Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Sértés lenne a részemről, ha...

Sértés lenne a részemről, ha nem köszönteném fel?

Figyelt kérdés

Anyósommal és apósommal nem vagyunk jóban, nem beszélek velük soha, unokalátogatáskor maximum válaszolok, ha kérdeznek (csak anyós szokott).

Így most én tűnök bunkónak, de tudom, hogy miket mondanak rólam, a szemembe meg próbálnak jópofizni az unoka miatt, amitől ráz a hideg. Nem kell álkedvesnek lenni, akkor is láthatják.

Nos az utóbbi időben már tényleg szemkontaktus sincs köztünk. Viszont mindig kapok tőlük egy tábla csokit születésnapra, névnapra, karácsonyra... én tavaly sem köszöntöttem fel és most sincs ínyemre.

A férjemet mindig én emlékeztetem, hogy hívja fel, különben eszébe sem jutna, tehát azért nem vagyok egy utolsó szemét...

Egyszerűen utálom, ha valaki kétszínű, nem egyenes. Tényleg fel kéne köszöntenem a férjem iránti tiszteletből (anyám ezt mondta)? Férjemet egyébként nem zavarja a dolog és mindig mellettem áll a szüleivel szemben.

Valahogy úgy érzem, azon kívül, hogy nincs kedvem felhívni, hogy próbálom kiprovokálni, hogy megmutassák az igazi énjüket és ez is egy jó alkalom.

Azoknak üzenem, akik szerint örüljek, hogy próbálnak látszatot fenntartani és legyek kicsit kedvesebb, volt már rá precedens, egyből azt hitték megint ők diktálnak és kezdődik az erőszakoskodás, beleszólás, felsőbbrendű viselkedés. Többször nem engedek.

2015. júl. 20. 16:26
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
78%
Mivel elödöntötted, hogy nem köszöntöd fel öket, és mivel ezt jogodnak érzed, ezért értelmetlen bármit is írni.
2015. júl. 20. 16:39
 2/16 A kérdező kommentje:
Nem döntöttem el, csak nem szeretném. Nem értelmetlen, mert szeretek sokféle álláspontot meghallgatni. Nyilván azért tettem fel a kérdést, mert most nem vagyok biztos benne, hogy ez részemről sértés lenne vagy következetes viselkedés. Nem szeretnék direkt bunkó lenni, de álkedves sem, ezért nehéz.
2015. júl. 20. 16:43
 3/16 anonim ***** válasza:
84%

Mibe telik felhívnod és felköszöntened őket? Pont annyiba, minthogy emlékezteted a férjedet.

Nem egy délutános tortás gyertyafújos eseményről van szó, hanem egy telefonról. Ha már veszik a fáradtságot, hogy ők felköszöntenek, akkor te miért nem vagy képes erre?

2015. júl. 20. 16:50
 4/16 anonim ***** válasza:
81%

Az pedig hogy mit tettek ellenetek nem tudom..de nyilvánvaló, hogy te egyáltalán nem próbálkozol, hogy jó kapcsolat alakuljon ki köztetek.

NEm is kell ha nem akarod, de azért egy semleges, évente váltotok pár telefont típusú kapcsolatot semmibe nem telik fenntartani.

Vagyis de..egy telefonhívásba például.

2015. júl. 20. 16:52
 5/16 anonim ***** válasza:
70%
szerintem egy mondatba nem halsz bele, főleg hogy ők felköszöntenek és jelképesen adnak egy csokit is. megértem, hogy nem szereted őket és nem hagyod hogy az életedbe beleszóljanak, ez teljesen jogos. de ettől függetlenül néha 1-2 mondat hozzájuk intézve még bűn szerintem. én mondanék annyit, hogy boldog szülinapot és kész. nem kell túlzásba vinni ha nem szereted őket, de szerintem kár így élni ilyen nagy haragban és elutasítással. mondom, nem kell jópfizni velük , de mivel a házasság miatt úgymond egy család vagytok, ha lesznek unokák akkor is látni kell őket, mivel a férjed találkozik velük ezért kb az életük végéig hallani/látni fogod őket, szerintem ki kéne békülni és legalább egymáshoz szólni.
2015. júl. 20. 16:53
 6/16 anonim ***** válasza:
70%

Én felköszönteném.

Egy telefonhívás, 1 perc, vagy annyi sem.

Egyrészt a férjed iránti tisztelet miatt, másrészt ha nem köszöntöd fel őket, akkor egy durcás, hisztis kis libának fogsz tűnni.

Eressz meg egy gyors telefont, ne miattuk, hanem magad miatt. Jobb érzés lesz utána.

2015. júl. 20. 16:59
 7/16 anonim ***** válasza:
94%

Még ha nem is vagytok túl jóban és olyan amilyen, köszöntsd fel. Nem véletlenül tetted fel a kérdést sem.

Ha mégis nyeregbe éreznék magukat a gesztusod után, akkor legfeljebb megint csak nem beszéltek egy ideig. Elmondani mindennek így is eltudnak, ha nem köszöntöd fel.

De te tudod végső soron.. Több, mint valószínű, hogy megjegyeznék egymás között, hogy "na egész évben felénk se néz, most meg hozza az ajándékot". Ha ilyen rosszindulatúak, akkor valószínűleg megjegyzik.

Ők is adtak neked ajándékot, habár nekem is vannak olyan ismerőseim, akik csak azért adják anyósnak, hogy meg ne szólja őket. Nem kell nagy valami. Kávé, tea, csoki vagy csak egy telefon. Másrészt a férjednek is biztos jól esne, hogy gondoltál az anyjára.

Ti ott vagytok egymásnak, ők meg zsörtölődjenek, ha akarnak.

Persze, nem kötelező, de ha belegondolsz a férjedet felnevelték, az unokájukkal is törődnek, tehát fontold ezt meg. Én vagy vennék valami apróságot, vagy felhívnám, azt gondoljanak, amit akarnak.

2015. júl. 20. 17:01
 8/16 anonim ***** válasza:
74%
Azt írod, hogy ők sem kedvelnek téged, de ennek ellenére ha mással nem egy tábla csokival csak felköszöntenek. Félreteszik az utálatukat és felköszöntenek. Neked sem tartana semmivel több időbe ha egy kis időre félretennéd az ellenszenvedet és felköszöntenéd. Nem kell szeretni őket, nem kell kinyalni a feneküket, de bunkó módon sem kell viselkedni.
2015. júl. 20. 17:11
 9/16 anonim ***** válasza:
76%
Ha a férjed is csak telefonon köszönti, akkor szerintem teljesen mindegy. Amikor én telefonon felhívom anyukámat a névnapján, akkor az egész család nevében szoktam köszönteni. Nem szoktam átadni a férjemnek, hogy ő is mondja el, pedig ők jóban vannak. Persze abban sincs semmi, ha másnál meg az a szokás, hogy mindenki külön felhívja a szülőket.
2015. júl. 20. 17:52
 10/16 anonim ***** válasza:
60%
Mibe kerülne kibékülni az anyóssal? Ne légy már tapló!
2015. júl. 20. 22:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!