Miért képtelen az elfogadásra egyik másik ember?
Erre tényleg nem mentség az, hogy egy szülő a legjobbat akarja a gyerekének. A legjobb az, aki jószívű és odaadó, őszinte vele, nem pedig az, aki nekik tetsző egzisztenciát vagy iskoláztatást tud felmutatni. A férjed ugyanis választott, és egy jó szülőnek ezt el kell fogadnia. Ha züllött, drogos, bármi más hasonló lennél, értelemszerűen ez más kérdés, de itt nem erről van szó. Itt anyósodék előítéletesek, és nem jellemre, hanem státuszra mennek.
Megváltoztatni őket nem fogod tudni, de azt igen, hogy mennyire veszed magadra és mennyire hagyod, hogy ez bántson vagy rosszul essen. Ne foglalkozz velük, ha ridegek, neked sem kötelező jópofiznod.
27/F
Nagyon sajnálom. Kedves, érző, intelligens, tenni akaró hölgynek tűnsz, és nem tehetsz róla, hogy intézetben nőttél fel.
Semmi értelmeset nem tudok erre mondani, vannak korlátolt emberek. Idén meg lesz az érettségid, és még bármi lehet belőled, nem mintha ha varrónőket le kéne nézni.
Talán pár év múlva elszégyellik magukat a mostani, buta gondolataikért a párod szülei.
Csak a kisördög beszél belőlem, de a "szállítmányozási ügyintéző" sem egy extra szakma, hogy ezért érezzék magukat felsőbbrendűnek a szülők.
szia! már válaszoltam egyszer egy másik kérdésedre.
szerintem a párodnak kéne beszélni velük. normális emberek ezután még kedvesebben viselkedtek volna veled, esetleg próbálták volna éreztetni, hogy melletted állnak, akár szülőként is tekinthetsz rájuk. legalábbis az én apai nagyszüleim annyira befogadták anyukámat(árva) a családban, hogy tényleg gyerekükként tiszelik, soha nem tettek egy rossz megjegyzést a helyzetére, hiszen nem tehet róla.
ebből gondolom, hogy anyósodék nem valami intelligensek. ha nem változnak, redukáld le velük a kapcsolatot, nem a te hibád, hogy ilyen érzéketlenek
nem találom, azért hittem azt, hogy te vagy, mert ott is most csinálta az érettségit a kérdező és az anyós nem akarta elfogadni, mert intézetben nevelkedett.
tényleg ne te szégyeld magad, inkább nekik kéne. a párod remélem melléd áll
Köszönöm szépen,
Kedves hármas! Tudom már, melyik kérdést mondod. De azt nem én tettem fel, az én párom nem bántaná a szüleit 😊. Én anyósomnak sütöttem egy tortát, de csak annyit jegyzett meg, hogy a kalácsaim finomabbak. Nem bántanak úgy, csak éreztetik velem, hogy magukat különbnek tartják. De az unokájukat imádják nagyon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!