Ti mit tennétek a helyünkben? Hosszú kifejtés lesz.
Férjem szüleivel sajnos nagyon rossz a kapcsolatunk, borzasztó kukacoskodó, beszólogatós rosszindulatú az anyósom (mindenkivel, nem csak velem), apósom meg igyekszik elkerülni, hogy vele is veszekedjen, ezért inkább anyós pártjára áll mindenben.
Eddig úgy voltam vele, hogy bár rossz a viszonyunk, de a gyerekek érdekében azt az évi pár alkalmat összeszorított fogakkal kibírom, amikor találkozni kell. A gyerekeket tényleg szereti, és a gyerekek is szeretik őt, ezért nem akartam, hogy ne legyen köztük kapcsolat, csak igyekeztem a minimálisra csökkenteni azokat az alkalmakat, amikor nekem is jelen kell lenni. Most ott tartunk, hogy szülinapok, Húsvét, és Karácsony, amikor találkozni kell. A gyerekek meg a férjem ezen kívül is megy hozzájuk, csak én nem.
Eddig minden jól is ment, csak sunyin, a gyerekek háta mögött mentek a beszólogatások, viszont az elmúlt egy évben egyre többször volt a gyerekek előtt is balhé, illetve folyamatosan keverik a sz.rt a hátam mögött, keresztbe szerveznek... szóval úgy érzem betelt a pohár.
Holnap lesz az egyik gyerek szülinapja, és az volt a kívánsága, hogy étterembe menjünk, ne otthon legyünk. Voltunk már itt, nagyon gyerekbarát étterem, hatalmas játszósarok, játszótér, trambulin van, és az ételt is úgy szolgálják fel a gyerekeknek, hogy az kiadjon valami formát. Megbeszéltük a férjemmel, hogy ha egyszer ezt szeretné a gyerek, akkor ám legyen. Felhívtuk anyósékat, hogy akkor ott lesz tartva a szülinap, és azóta megy a köpködés, hogy én lusta vagyok főzni, hogy én milyen semmirevaló anya vagyok, hogy majd akkor ő főz a kisunokájára, ha nekem büdös a munka, stb. Elegem van, 15 éve nem tudok olyat tenni, aminek ne az lenne a vége, hogy én vagyok a sz.r. Megbeszéltük a férjemmel, hogy ha holnap veszekedés lesz, (veszekedést úgy értsétek, hogy ő mondja a magáét, mi nem válaszolunk, hanem vagy öltözünk, és szó nélkül megyünk, vagy a férjem hazaküldi őket) akkor befejeztük a velük való kapcsolattartást.
Viszont nekem lelkiismeret furdalásom van, hogy megfosztom a gyerekeket a nagyszülőktől. Nem tudom van-e ehhez egyáltalán "jogom", hogy azért ne legyen a gyerekeknek nagymamájuk, mert ő utál engem. De nem bírom már ezeket a balhékat, és a férjem sem. Egyszerűen nem hajlandó anyósom egy légtérben meglenni velem úgy, hogy ne sértegessen, és nekem meg már elegem van ebből, hogy mindig én vagyok a rossz. Ti mit tennétek? Megszakítanátok a kapcsolatot velük, vagy a gyerekek miatt ezt az évi pár alkalmat kibírnátok?
Véleményt kértél, véleményt írok :)
Írtad, hogy a gyerek miatt nem akarod velük megszakítani a kapcsolatot, és hogy a szipirtyó folyamatosan ekéz téged, hiába próbált a férjed is beszélni vele.
Egy dolgot nem próbáltál meg. Azt, hogy az anyós elé állsz, és leordítod a fejét. Emelt hangon elmondod, hogy "Idehallgass te vén szipirtyó! Amióta a fiaddal vagyok, folyamatosan alázol engem, pedig erre semmi okot nem adtam. Eddig tűrtem a családi béke érdekében, és azért, mert szeretem annyira a fiadat, hogy nem akartam rákényszeríteni, hogy válasszon köztem és a szülei között. Többször maradtam távol családi eseményektől, de ezt azért, mert már nem bírtam elviselni a folyamatosa szemétkedéseidet. De amikor elkezdtél a gyerekeim előtt szidni, ott lett elegem! Nem tűröm tovább! Ha még egy megjegyzést, akár véletlenül is elejtesz a gyermekem, a férjem, vagy az én jelenlétemben, ha egyszer is meglátok akár egy gúnyos pofavágást, ha meghallom, hogy ismerősök, vagy akárki előtt aláztál, végeztünk veled! Többé nem jövünk, nem jöhettek, nem láthatod az unokádat!"
(Ha esetleg közbeszól akkor még jobban felemeled a hangod, hogy "kuss, most én beszélek!")
Spanold fel magad és mondd el ami felgyülemlett benned. Ha lehet, akkor após, férjed, és ha vannak ismerősök előtt (de a ne a gyerekek előtt természetesen). Egyrészt azért, hogy a lelked is megnyugodjon, másrészt pedig azért, hogy ultimátumot adj neki. Egy utolsó döntést, amikor még visszavehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!