. 09:18
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:
például érzem, hogy lesz most is valami, mert fiatalabb vagyok egy tízessel mint a sógorom neje(teljesen odavan a korától) és nemsokára szülinapom lesz, szóval majd számítanom kell cukkolásokra. Persze jó ha nem történik semmi,de elemészti minden erőmet, hogy mindig készülnöm kell a "mi van ha"-ra,ettől az ember már azelőtt befeszül,mielőtt odaérne és oda a családi hangulat(számomra).Első nagy nyaralásunk után pl. azzal viccelődtek, hogy mennyit híztam(de ezt hónapokon át):S
2015. okt. 21. 12:49
 12/24 anonim ***** válasza:
68%
Bocs kérdező OFF leszek. De komolyan nem értem miért van ennyi töketlen férj? Egy felnőtt ember hogy lehet ennyire befosva anyutól, aputól, hogy egy vállrándítással elintézik, hogy a párjukat bántják, cukkolják?
2015. okt. 21. 12:57
 13/24 A kérdező kommentje:
semmi gond, személy szerint itt az okozza, hogy a bátyja az etalon, ő a legjobb és ezt éreztetik is vele, persze őt is nagyon szeretik és mindent megkap,de míg a bátyó pl.: helyrerak valamit a gépen agyon van dícsérve, addig a párom mindent megcsinál a kertben, meg a házon belül is és csak egy szimpla kösz jár, gondolom az életképtelenebbet jobban kell dícsérni.Most ráadásul onnan született egy baba és még jobban érződik a hanyagolás,de most a testvérét is hanyagolják, ugyanis most a baba lett az etalon.
2015. okt. 21. 13:01
 14/24 anonim ***** válasza:
77%

De nem értem, hogy miért a férjnek kell állandóan szólni.

Hogy ha egy bácsi nekem jön az utcán, ráförmedhetek, de ha a fia a férjem, akkor sutyorognom kell neki, hogy szólj már rá? Hogy vegyen komolyan, mikor nem állsz ki magadért? Felnőtt ember vagy.

Igaz, vigyázni kell, mert ha egy nő kiáll magáért, azt sokszor hisztinek könyvelik el. De ne hagyd magad. És NE viccelődve szólj rá. Mindig komolyan. Nyálasan hangzik, de nézz a tükörbe, és ígérd meg a tükörképednek, hogy nem hagyod, hogy bántsák. Hátha a férjed is bátrabb lesz, ha te is az vagy.

2015. okt. 21. 13:35
 15/24 anonim ***** válasza:
55%
A te koroddal kapcsolatosan a sógornőd piszkálódását nagyon egyszerű rövidre zárni. Kérdezd meg tőle, hogy miért, irigykedsz?
2015. okt. 21. 14:16
 16/24 A kérdező kommentje:
éppenséggel kiálltam már magamért ideig-óráig békén is hagynak, aztán folytatódik tovább(pedig nem jópofiztam) szimplán tele lett a tököm és szóltam a férjemnek, hogy legyen szives ő szólni, mert legközelebb ha én fogok azt senki sem fogja megköszönni.Ezzel próbáltam kikerülni, hogy én legyek a rossz, vagy hirtelen hisztinek nevezzék azt ami valójában előre be lett jelentve. Csak szeretnék egy szelíd megoldást, mielőtt " hisztizek", mert ha idővel nekünk is lesz gyerekünk akkor meg kell oldani a családi kapcsolatot és itt nem rosszindulatról van szó, csak szimplán apósom nem tanult meg viselkedni(én legalábbis így érzem,mintha egy gyerekkel vitatkoznék, mert duzzogás is volt már).
2015. okt. 21. 14:33
 17/24 anonim ***** válasza:
60%

Tudat alatt tetszel neki, ezért provokál, ezért gyakorlatilag "fogdos".

Szólj rá határozottan anyósod és a férjed jelenlétében, hogy egyszer és mindenkorra kikéred magadnak, s ha nem képes téged tisztelni, akkor ne találkozzatok egy ideig.

Vannak öregedő férfiak, akik meghülyülnek, és ilyen primitív módon viselkednek.

2015. okt. 23. 22:54
 18/24 anonim ***** válasza:
80%
Megmondanám neki, hogy kinőttem a kisgyermek korból, s az apámtól sem tűrném, hogy ilyen tiszteletlenül viselkedjen velem, lekezeljen, s gyakorlatilag fogdosson.
2015. okt. 23. 23:02
 19/24 A kérdező kommentje:
Újabb fejlemény, most valahogy szóba került a gyerek és elmagyaráztam, hogy nekem pár hónapig ez el fog tartani gyógyszer átszokás miatt, mire félig suttogva(úgy hogy közben a szemembe nézett) nevetve súgta a felesége fülébe a sógorom, nekünk csak 2 hét volt :( nem tudom csak én érzem ezt szörnyen megalázónak? és amikor ezt a férjemnek elmeséltem ő is felháborodott, de nem tett semmi érdemlegeset még a szüleinek sem mesélte el :(Jogosan járnék el ha legközelebb minimum közölném egy következő sértegetésnél, hogy fejezzék be? Amúgy a csikizés nem maradt abba, de azért köszönöm a válaszokat :)
2015. okt. 31. 13:15
 20/24 A kérdező kommentje:
és ez nem az első eset, hogy próbálják magukat jobban a középpontba helyezni, ami nem baj de ezt az én megalázásommal teszik, a férjem meg nem mer közbelépni, teljesen depis lettem és mélységesen csalódtam :( Volt más is akinek volt ilyen tapasztalata, ő mit tett?
2015. okt. 31. 13:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!