Sértés lenne a részemről, ha nem köszönteném fel?
Anyósommal és apósommal nem vagyunk jóban, nem beszélek velük soha, unokalátogatáskor maximum válaszolok, ha kérdeznek (csak anyós szokott).
Így most én tűnök bunkónak, de tudom, hogy miket mondanak rólam, a szemembe meg próbálnak jópofizni az unoka miatt, amitől ráz a hideg. Nem kell álkedvesnek lenni, akkor is láthatják.
Nos az utóbbi időben már tényleg szemkontaktus sincs köztünk. Viszont mindig kapok tőlük egy tábla csokit születésnapra, névnapra, karácsonyra... én tavaly sem köszöntöttem fel és most sincs ínyemre.
A férjemet mindig én emlékeztetem, hogy hívja fel, különben eszébe sem jutna, tehát azért nem vagyok egy utolsó szemét...
Egyszerűen utálom, ha valaki kétszínű, nem egyenes. Tényleg fel kéne köszöntenem a férjem iránti tiszteletből (anyám ezt mondta)? Férjemet egyébként nem zavarja a dolog és mindig mellettem áll a szüleivel szemben.
Valahogy úgy érzem, azon kívül, hogy nincs kedvem felhívni, hogy próbálom kiprovokálni, hogy megmutassák az igazi énjüket és ez is egy jó alkalom.
Azoknak üzenem, akik szerint örüljek, hogy próbálnak látszatot fenntartani és legyek kicsit kedvesebb, volt már rá precedens, egyből azt hitték megint ők diktálnak és kezdődik az erőszakoskodás, beleszólás, felsőbbrendű viselkedés. Többször nem engedek.
Mibe telik felhívnod és felköszöntened őket? Pont annyiba, minthogy emlékezteted a férjedet.
Nem egy délutános tortás gyertyafújos eseményről van szó, hanem egy telefonról. Ha már veszik a fáradtságot, hogy ők felköszöntenek, akkor te miért nem vagy képes erre?
Az pedig hogy mit tettek ellenetek nem tudom..de nyilvánvaló, hogy te egyáltalán nem próbálkozol, hogy jó kapcsolat alakuljon ki köztetek.
NEm is kell ha nem akarod, de azért egy semleges, évente váltotok pár telefont típusú kapcsolatot semmibe nem telik fenntartani.
Vagyis de..egy telefonhívásba például.
Én felköszönteném.
Egy telefonhívás, 1 perc, vagy annyi sem.
Egyrészt a férjed iránti tisztelet miatt, másrészt ha nem köszöntöd fel őket, akkor egy durcás, hisztis kis libának fogsz tűnni.
Eressz meg egy gyors telefont, ne miattuk, hanem magad miatt. Jobb érzés lesz utána.
Még ha nem is vagytok túl jóban és olyan amilyen, köszöntsd fel. Nem véletlenül tetted fel a kérdést sem.
Ha mégis nyeregbe éreznék magukat a gesztusod után, akkor legfeljebb megint csak nem beszéltek egy ideig. Elmondani mindennek így is eltudnak, ha nem köszöntöd fel.
De te tudod végső soron.. Több, mint valószínű, hogy megjegyeznék egymás között, hogy "na egész évben felénk se néz, most meg hozza az ajándékot". Ha ilyen rosszindulatúak, akkor valószínűleg megjegyzik.
Ők is adtak neked ajándékot, habár nekem is vannak olyan ismerőseim, akik csak azért adják anyósnak, hogy meg ne szólja őket. Nem kell nagy valami. Kávé, tea, csoki vagy csak egy telefon. Másrészt a férjednek is biztos jól esne, hogy gondoltál az anyjára.
Ti ott vagytok egymásnak, ők meg zsörtölődjenek, ha akarnak.
Persze, nem kötelező, de ha belegondolsz a férjedet felnevelték, az unokájukkal is törődnek, tehát fontold ezt meg. Én vagy vennék valami apróságot, vagy felhívnám, azt gondoljanak, amit akarnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!