Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Miért kell üvöltözni + megszab...

Miért kell üvöltözni + megszabni hogy mit egyen a másik? Mit csináljak?

Figyelt kérdés

Felújítás miatt szeptember végéig anyóséknál lakunk, eddig semmi gond nem volt, fizetjük a ránk eső rezsit , de egy-másfél hete elkezdett parancsolgatni, hogy ki, mit egyen. Ha hozunk haza valamit, egyből mondja, hogy őt nem érdekli, hogy mit hoztunk, ne azt együk, hanem amit főzött. (direkt szólunk mindig, hogy ne főzzön, nem leszünk otthon, hozunkvagy bármi! de csak főz hatalmas mennyiségben) ha ettünk, egy óra múlva jön, hogy együnk! Sajnos a főztje nem igazán jó, iszonyú olajos (értsd hogy minden tetején 3ujjnyi olaj áll, még a sütikben is áll, elve hogy nem kóstol semmit és így nincs íze sem, mindketten a férjével kórosan elhízottak emiatt amúgy, orvos nem hat rájuk).

Férjemmel néha nem egyezik a műszakunk és egyedül vagyok pár órát , ilyenkor üvöltözik az anyja, hogy őt nem érdekli, hogy nem vagyok éhes vagy van saját kajám, akkor is menjek most azonnal és egyem azt amit ő főzött, ne sajátot! Hiába mondom, hogy nem kérek, reggelire pl nem szeretek főtt ételt enni, mert csak nem üvölthetem le a fejét, de kezd nagyon idegesítő lenni, utálom ha tukmálják a kaját!

2015. aug. 8. 15:42
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
83%
Nahát, nekem tudod mit dobigálhatna ki kérdés nélkül...
2015. aug. 8. 16:33
 12/22 anonim ***** válasza:
57%
"Mama, az a helyzet, hogy csapnivaloan foz. Nagyon szivesen megeszuk amit csinalt, ha nem ugy kesziti el, mintha a kutyaknak fozne. Tegye bele a lelket, hogy lassuk, hogy szeretetbol csinalja."
2015. aug. 8. 17:06
 13/22 anonim ***** válasza:
82%

Most olvasom, nekem kidobta volna az anyamtol hozott sutit azal, hogy az ovet egyuk, olyan pataliat csaptam volna, hogy szivrohamot kap.

Anyam neve, sutije, stb szent es serthetetlen. Ugyanezt megadnam persze a parom anyjanak is, de van az a hatar, ami nincs...

2015. aug. 8. 17:10
 14/22 A kérdező kommentje:

Nekem ezzel nagyon benne a van most a begyembe, nem volt otthon, csak láttam hogy nincs már a hűtőben és abba a tálba is a sajátját tette!

Gyűlik a dolog, pedig elhihetitek, nem szeretek veszekedni, de van az a pont, amikor eljön az is.

2015. aug. 8. 17:12
 15/22 szántóvető ***** válasza:
81%
nem kell itt lelkizgetni,ugorj a sárkány hátára és verd el mint a lovat.
2015. aug. 8. 17:33
 16/22 anonim ***** válasza:
90%

Valahova máshova költözni?

1. Mondd meg, hogy gond van a gyomroddal, és nem bírod az olajos kaját, esetleg speckó diétán vagy, és ha ezentúl is rád próbálja erőltetni a főztjét, azt hiszed, hogy mérgezni akar.

2. Dobd a szemétbe a kaját, amit ad, és mondd meg neki, hogy kaját adjon inkább, ne ilyen borzalmas sz@rt.

3. Tanácsolod neki, hogy keresse fel a fülészetet, mert nem létezik, hogy százszor kell elmondani neki, hogy ne főzzön rátok.

4. Felveheted, ahogy ordibál veled, aztán lejátszhatod a férjednek.

5. Mondd meg, hogy nem akarsz olyan kövér lenni, mint ők.

A fenti opciók bármelyike hatásos lehet, esetleg kombinálhatod is.

2015. aug. 8. 17:36
 17/22 anonim ***** válasza:
83%

Anyós betegség mondhatnám, de inkább a korral jár. Normális esetben ugyanis az ember egyeztet a másikkal ,hogy ki mit szeretne enni mikor és hol. Legalább is nálunk így működik, ha a bátyámék eljönnek vendégségbe mindig megbeszéljük a menüt, vagy a sógornőm is ha egy hétre elmegyünk, minden nap megkérdezi ,hogy na ma mit szeretnétek enni?

Anyósomnál viszont aki egyébként jól főz, ő is mindig improvizál, és ha nem kérek valamiből ,akkor leb...sz mint a pengős malacot. "Miért nem kell? pedig finom.""miért nem eszel mellé krumplit? azért csináltam" stb. Lehet azért csinálta, csak én nem kértem. Ez persze nem rossz indulat, csak nem akarja ,hogy feleslegesen pénzt költs, és a régi hagyományokból kiindulva az a jó amit anyuka készít.

2015. aug. 8. 17:43
 18/22 anonim ***** válasza:
92%
Konkrétan, ha kidobná anyám sütijét, többet egy morzsát se ennék a főztjéből, hanem előtte önteném a szemétbe, akármit is rak elém. Aki prosztó bunkó, azzal csak ilyen modorban lehet kommunikálni.
2015. aug. 8. 17:51
 19/22 anonim ***** válasza:
60%
Ha ilyen dagadt rosszindulatú hárpia egyhamar beteg lesz és elviszi az. Ne aggodj ez igy szokott menni.
2015. aug. 8. 18:31
 20/22 anonim ***** válasza:
47%

szántóvető,

Ennyi, make my day :)

2015. aug. 8. 18:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!