Ti hogyan kezelnétek ezt?
A történet röviden, hogy adott férjem családja, akik mindig vesznek szép dolgokat ünnepek alkalmából és áthívnak ebédre, szóval minden szép és jó,de minden egyes alkalommal apósom szurkál valamivel, amik kis dolgok,de emiatt már kedvetlenül megyek át hozzájuk.
Például a csikizés a mániája és egy idő után már zavaró volt, ezért szóltam hagyja abba(persze viccelődve) és azóta még jobban rákattant, a másik mindig szóban valahogy megsért vagy engem szól le vagy az öcsémet, mondjuk mondom :"annyi hülyeséget mondtam már", mire ő "óó igen te sok hülyeséget tudsz mondani".
Ezek ráadásul nem bántanának, ha mindenkivel ilyen lenne,de érdekes módon sógorom feleségével ezt soha nem csinálja, szinte már udvarias vele. Férjemmel ha pedig közlöm legalább finoman jelezze apja felé, hogy nem kell szeretni,de a rossz favicceit mellőzze, akkor rándít egyet a vállán és annyival letudja ő már csak ilyen(a családban amúgy mindent a férjem csinál meg míg az agyon dicsért sógor egy kalapácsot sem fogott soha a kezében és soha nem hajlandó segíteni).
A kérdésem tehát az, hogy van e olyan akinek hasonló problémái vannak vagy ha nincs is hogyan oldaná ezt meg?
Én ezt nem is értem. Miért csikiz?? Felnőtt nő vagy. Nekem ez nem férne bele, valamint úgy érezném, hogy totál gyereknek kezel.
Az én apósomnak egy időben az volt a mániája, hogy "fogdosott", pl. megfogta a vállam mikor háttal álltam neki, és kicsit nekiállt masszírozni stb. Ők alapjáraton olyanok, hogy nagyon közvetlenek, csak ami neki belefér, nekem már nem. Nem szeretem ezt az "ölelgessük" egymást, meg én sem vagyok velük olyan jó viszonyban, hogy ez ne zavarjon. Én ilyenkor mosolyogva kitértem mindig előle, aztán leszokott róla.
A másik mániájuk, hogy szeretnek számon kérni minket, (hátulról), meg belekötni, hogy miért lebegőpolcot vettünk, minek az, az előszobabútor miért így lett összerakva stb. (mindezt a saját házunkban, tehát nem velük élünk, és nem is ők adják/adták rá a pénzt.)
Én a helyedben megpróbálnám leszerelni apóst, bár tudom nehéz, hogy éppen akkor rögtönözz valami jó beszólást. (Nekem is mindig utólag jutottak eszembe :) ) Viszont te tudod, hogy kb. milyen "poénokra" számíts, és valahogy meg kellene beszélni a férjeddel, hogy amikor apuka beszól, akkor akár ő is reagálhatnak valamit ezekre, amiből kiderül, hogy ezt be kellene fejezni.
Jó volna tudni, miért csinálja ezt.
Lehet, hogy úgy érzi, ti ennyire jóban vagytok, és ilyen, kellemetlen módon jelzi, hogy elfogadott és kedvel?... Számomra a csikizés már-már taperolás kategória (főként, ha az oldaladat csikizi), biztosan nem hagynám.
Mindenképpen szólj rá ahányszor csak próbálkozik, hogy ne csinálja, mert ez neked kellemetlen.
Szerintem após rád van kattanva, ezért taperol csikizés címszó alatt, a hülye beszólásaival pedig takargatni próbálja a helyzetet. Sose voltam még ilyen helyzetben (hál'istennek), gőzöm nincs, hogy lehet leszerelni a férjed apját, ha rád izgult. Az a baj, hogy ha négyszemközt megpróbálnád tisztázni vele a helyzetet és leállítani, szinte biztos, hogy letagadná és inkább lehülyézne téged, mint hogy bevallja a dolgot.
Csak azt látom megoldásnak, hogy nem "viccelődve", hanem nagyon komolyan és határozottan leállítod, ha csikizni kezd, a beszólásokat meg ignorálod. Az öcsédet ért sértéseket azonnal helyreteszed azzal, hogy ő a te családtagod, a véleményét ne a te füled hallatára mondja el, a hátad mögött azt beszél, amit akar.
Ha felnőtt, határozott, de udvarias módon viselkedsz, előbb-utóbb kénytelen lesz ő is így kezelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!