Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mit csináljak? Nem fogja fel...

Mit csináljak? Nem fogja fel hogy nem vagyunk egy szinten és helyzetben! Ti mit reagálnátok erre?

Figyelt kérdés

Rólam annyit kell tudni, hogy 1 hónapja végeztem a felsőoktatásban mint ménöknő. Tehát 1 hónapja vagyok munkanélküli, előtte dolgoztam, a férjem abszolút támogat, de várom az önéletrajzok elbírálását, ami idő. És "kezdő vagyok" anyósból, régen békénhagyott, olyan semleges volt a kapcsolatunk. De most ez megváltozott. Anyósom 8-10éve munkanélküli (mondván: eddig is volt pénzünk, nem olyan fontos ez, jó így), de most a férje elkezdte nagyon piszkálni hogy találjon valamit. Csak egy bolti eladója van az általános iskolán kívül, de ebbe nem akar dolgozni. 49éves. Amióta én is otthon vagyok akárhányszor találkozunk mindig elmondja hogy hova jelentkezett (gyárak, összeszerelés, gépkezelés) és hogy nem tudta megcsinálni a próbafeladatot (rajzról összerakás, mérés) és kijelenti hogy NEKEM SE MENNE BIZTOS! Meg pl. tolómérőt biztos én sem tudom használni. KIJELENTI, azt hiszi egy szinten vagyunk és mindig mondja hogy UGYANOLYAN HELYZETBEN VAN MINT ÉN (szerintem nem...). Ilyenkor elmondom hogy de tudom...hisz csak műszaki végzettségem van (azt hiszi hogy nekem is 8általánsom van pedig messze nem...) akkor meg kijelenti hogy ANYUKÁMNAK SE MENNE! Anyukám 15évvel idősebb és dolgozik, csak ő otthonról mivel volt egy agyvérzése régen és nem végezhet fizikai munkát (anyósom ezt nem fogja fel, hogy anyukám nem egy idős vele és attól, hogy otthon csinálja még kap pénzt, lesz nyugdíja). A férjem is többször nyomatékosította, hogy nem egy a helyzetünk mert én 25vagyok és mérnök, csak idő mire elbírálnak egy-egy pályázatot és nem ugyanolyan adottságaink vannak.

VAlami taktika? Volt már ilyen helyzetben valaki közületek?

2015. júl. 28. 13:46
1 2 3 4 5
 41/50 anonim ***** válasza:
53%
Csak azt zavarja, hogy kevesebbnek gondolják, aki túl nagyra tartja magát. Vegyél vissza az arcodból, és ennyi.
2015. júl. 28. 20:38
 42/50 anonim ***** válasza:
45%

" Nem fogja fel hogy nem vagyunk egy szinten és helyzetben!"

"Rólam annyit kell tudni, hogy 1 hónapja végeztem a felsőoktatásban mint ménöknő."

Nos, én nem "ménöknő", hanem "mérnöknő" vagyok, és nem is biztonságtechnikán, ahova inkább csak azok mennek akiknek a programozás túl nehéz, de hagyjuk.

Semmi okod a fellegekben járásra. És lehet, valamit tanultál, de nagyon keveset tudsz arról, hogy hogyan működnek az emberi kapcsolatok. Ha ilyen "okos" vagy, akkor lazán az ujjaid köré tekerhetnéd a "primitív" anyóst.

Elárulom neked. AZ életben nem a végzettség dönt, hanem az emberismeret és az emberekkel való bánásmód képessége. Nos, ez neked nagyon nem megy.

SOk diploma nélküli ismerősöm van, akik sikeres céget üzemeltetnek évek óta. Mert tudják azt, amit te nem. A kivagyiság sehova nem vezet, és az ész nélküli rivalizálás sem. Hiába diplomáztál, segg hülye vagy a mindennapi életben.

2015. júl. 28. 21:13
 43/50 anonim ***** válasza:
12%

Valami jobb szakra is mehettél volna, mint a biztonságtechnika. Nem annyira kapós.

Kedves mérnöknő!

A mérnök valami újat tervez és létrehoz. Te mit?

Én már annó is elgondolkoztam azon, hogy a biztonságtechnika szakosok miért mérnökök. Egy építész, programozó, gépész, oké, de te mit hozol létre? :D

2015. júl. 28. 21:24
 44/50 anonim ***** válasza:
20%
nem hiszem hogy ezt csinálná ha nem tenéd az agyad pont mit a sok büfészakos mérnök zseni aki nem fogja fel hogy hiába a diploma ha nincs mögötte semi
2015. júl. 28. 21:34
 45/50 anonim ***** válasza:
86%
Na most itt olyanok osztják az észt a kérdezőnek, akik azon a szinten vannak, hogy két f-el írják az ablak szót. Nincs is több kérdésem.
2015. júl. 30. 15:24
 46/50 anonim ***** válasza:
77%
Terhelő lehet.Egyszerűen ne vedd fel.
2015. júl. 31. 23:24
 47/50 anonim válasza:
15%
Sajnos tenyleg egy szinten vagytok.
2015. aug. 4. 03:30
 48/50 anonim ***** válasza:
0%

Tudod, rövid leszek, de nagyon. A végzettség egy kaki (én is diplomás vagyok, nem büfé szakos), majd akkor vesznek komolyan, és joggal, ha annyit keresel, amennyit a képességeid lehetővé tesznek.

De mivel jelenleg semmit sem, nem kéne fent hordani az orrod.

Tudod, kitörölheted a hátsódat vele...

És nem egyszer láttam, hogy okos és értelmes szakmunkás sokkal sokkal többre megy, mint valaki a egy diplomával...

Attól sem jobb, sem szebb nem leszel, csak annyit jelent, nem vagy hót hülye, és valahol lehúztál 3 évet.

2015. aug. 4. 03:39
 49/50 anonim ***** válasza:
0%

Ja, amúgy egy szinten vagy vele :)

Egy 25 éves "mérnök", aki nem tud elhelyezkedni, háét.... erre mit mondjak? :)

2015. aug. 4. 03:41
 50/50 anonim ***** válasza:
84%

A kommentekben elakadtam az elején :)

Szóval anyós most tőled vár megerősítést, hogy neki miért nincs munkája, miért nem tud elhelyezkedni, stb. Minden tesztet, szóbeli elbeszélgetést úgy vetít le, mintha valami eszméletlen nagy kihívás lenne, ami az ő szintjén így is van, de szeretné, ha veled egyenrangú lehetne, ezért mond butaságokat. Az, hogy anyukádat is beleveszi a felsorolásba, nem más, mint egy megerősítés az ő részéről, hogy a nászasszonyomnak sincs...egyszóval, támogatást keres benned és anyukádnál, hogy neki miért nincs munkája, miközben ő is nagyon jól tudja, hogy közel sem vagytok egy szinten. Kicsit szánalmas is, ha így belegondolok. Ne nagyon foglalkozz vele, tuti, hogy valami komplexusát akarja ezzel leplezni.

2015. aug. 4. 12:58
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!