Első babás anyuka vagyok. Mit tehetnék?
Kedves Kérdező!
Nem olvastam végig az összes hozzászólást, de az mindegy is. :)
Nagyon hasonló a helyzet nálam is.
Ami elsőre feltűnt nekem is, az, hogy a férjed valóban nem vonod be a gyermeknevelésbe. Vonod be, mondom én, mintha bármit is rá lehetne "erőltetni" valakire, ha nem hajlandó rá. Igenis jobban részt kellene vennie a közös gyereketek gondozásában. Vagy csak szimplán vigyázzon ő rá, amíg Te végzed a házimunkát.
Az anyós dologgal értem, mire célzol. Írod, hogy elmegy, és rejtvényt fejt. Gondolom, jól esne, ha egy 9 hónapos baba mellett, nem odaülne, hanem játszana, lekötné a gyereket, amíg Te pl. vasalsz, berakod a mosógépet stb. Vagy felajánlaná a segítségét, amit vagy elfogadsz, vagy nem.
Nem merev a kérdező, hanem vannak elvei, hogy ő hogyan látja jónak a gyerek ellátását (gyümölcsöt és pláne fagyit! nem ad neki estére - ezzel egyébként egyetértek), de a kedves anyós nem foglalkozik ezzel (kérdező elküldte az elkészített kaját, nem azt adta a babának). Csinálja úgy, ahogy anno ő tette a fiaival. De azóta változtak az idők, ma már a védőnők is mást javasolnak pl. a gyerek táplálkozásával kapcsolatban.
Megoldásnak azt látom a Te helyzetedre, hogy:
- próbálj meg leülni anyósodékkal, és elmondani, hogy TI a férjeddel, így és így szoktátok a baba körüli teendőket csinálni
- ha ez nem megy továbbra sem, beszélj a férjeddel vagy mondd meg te, hogy ne jöjjön át (ha nem segít semmilyen formában), mert sok a dolgot a baba körül, és nem tudsz vele foglalkozni (ez talán elég hülyén hangzik...)
Anyósodék részéről képmutatást látok csak: vidd át őket hozzájuk, de nem foglalkoznak a babóval érdemben, csak ott van, ill. a videózzuk, fényképezzük a gyereket após részéről. Gondolom mutogatja facebookon, meg hasonlók... :-)
Bocs a terjedelemért...
"Első babás anyuka vagyok. Mit tehetnék?"
Hát. konkretice 0 tapasztalattal én biztos nem minden szirsz**ra kiterjedő utasításokat osztogatnék, pláne nem őrmesteri modorban.
Inkább kérdeznék.
Halkan.
És sokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!