Ti mit tennétek a helyünkben? Hosszú kifejtés lesz.
Férjem szüleivel sajnos nagyon rossz a kapcsolatunk, borzasztó kukacoskodó, beszólogatós rosszindulatú az anyósom (mindenkivel, nem csak velem), apósom meg igyekszik elkerülni, hogy vele is veszekedjen, ezért inkább anyós pártjára áll mindenben.
Eddig úgy voltam vele, hogy bár rossz a viszonyunk, de a gyerekek érdekében azt az évi pár alkalmat összeszorított fogakkal kibírom, amikor találkozni kell. A gyerekeket tényleg szereti, és a gyerekek is szeretik őt, ezért nem akartam, hogy ne legyen köztük kapcsolat, csak igyekeztem a minimálisra csökkenteni azokat az alkalmakat, amikor nekem is jelen kell lenni. Most ott tartunk, hogy szülinapok, Húsvét, és Karácsony, amikor találkozni kell. A gyerekek meg a férjem ezen kívül is megy hozzájuk, csak én nem.
Eddig minden jól is ment, csak sunyin, a gyerekek háta mögött mentek a beszólogatások, viszont az elmúlt egy évben egyre többször volt a gyerekek előtt is balhé, illetve folyamatosan keverik a sz.rt a hátam mögött, keresztbe szerveznek... szóval úgy érzem betelt a pohár.
Holnap lesz az egyik gyerek szülinapja, és az volt a kívánsága, hogy étterembe menjünk, ne otthon legyünk. Voltunk már itt, nagyon gyerekbarát étterem, hatalmas játszósarok, játszótér, trambulin van, és az ételt is úgy szolgálják fel a gyerekeknek, hogy az kiadjon valami formát. Megbeszéltük a férjemmel, hogy ha egyszer ezt szeretné a gyerek, akkor ám legyen. Felhívtuk anyósékat, hogy akkor ott lesz tartva a szülinap, és azóta megy a köpködés, hogy én lusta vagyok főzni, hogy én milyen semmirevaló anya vagyok, hogy majd akkor ő főz a kisunokájára, ha nekem büdös a munka, stb. Elegem van, 15 éve nem tudok olyat tenni, aminek ne az lenne a vége, hogy én vagyok a sz.r. Megbeszéltük a férjemmel, hogy ha holnap veszekedés lesz, (veszekedést úgy értsétek, hogy ő mondja a magáét, mi nem válaszolunk, hanem vagy öltözünk, és szó nélkül megyünk, vagy a férjem hazaküldi őket) akkor befejeztük a velük való kapcsolattartást.
Viszont nekem lelkiismeret furdalásom van, hogy megfosztom a gyerekeket a nagyszülőktől. Nem tudom van-e ehhez egyáltalán "jogom", hogy azért ne legyen a gyerekeknek nagymamájuk, mert ő utál engem. De nem bírom már ezeket a balhékat, és a férjem sem. Egyszerűen nem hajlandó anyósom egy légtérben meglenni velem úgy, hogy ne sértegessen, és nekem meg már elegem van ebből, hogy mindig én vagyok a rossz. Ti mit tennétek? Megszakítanátok a kapcsolatot velük, vagy a gyerekek miatt ezt az évi pár alkalmat kibírnátok?
Megbeszéltük a férjemmel, hogy ha holnap veszekedés lesz, (veszekedést úgy értsétek, hogy ő mondja a magáét, mi nem válaszolunk, hanem vagy öltözünk, és szó nélkül megyünk, vagy a férjem hazaküldi őket) akkor befejeztük a velük való kapcsolattartást. - Igaza van a ferjednek, ez a legjobb megoldas.
Ha mar a gyerekek elott is teged mocskolnak, annal undoritobb dolog nem sok van.. Vessenek magukra.
Amugy meg figyeld meg, hogy ha ezt meglepitek, es kovetkezetesen tartjatok magatokat, egybol befogja anyos is a szajat. Aztan max ha egy ideig rendesen tud viselkedni, akkor tartsa csak a kapcsolatot a gyerekekkel, de nem unnepeken, es ugy, hogy neked ne kelljen ott lenned.
egyszerű
ha tovább balhéznak stb, akkor szépen felálltok, mosolyogva megmondjátok, hogy okés, akkor köszönitek szépen de ezentúl nm kell semmilyen eseményen találkozni, ha unokázni szeretnének, akkor átviszitek őket vagy elvihetik őket, de együtt nem szeretnétek időt tölteni ezentúl és hazamentek
Minek meghivni egyaltalan az anyosekat? En nem ertem. Szervezzenek ok is egy szulinapot a gyereknek, ha akarnak, ti meg szerveztek nelkuluk.
Egyszeruen el kell kerulni az ilyen szituaciokat. A gyerekek meg menjenek tovabbra is az apjukkal, azt hogy a nagyanyjuk milyen ember hamar le fogjak vagni ok is...
Es akkor majd maguktol nem akarnak oda menni.
Férjem is ezt mondta, hogy magukra vessenek, és egyet is értek vele. Ha nem lennének a gyerekek, már réges-régen kizártuk volna őket az életünkből, de a gyerekeket tényleg nagyon szeretni anyósom, játszik velük, lesi a kívánságaikat, és a gyerekek is szeretik. Ezért érzem kicsit úgy magam, hogy szétszakadok. Nem akarom őket megfosztani a nagyszülőktől, viszont az sem megoldás (próbáltuk), hogy csak ők mennek, mert akkor meg a férjemnek szid engem, ő meg ezt érthető, hogy rosszul viseli, mindig veszekedés a vége. Meg képes hatalmas csinnadrattát tartani minden családi ünnepből, amin nem vagyok ott, hogy lehetőleg én is szarul érezzem magam, hogy egyedül kuksolok otthon, miközben ő meglepetés bulit tart a férjemnek, vagy a gyerekeimnek, másrészt meg a gyerekek is erre emlékeznek, nem a meghitt otthoni kis ünnepre. Tudom, később majd ők is rájönnek, hogy nem a buli, meg a hatalmas ajándékok a lényeg, de most még kicsik, és ez tetszik nekik.
Így meg csak az marad, hogy megszakítjuk a kapcsolatot velük, viszont akkor a gyerekek isszák meg ennek az egésznek a levét. Nem tudom mi a jó megoldás sajnos.
Pont azért, mert szereti a gyerekeket, ez jó zsarolási alap!
Még egy beszólás = nincs többé gyerekekkel találkozás
Ha a gyerekek szeretik, es veluk jol banik, akkor tenyleg nem teheted meg hogy elszakitod oket tole.
Rossz helyzet, sok mindent nem tudsz tenni, de a kozos ettermet tuti nem csinalnam, ugyis balhe lesz.
"... hanem vagy öltözünk, és szó nélkül megyünk, vagy a férjem hazaküldi őket) akkor befejeztük a velük való kapcsolattartást. "
Ti semmiképp se menjetek el. Elrontanátok a gyerek szülinapját. Inkább küldjétek őket haza. Bár a kisgyereknek ez sem sokkal jobb érzés a szülinapján, inkább előzzétek meg a bajt.
Hogy eszükbe se jusson az étteremben cirkuszolni, előre leszögezném a játékszabályokat. Beszélje meg a férjed a mamával, hogy kap egy utolsó esélyt, hogy emberhez méltóan viselkedjen veled. Ha eljátssza, és tönkreteszi a gyerek szülinapját (azzal is tönkre van téve, ha a szülők sík idegek), akkor ez volt az utolsó alkalom, hogy látta az unokákat. Remélhetőleg ez majd visszatartja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!